Wednesday, June 14, 2017

12– 6– 2017

-  Αν μη τι άλλο, ο Moby έχει ιδέες. Κανείς δεν περίμενε κάποιο νέο άλμπουμ εκ μέρους του, πόσο μάλλον όταν το τελευταίο είχε βγει το 2016 (These Systems Are Failing) και μάλιστα με παταγώδη εμπορική αποτυχία, αφού από τις βασικές αγορές μόνο στη Γαλλία κατάφερε μια παρουσία στα charts -κι εκεί στα χαμηλά (#63).Να όμως τώρα που πίσω από μια μυστηριώδη ανακοίνωση προς τον Τύπο, βρισκόταν τελικά το ολοκαίνουριο άλμπουμ του με τους Void Pacific Choir, ονόματι More Fast Songs About The Apocalypse. Η ανακοίνωση ήταν αρκετά παραπλανητική (και εφευρετική), αφού είχε τον τίτλο «από το γραφείο του John Miller» και ήταν γραμμένη από έναν φανταστικό εκπρόσωπο του Donald Trump, ο οποίος είχε εφευρεθεί προκειμένου ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος να μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο με ...ρεπόρτερς της δεκαετίας του 1980!Ο εκπρόσωπος προειδοποιεί κατά του νέου άλμπουμ του Moby, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να μη μπουν στον κόπο να το ακούσουν, αφού οι συντελεστές του μισούν την Αμερική και θεωρούν ότι δεν έχει γίνει εκ νέου σπουδαία: «μην το ακούσετε λοιπόν», καταλήγει, «ούτε κι εγώ θα το ακούσω κι ας το δίνουν τζάμπα!».Πράγματι, ο Moby διαθέτει το More Fast Songs About The Apocalypse εντελώς δωρεάν.
- Ίσως εδώ στην Ελλάδα να μην έχουμε επίγνωση για το πόσων μεγατόνων αστέρας θεωρείται ο σερ Cliff Richard στην πατρίδα του. Τα νούμερα ωστόσο μιλάνε μόνα τους: είναι ο 3ος πιο πετυχημένος καλλιτέχνης στη μουσική ιστορία της Βρετανίας, έχοντας μπροστά του μόνο τον Elvis Presley και τους Beatles. Μετράει δε παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 250.000.000 αντιτύπων. Στα 76 του σήμερα, ο σερ Cliff Richard έχει αφήσει τη Βρετανία για πιο ηλιόλουστους προορισμούς: είναι πλέον κάτοικος Μπαρμπέιντος, του νησιού δηλαδή της Καραϊβικής (και μέλους στη Βρετανική Κοινοπολιτεία) από όπου προέρχεται και η Rihanna. Δεν έχει όμως αφήσει τη δισκογραφία, αφού μόλις πέρυσι έβγαλε νέο άλμπουμ, το Just... Fabulous Rock 'n' Roll, το οποίο «σκόραρε» ένα #4 στη Βρετανία. Και σίγουρα δεν έχει πάψει να ανησυχεί για το στάτους του στην πατρίδα, καθώς η εικόνα του υπέστη σοβαρή ζημιά το 2014, όταν η αστυνομία του South Yorkshire τον θεώρησε ύποπτο για αδικήματα σεξουαλικής φύσης. Κοινώς, για παιδοφιλία. Έγινε μάλιστα τότε και μια επιδρομή στο σπίτι του, η οποία καλύφθηκε αρκετά στα βρετανικά tabloids.
Ο Richard, ωστόσο, ήταν αθώος και εν τέλει η αστυνομία τον άφησε ήσυχο. Τόσο όμως εκνευρίστηκε, ώστε προχώρησε σε μήνυση κατά της αστυνομίας του South Yorkshire, ζητώντας ένα πολύ σεβαστό ποσό για αποζημίωση. Ήταν δε τόσο σίγουρο το τι θα συνέβαινε αν η υπόθεση έφτανε στο δικαστήριο, ώστε η Βρετανική Αστυνομία προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του και έβγαλε και επίσημη συγγνώμη.
Επόμενος στόχος του Cliff Richard δείχνει τώρα να είναι το BBC, καθώς είχε καλύψει την τότε υπόθεση με ένα πρίσμα που ο ίδιος βρήκε μεροληπτικό εναντίον του. Ο τηλεοπτικός οργανισμός συνεχίζει να υπερασπίζεται το τότε ρεπορτάζ του, αλλά τώρα, με τη Βρετανική Αστυνομία να απολογείται επισήμως, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να πληρώσει κάμποσες λίρες, αν ο τραγουδιστής επιμείνει να τους στείλει στα δικαστήρια.


-  Μια συναυλία που πολλοί Έλληνες μουσικόφιλοι περίμεναν με ανυπομονησία, δυστυχώς δεν θα γίνει: μόλις πριν λίγο οι Jamiroquai ακύρωσαν την προγραμματισμένη headline εμφάνισή τους στην 3η μέρα του Release Athens 2017 (Σάββατο 17 Ιουνίου), λόγω προβλημάτων υγείας του ηγέτη τους Jay Kay.
Δεν πρόκειται για δικαιολογία, όπως ίσως θεωρήσουν ορισμένοι: μπορείτε να δείτε βιντεάκι με τον Jay Kay στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών προβλημάτων που εμφανίστηκαν ήδη από τον Μάιο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει ενέσεις στη σπονδυλική στήλη.
Καθώς πολλοί ήδη αναρωτιούνται τώρα τι θα γίνει με την 3η μέρα του φεστιβάλ, αλλά και με τα εισιτήρια, δημοσιεύουμε εδώ αυτούσια την επίσημη ενημέρωση από το Release Athens:
Φίλοι και φίλες του Release, πριν λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από το management των Jamiroquai ότι για λόγους υγείας ο Jay Kay δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί στο Release Athens 2017. Με μεγάλη λύπη και σεβόμενοι το κοινό μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε την 3η ημέρα του φεστιβάλ και να προχωρήσουμε στην πλήρη αποζημίωση (ολική επιστροφή του αντιτίμου) όσων μας τίμησαν με την αγορά εισιτηρίου για τις 17 Ιουνίου 2017.Θα θέλαμε να προσθέσουμε εναλλακτικά, ότι όσοι επιθυμούν αντί επιστροφής χρημάτων, μπορούν με το εισιτήριο της 3ης ημέρας να παρακολουθήσουν την 2η ημέρα του Release Athens 2017 με Thievery Corporation, Archive, Kadebostany, Omega Ray & Chinese Basement.

 Όλα τα απλά εισιτήρια της 3ης ημέρας ισχύουν και για τη 2η ημέρα, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Thievery Corporation , Archive, Kadebostany, Omega Ray, Chinese Basement , αντί να εξαργυρώσουν το εισιτήριό τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι απλή και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

- Μία απρόσμενη έκπληξη επεφύλαξαν χθες το απόγευμα οι Gorillaz στους οπαδούς τους, λανσάροντας το βιντεοκλίπ για ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Sleeping Powder" -το οποίο και μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω. Με τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο τους Humanz να έχει κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου, κανείς δεν περίμενε κάτι ολότελα φρέσκο από το στρατόπεδο της μπάντας. Είναι όμως γεγονός ότι το "Sleeping Powder" δεν είναι τραγούδι που περιλαμβάνεται σε κάποια από τις εκδόσεις του Humanz. Aπό την άλλη, οι Gorillaz είχαν αποκαλύψει σε συνεντεύξεις ότι ήδη έχουν ριχτεί στη δουλειά για τον διάδοχο του Humanz, αφού συνολικά είχαν 40-45 τραγούδια τα οποία έμειναν εκτός. Δεν αποκλείεται λοιπόν το "Sleeping Powder" να είναι ένα από αυτά. 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Rancid – Trouble maker epitaph

Οι βετεράνοι του punk  συνεχίζουν δυναμικά!

PhoenixTi Amo

Οι Γάλλοι σε έναν διαφορετικό indie pop δίσκο!

-  London Grammar – Truth is a beautiful thing

Η αισθησιακή φωνή και παρουσία της Hannah Reed ξεχωρίζει και στον δεύτερο δίσκο τους , του οποίου ο τίτλος ξεχωρίζει ιδιαίτερα…

-  Cigarettes after sex - Cigarettes after sex

Το group με το περίεργο όνομα και την ομοιότητα στους Beach House

Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly & James McAlister – Planetarium

Πολλαπλή συνεργασία σε έναν επιστημονικά θεματικό δίσκο!

-   Nickelback – Feed the machine

Κι αυτοί παλαίμαχοι του maistream  hard rock!

-  Lady Antebellum – Heart break

 Country pop ευρείας κατανάλωσης!

Big ThiefMasterpiece

Dream pop και στην δεύτερη δουλειά τους!

Katy PerryWitness

Προσπαθεί και αυτή να αντλήσει hip hop κοινό….

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Trentemoller – Hands down feat. Jenny Lee

-  Gorillaz –Sleeping powder

- The Horrors – Machine


- Everything Everything – Can’t do

- Oneohtrix Point Never - The Pure and the Damned (ft. Iggy Pop)

-  Iron  Wine - Call It Dreaming

-  LIV – heaven

- The Weeknd – Secrets


- Ariel Pink - Another Weekend

- Tricky - The Only Way

- Toro y Moi - Girl Like You

Single of the week

-  Wolf Alice - Yuk Foo

To πρώτο δείγμα από τον δεύτερο δίσκο!



No comments: