Tuesday, March 28, 2017

27– 3– 2017

-  Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, το Λος Άντζελες βρίσκεται αντιμέτωπο με μια επίθεση εξωγήινων, στα πλαίσια της οποίας οι κάτοικοί του αρχίζουν να μετατρέπονται σε ζόμπι. Στο χάος που ακολουθεί, ένας νεαρός με ιδιαίτερη αγάπη στο hip hop, ο Zulu-X, θα προσπαθήσει να βρει την άκρη πίσω από όλα αυτά, βασισμένος σε όση σοφία έχει αποκομίσει από τη «θητεία» του στους δρόμους της αμερικάνικης μεγαλούπολης.Δεν είναι σενάριο κάποιας νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας με εκθαμβωτικά εφέ (όχι ακόμα, τουλάχιστον), αλλά η υπόθεση του graphic novel Marvel Masters of the Sun: The Zombie Chronicles, που αναμένεται να συζητηθεί πολύ το φετινό καλοκαίρι (κυκλοφορεί τον Ιούλιο).
Η ιστορία, μάλιστα, ανήκει στον will.i.am και «χρεώνεται» επισήμως στους Black Eyed Peas, όπως αποκάλυψε το Billboard. Το artwork έχουν επιμεληθεί ο Benjamin Jackendoff με τον Damion Scott.

-  Από τα πλέον αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια η Monopoly, και μάλιστα με δυναμική που έχει διατρέξει γενιές, παρά την κριτική για την άκρως ...καπιταλιστική της φύση την οποία έχει ενίοτε δεχτεί.Φαίνεται λοιπόν πως και οι εναπομείναντες Queen είναι fans του παιχνιδιού, αφού ο Brian May αποκαλύπτει τώρα ότι εδώ και έναν περίπου χρόνο καταπιάνονται με αυτόν τον στόχο με τους εναπομείναντες συμπαίκτες του, την κατασκευή δηλαδή μιας Monopoly κομμένης και ραμμένης για τους fans της ιστορικής μπάντας!

Πώς ακριβώς θα παίζεται όμως αυτή η Monopoly;
Αντί για δημόσιες υπηρεσίες, σταθμούς ή οδούς, οι παίκτες θα αγοράζουν χώρους ιστορικών συναυλιών της μπάντας ή singles που έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, ενώ θα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που αναμένεται να τους ενθουσιάσουν, κάνοντας ευθείες παραπομπές σε άλμπουμ, τραγούδια ή αντικείμενα χαρακτηριστικά -σαν π.χ. την ηλεκτρική σκούπα που κρατούσε ο Freddie Mercury στο βιντεοκλίπ του "I Want To Break Free".

-  Ο πρόσφατος, θριαμβευτικός ερχομός των Tindersticks στην Ελλάδα απέδειξε ότι το κοινό στη χώρα μας εξακολουθεί να τους αγαπά. Αποτελεί έτσι «είδηση» κάθε δισκογραφική τους επιστροφή.
Ένα ακόμα soundtrack περιλαμβάνει λοιπόν η επιστροφή αυτή, με την ιδιαιτερότητα ότι τώρα πρόκειται για score ταινίας του ίδιου του Stuart Staples: το Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 στο 60ό BFI London Film Festival και αναμένεται να βγει στις 9 Ιουνίου σε DVD. Είναι ένας φόρος τιμής στη δουλειά του φυσιοδίφη, εφευρέτη και πρωτοπόρου σκηνοθέτη F. Percy Smith, ο οποίος έδρασε στις αρχές του 20ού αιώνα και έχει ασκήσει ιδιαίτερη γοητεία στον Staples.Μαζί με το φιλμ, οι Tindersticks θα εκδώσουν και το soundtrack: τα format στα οποία θα είναι διαθέσιμο δηλαδή τo DVD θα δίνουν την επιλογή να το αποκτήσεις μαζί με βινύλιο ή με CD. Το δε soundtrack περιγράφεται από την ίδια τη μπάντα ως ένα «ξένο μα την ίδια στιγμή οικείο ονειρικό σκηνικό, που μας συνδέει με την αίσθηση του θαυμαστού την οποία αντίκρισε ο Smith, όταν για πρώτη φορά παρατήρησε μικροκόσμους μέσω των φακών του».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα trailer της ταινίας, που θα παιχτεί σε μερικές ακόμα επιλεγμένες προβολές στην Κωνσταντινούπολη, στο Μπουένος Άιρες, στη Λισαβόνα και στο Παρίσι. Παράλληλα, οι Tindersticks θα το προβάλλουν σε μια μικρή σειρά συναυλιών (προβολή και οι ίδιοι να παίζουν live το score), η οποία ξεκίνησε προχθές από το CPH:DOX της Κοπεγχάγης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου στο  Elbphilharmonie του Αμβούργου. Κεντρική παράσταση, θεωρείται αυτή της 17ης Ιούνη, στο Barbican του Λονδίνου.
Στην Ελλάδα, το soundtrack θα κυκλοφορήσει από τη Rockarolla. 

-  Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Μάρτη του 2017:

1.  Spoon – Hot thoughts
2.  Depeche Mode – Spirit
3. Real Estate – In mind
4. The Shins – Heartworms
5. Laura Marling – Semper femina
6. Hurray For The Riff Raff – The navigator
7. Francois and the Atlas Mountains – Solide mirage
8. The Magnetic Fields – 50 song memoir
9. Grandaddy – Last place
10. Six Organs of Admittance – Burning the threshold

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Jesus and mary Chain – Damage joy

Τα αδέλφια Reed μας αποζημιώνουν τόσα χρόνια μετά , και θα τους δούμε και από κοντά το καλοκαίρι!

-  FormationLook at the powerful

Rock με ηλεκτρονικά στοιχεία σε αυτό το ντεμπούτο τους!

-  Creeper – Eternity , in your arms

Gothic rock από την νέα γενιά της Βρετανίας.

-  SoulwaxFrom deewee

Οι Βέλγοι σε νέα  dance  απόπειρα μετά από αρκετά χρόνια.

-  The MoonlandingzInterplanetary class classics

Κιθάρες σε ανάμιξη με ηλεκτρονικά στοιχεία και εδώ!

-  Wolf EyesUndertow

Soul με στοιχεί ηλεκτρονικής jazz.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  ΝΑΟ – In the morning

-  Cabbage – Gibraltar ape

-  Goldfrapp – Moon in your mouth

-  Gorrilaz – Andromeda

- London Grammar – Truth is a beautiful thing

- Amy Lee – Speak to me

- Blondie – Long time

- Little Dragon – Sweet

- Al Time Low – Last young renegade


Single of the week
-  Gorillaz – Weve got the power


4 τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο βγήκαν αυτήν την εβδομάδα, εδώ μαζί με Noel Gallagher και Jenny Beth από τις Savages!

No comments: