Tuesday, March 14, 2017

13– 3– 2017

-  Μόλις στα 60 της χρόνια έμελλε να φύγει η Joni Sledge, η οποία πέθανε στο σπίτι της στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης της, μια φίλη τη βρήκε νεκρή, πηγαίνοντας να την επισκεφθεί.Πίσω στα 1971, η Joni Sledge είχε συνιδρύσει το ιστορικό disco σχήμα των Sister Sledge μαζί με τις αδερφές της Debbie, Kim και Kathy, με τις οποίες και έφτιαξε το 1979 έναν από τους μεγαλύτερους ύμνους του είδους, το "We Are Family" (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #8) -τραγούδι που ακόμα προξενεί μεγάλο ενθουσιασμό και αποτελεί στάνταρ σε κάθε κεφάτο πάρτυ, ενώ έχει γίνει με τα χρόνια και σημαίνον gay anthem.Επίσημα αίτια θανάτου, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Το σίγουρο είναι ότι η Joni Sledge δεν ήταν άρρωστη, μάλιστα οι Sister Sledge είχαν και προγραμματισμένη ζωντανή εμφάνιση στο Λος Άντζελες τις προσεχείς ημέρες. 


-  Στο γύρισμα του 20ού αιώνα προς τον 21ο, οι Φινλανδοί HIM του Ville Vallo πέτυχαν να υπερβούν τα σύνορα της χώρας τους και να γίνουν αστέρες μεγατόνων στην Ελλάδα, σε ένα νεανικό κοινό που φλέρταρε (μάλλον εκ του ασφαλούς και σε επίπεδο στυλ μόνο) με την παλιά goth αισθητική. Το "Join Me In Death" του 1999, το πρώτο τους νούμερο 1 single στην πατρίδα, καταγράφηκε ως μεγάλο εναλλακτικό hit στα καθ'ημάς, ενώ τους κέρδισε και το νούμερο 1 της Γερμανίας, ανοίγοντας διάπλατα τις (σημαντικές) αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Στον δε 21ο αιώνα θα γοητευτόταν τελικά και η Βρετανία, ακόμα και οι Η.Π.Α. για ένα μικρό διάστημα, εκεί γύρω στο 2005.Τώρα, όμως, έφτασε καθώς φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου: «νιώθουμε ειλικρινώς ότι οι HIM ολοκλήρωσαν τον αφύσικο κύκλο τους και αντίο πρέπει πλέον να λεχθούν», ανακοίνωσε ο Ville Vallo. Συμπληρώνοντας ότι θα κάνουν πρώτα μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία, ως ευχαριστήριο δώρο στους fans που τους στήριξαν επί τόσα χρόνια.Η περιοδεία ξεκινά 14 Ιουνίου από τη Βαρκελώνη και αναμένεται να λήξει 17 Δεκεμβρίου στο Roundhouse του Λονδίνου. Αρκετές ημερομηνίες ωστόσο δεν έχουν ακόμα κλείσει.

-  Ως κάτι σαν δώρο γενεθλίων προς τον Chris Martin πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε το νέο τραγούδι των Coldplay "Hypnotised", αφού το λάνσαραν ανήμερα των 40ών του γενεθλίων.Παράλληλα, βέβαια, με αυτό ξεκινά το promo για το καινούριο τους ΕΡ Kaleidoscope, το οποίο ανακοινώθηκε για τις 2 Ιουνίου. Εκεί θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων νέων κομματιών, και η συνεργασία τους με τους Chainsmokers για το "Something Just Like This".

-  Ξεχάστε όλα αυτά που ξέρατε για τα τόσα Νο 1 ονομάτων όπως οι Beatles, o Elvis Presley, οι Rolling Stones και όλοι οι μεγάλοι που έγραψαντην ιστορία της μουσικής με τα τραγούδια τους.Το διαδίκτυο δίνει πια μία άλλη διάσταση και τα ρεκόρ θα καταρρίπτονται πολύ πιο εύκολα μέσω των υπολογιστών.
Όπως είπε πρόσφατα ο σύγχρονος σοφός Stephen Hawking ελάχιστοι άνθρωποι με εύκολο τρόπο μπορούν με τους υπολογιστές τους να αλλάξουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων διαμορφώνοντας την αξία μετοχών, τα εθνικά νομίσματα, την αξία εμπορευμάτων και οτιδήποτε θέλουν.

Μπορεί να αλλάξει αυτό τις μουσικές μας προτιμήσεις, ναι μπορεί, θα μας στέλνει όλο και πιο συχνά στο παρελθόν αφού το παρόν θα έχει πια εφήμερη αξία. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε το νέο Βρετανικό τσαρτ στα τραγούδια και ο Ed Sheeran έχει τις 14 από τις 15 πρώτες θέσεις, ή αν προτιμάτε τα 6 πρώτα ή 16 στα 20 πρώτα, δηλαδή όσα πέτυχε η Kate Bush σε 40 χρόνια και 1 λιγότερο από όσα πέτυχαν τα τελευταία 50 χρόνια ονόματα όπως οι Kinks και Who.
H εξαφάνιση του φυσικού προϊόντος οδήγησε στην σημερινή κατάσταση που παγιώνει μία διαφορετική σχέση μεταξύ κοινού και μουσικών αυξάνοντας λογικά τα έσοδα των εταιριών που περιορίζουν τα έξοδα τους.

 Είναι άδικο να συγκρίνουμε πια το παρόν με το παρελθόν στην μουσική, σε χώρες ακόμα και με τον πληθυσμό της Βρετανίας που δεν έχουν την έκταση των ΗΠΑ είναι εύκολο να διαμορφωθεί, έστω για μία εβδομάδα μια νέα κατάσταση.Κάτι αντίστοιχο έγινε βέβαια και στην Αμερική όπου ο Future αντικατέστησε τον εαυτό του στην κορυφή με ένα δεύτερο άλμπουμ.
Τα ρεκόρ παίρνουν άλλη διάσταση και οι συγκρίσεις είναι περιττές. Είναι ταλαντούχος βέβαια ο Ed Sheeran αλλά όταν κυκλοφορούσαν οι Beatles στην δεκαετία του '60 τρία άλμπουμ μέσα σε μία χρονιά χωρίς κανένα από τα τραγούδια των άλμπουμ να κυκλοφορεί σε μικρό δίσκο, τα τραγούδια δεν εμφανιζόντουσαν σε κανένα κατάλογο, μόνο 'μίλαγαν' στις καρδιές αυτών που τα άκουγαν. 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  The ShinsHeartworms

Μετά από 5 χρόνια ασχολίας με τους Broken Bells , ο  James Mercer ενεργοποιεί ξανά τους  Shins με την εξαιρετική indie pop  τους!

-  Laura MarlingSemper femina

 Έκτος δίσκος για μια τραγουδίστρια που μοιάζει πια παλαίμαχη αν και μόνο στα 27!

-  BushBlack and white rainbows

  Μαζί ξανά με τον Gavin Rosdale θυμίζουν παλιές καλές εποχές.

-  Marti Pellow – Mysterious

Η φωνή των  Wet Wet Wet σε νέο  solo δίσκο!

- Hurray For The Riff Raff – The navigator

 O έκτος δίσκος της Alynda Segarra κι αυτός με καλές κριτικές!

- Valerie June – The order of time

Indie rock from USA!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Marc Almond – A kind of love

-  Alt J – 3WW

-  Blonde Redhead – Golden light

-  Bob Dylan – Stardust

-  ED Sheeran – Galway girl

- Lorde – Liability


-  Stargate – Waterfall

-  The Afghan Whigs – Demon in profile

-  Michelle Branch – Best you ever

- First Aid Kit – You are the problem here

Single of the week
-  Robyn Hitchcock – Mad Shelley’s letterbox

Η επιστροφή του indie ήρωα των 80ς!


No comments: