Wednesday, April 12, 2017

10– 4– 2017

-  O Steve Perry έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα «χρυσά λαρύγγια» του αμερικάνικου AOR, όντας ο μπροστάρης των Journey κατά την πιο εμπορική τους περίοδο (1977-1987), αλλά και για ένα μικρό διάστημα αργότερα (1995-1998).
68 χρονών σήμερα, χωρίς πια το μακρύ του μαλλί, έχει ψιλο-αποσυρθεί στο Del Mar της Καλιφόρνια, αν και το 2014 τον είδαμε επί σκηνής, σε μια εμφάνιση-έκπληξη στο πλευρό των Eels, στο encore μιας δικής τους συναυλίας στο Fitzgerald Theater του St. Paul, στη Minnesota (κατά πώς φαίνεται, είναι fan).
Αυτό όμως το Σαββατοκύριακο, ήταν δικό του. Πρώτα-πρώτα, ξαναβρέθηκε στην ίδια σκηνή με τους Journey ύστερα από 12 χρόνια, στο Μπρούκλιν, κατά την εισαγωγή της μπάντας στο Rock & Roll Hall of Fame. Εκφώνησε μάλιστα και ομιλία, αν και αρνήθηκε να παίξει μαζί τους, θεωρώντας ότι αυτή η τιμητική στιγμή άνηκε στον νυν τραγουδιστή τους Arnel Pineda.
Παράλληλα, ανακοίνωσε και την επιστροφή του στη δισκογραφία, όπου έχει να φανεί με δικό του υλικό από τα 5 ακυκλοφόρητα κομμάτια που συνόδευσαν τη συλλογή Greatest Hits, πίσω στο 1998 -τελευταίος του δε κανονικός δίσκος ήταν το For The Love Of Strange Medicine του 1994 (Η.Π.Α. #15, Βρετανία #64).
Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ABC, έχει εδώ και έναν χρόνο που ηχογραφεί το νέο του σόλο άλμπουμ και πιστεύει πως θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία μέσα στο 2017. «Νόμιζα ότι δεν θα ήθελα ποτέ να ξαναπώ στο στούντιο», είπε μεταξύ άλλων, «ήταν μια συναισθηματική μα και καθαρτική διαδικασία».


-  Ανήμερα Πρωταπριλιά, το πήρε εν τέλει ο Bob Dylan το τόσο συζητημένο Νόμπελ Λογοτεχνίας το οποίο κέρδισε πρόσφατα: το πήρε σε ένα ιδιωτικό event στο οποίο παραβρέθηκε στη Στοκχόλμη, όπου δεν υπήρχαν καθόλου δημοσιογράφοι, λίγο πριν τη συναυλία του στο λιμάνι της σουηδικής πρωτεύουσας. Εκκρεμεί βέβαια και μία ακόμα υποχρέωσή του προς την Ακαδημία -η παραδοσιακή διάλεξη που δίνει κάθε νικητής, η οποία μάλιστα είναι και προαπαιτούμενο για την είσπραξη του συνοδευτικού χρηματικού επάθλου των (περίπου) 855.000 ευρώ. Ο Dylan έχει μάλιστα μέχρι τον Ιούνιο για να την πραγματοποιήσει.
Στο μεταξύ, στις 31 Μαρτίου κυκλοφόρησε το νέο του, τριπλό άλμπουμ Triplicate και με την ευκαιρία αυτή δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του μια καινούρια του συνέντευξη στον κριτικό Bill Flanagan -την πρώτη του εδώ και 2 χρόνια.Σε αυτήν, ήταν άφθονες οι ελληνικές αναφορές.
Πρώτα-πρώτα, μιλώντας για την τριλογία των τελευταίων του δίσκων πάνω στην κληρονομιά του Frank Sinatra, ο Dylan είπε ότι είχε κατά νου «την τριλογία της Ορέστειας, του Αισχύλου».Κατά δεύτερον, παρομοίασε την Joan Baez με σειρήνα στο Αιγαίο, μιλώντας πολύ τρυφερά για εκείνη, παρότι πλέον έχουν περάσει 33 χρόνια από την τελευταία φορά που τραγούδησαν μαζί: «Η φωνή της μοιάζει με σειρήνα που ακούγεται μακρινή σε κάποιο ελληνικό νησί», είπε, «Ήταν μάγισσα. Έπρεπε να έχεις δεθεί με σχοινιά πάνω στο ιστίο, όπως ο Οδυσσέας, και να φράξεις τ' αυτιά σου για να μην την ακούσεις».


-  Άλλες μπάντες βγάζουν βιντεοκλίπ ή νέα κομμάτια για promo των κυκλοφοριών τους. Άλλες μπάντες, όχι οι Flaming Lips.Η παρέα του Wayne Coyne, αν και περιοδεύει αυτό το διάστημα για το πρόσφατο άλμπουμ Oczy Mlody (Η.Π.Α #62, Βρετανία #38), έψαχνε προφανώς να βρει κάτι αξιοπερίεργο, ώστε να τραβήξει την προσοχή της δημοσιότητας -είναι άλλωστε μανούλες σε κάτι τέτοια.
Έτσι, σε συναυλία που έδωσαν πριν κάποιες μέρες στη Βόρεια Καρολίνα, οι fans μπορούσαν να βρουν στον πάγκο με το merchandise και ένα, εχμ, σαπούνι!
Και τι σαπούνι... Πιο συλλεκτικό, δεν πάει.
Όχι μόνο για το ότι βγήκε σε περιορισμένα κομμάτια, όχι μόνο γιατί φέρει την κάπως μακάβρια ονομασία «Everyone You Know, Someday, Will Die.. Soap and Soap Dish», αλλά και γιατί μαζί με αυτό οι Flaming Lips πουλάνε και ένα βιβλίο του Robert Arthur σχετικό με τα όργια και τις ουσίες, με τις ουσίες και τα όργια; Θα σας γελάσουμε για την ακριβή σειρά των πραγμάτων.Όσο για το ίδιο το σαπούνι, είναι πραγματικό piece of (soap) art: είναι φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα και βούτυρο karité -παρασκευάζεται από τον καρπό του ομώνυμου δέντρου της Δυτικής Αφρικής- και έχει άρωμα αγιόκλημα. 

- 9 χρόνια γάμου κλείνουν φέτος η Beyoncé με τον Jay-Z και η νούμερο ένα ποπ ντίβα των ημερών μας αποφάσισε να το γιορτάσει λανσάροντας ένα καινούριο βιντεοκλίπ.Οι fans θα παρατηρήσουν, βέβαια, πως το κομμάτι "Die With You" που επιλέχθηκε για οπτικοποίηση, δεν είναι καινούριο. Κάθε άλλο, μάλιστα. Πρόκειται για το ίδιο κομμάτι με το οποίο η Beyoncé είχε γιορτάσει και την 7η επέτειο των γάμων της το 2015 -είχε μάλιστα και τότε φτιαχτεί ένα βιντεοκλίπ, που την έδειχνε στο πιάνο, να το τραγουδά φορώντας ένα καπελάκι του μπέιζμπολ.Ωστόσο η ηχογράφηση που ακούμε τώρα είναι καινούρια, ενώ καινούριο είναι και το συνοδευτικό βιντεοκλίπ, στο οποίο μάλιστα αποκαλύπτονται και σκηνές από τα πρώιμα στάδια της σχέσης της Beyoncé με τον Jay-Z, που μέχρι στιγμής δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Father John Misty – Pure Comedy

Από τους δίσκους της χρονιάς με folk rock συνθέσεις και μπαλάντες.

-   Future IslandsThe far field

 Από τους κύριους πρεσβευτές της νέας 4AD πάντα με ηλεκτρονικά στοιχεία.

- BlaenavonThats your lot

Μετά από 4 χρόνια με singles και eps  ένα ντεμπούτο νεανικής ποπ ροκ.

-   The Big Moon – Love in the 4th dimension

Aπό το Λονδίνο , ντεμπούτο δυναμικού ροκ της θηλυκής τετράδας.

-  Alexandra SaviorBelladonna of sadness

Ατμοσφαιρικό ντεμπούτο με την υποστήριξη μελών των Arctic Monkeys.

-  Imelda May – Life love flesh blood

Χαμηλότονη μουσική από μια εξαιρετική ερμηνεύτρια.

-  Karen Elson – Double roses

O δεύτερος εξαιρετικός δίσκος της προστατευόμενης του Jack White.

-  The Chainsmokers – Memories: Do no open

Οι βασιλιάδες της dance στον τρίτο μεγάλο δίσκο.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Banks – Crowded places

-  Beth Ditto – Fire

-  Beyonce – Die with you

-  Kygo – It aint me

-  John Mayer – Still feel like your name

-  Mew – Twist quest

-  Feist – Century

- Harry Styles – Sign of the times

- Gorrilaz - Let me out


Single of the week
-  Melody’s Echo Chamber – Cross my heart

Η Γαλλιδούλα στο πρωτο δείγμα από τον δεύτερο δίσκο



No comments: