Tuesday, March 7, 2017

6– 3– 2017


-  Ιστορία έγραψε αυτήν την εβδομάδα στην Αμερική ο Nayvadius DeMun Wilburn από την Ατλάντα της Τζόρτζια, τον οποίον γνωρίζουμε βέβαια ως Future από την επιτυχία του τα τελευταία χρόνια, η οποία χτίστηκε με το άλμπουμ Honest του 2014 (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #78) και κορυφώθηκε με το περσινό EVOL (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #34).Την προηγούμενη λοιπόν εβδομάδα, ο Future κέρδισε ένα ακόμα νούμερο 1 στην πατρίδα του με το FUTURE (#15 στη Βρετανία). Και τώρα, ένας ακόμα καινούριος του δίσκος, το HNDRXX, πιάνει κι αυτός την κορυφή των εθνικών charts των Η.Π.Α. (#21 στη Βρετανία).Αυτό σπάει τα μέχρι τώρα ρεκόρ, κάνοντας τον 33χρονο ράπερ τον πρώτο καλλιτέχνη στην ιστορία της αμερικάνικης μουσικής που καταφέρνει να έχει το νούμερο 1 για 2 συνεχόμενες εβδομάδες, αλλά με διαφορετικό άλμπουμ κάθε φορά. Για να πάρετε όμως και μια εικόνα του πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω σε πωλήσεις, το HNDRXX κέρδισε το νούμερο 1 με 121.000 αντίτυπα, 48.000 από τα οποία ήταν πωλήσεις σε φυσικό format και 63.000 από streaming/downloading υπηρεσίες.

-  Δεν ξέρουμε αν ο Pete Doherty ζήλεψε τη Britney Spears και τον ντόρο που έκανε η δική της γυμνή φωτογράφηση στο Instagram, πάντως ενόψει του σόλο live του στο Βερολίνο «φιλοδώρησε» κι εκείνος το δικό του επίσημο Instagram με μια γυμνή φωτογραφία του.Όπως όμως και η Britney, έτσι και ο frontman των Libertines φρόντισε να κρύψει επιμελώς τα επίμαχα σημεία -ενώ στο παρελθόν δεν έχει αποφύγει τις πιο ...αποκαλυπτικές πόζες. Και μάλιστα όχι με το χέρι του, αλλά με ένα πακέτο ...πατατάκια!
Στο μεταξύ οι Libertines σκέφτονται τον επόμενο δίσκο τους, καθώς φαίνεται, όμως, δεν είναι τόσο απλό να κάτσουν κάπου όλοι μαζί και να πιάσουν δουλειά. Τελευταία τους δουλειά ήταν το Anthems For Doomed Youth του 2015, άλμπουμ που τα πήγε καλά στη Βρετανία (#3), αλλά είδε την Αμερική να χάνεται, που προφανώς τους ξέχασε στα 11 χρόνια που τους πήρε να το φτιάξουν.


-  14 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος τον Φεβρουάριο από τη συναυλία των (Jack Russell's) Great White στο The Station club του West Warwick, στο Rhode Island των Η.Π.Α., όταν τα πυροτεχνήματα του road crew τους προκάλεσαν μια φοβερή πυρκαγιά -η οποία κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους (μεταξύ τους και ο κιθαρίστας του γκρουπ, Ty Longley) και άφησε άλλα 200 περίπου άτομα άσχημα τραυματισμένα. Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα The Station Fire Memorial που έστησαν φίλοι και συγγενείς των νεκρών μετά την τραγωδία, η μνήμη των αδικοχαμένων fans των Great White πρόκειται να τιμηθεί με έναν πρωτότυπο τρόπο: με ένα πάρκο που θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν το The Station.Όπως εξήγησε βέβαια η πρόεδρος του Ιδρύματος, Gina Russo -η οποία ήταν ανάμεσα στους επιζώντες της φωτιάς εκείνο το βράδυ- τα πάντα γίνονται με δωρεές και λείπουν ακόμα κάποια χρήματα για την πλήρη αποπεράτωση. Υπολογίζει, έτσι, ότι το πάρκο θα ανοίξει στις 21 Μαΐου.Για την ώρα, έδωσε στη δημοσιότητα τη μακέτα και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίον έχει στηθεί ένα μνημείο για κάθε νεκρό στην επικράτεια του πάρκου, με έναν τρόπο που να μην τα στοιβάζει όλα, μα να αναδύονται αρμονικά μέσα από τους καταπράσινους κήπους του χώρου.
Η μπάντα δεν ανακατεύτηκε καθόλου με την ανέγερση του πάρκου, αφενός γιατί η συναυλία χρεώνεται στην εκδοχή των Great White που έστησε το διάστημα 2002-2005 ο Jack Russell, αφετέρου γιατί ο ίδιος ο Russell αποζημίωσε το 2008 τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες καταβάλλοντας 1.000.000 δολάρια.


-  Θύμα hackers έπεσε το site του δημοφιλούς διεθνούς φεστιβάλ Coachella στις Η.Π.Α., γεγονός που έχει δημιουργήσει αρκετή αναστάτωση στους εγγεγραμμένους χρήστες του, σε όλον τον πλανήτη. Ειδικά από τη στιγμή που ελέχθη ότι ένας από τους λογαριασμούς που έπεσε θύμα ήδη πουλήθηκε στο Σκοτεινό Δίκτυο: το έγραψε ο Joseph Cox στο ρεπορτάζ του «Someone Is Selling Coachella User Accounts on the Dark Web», το οποίο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Motherboard.
Ένας εκπρόσωπος ωστόσο της AEG -της εταιρείας δηλαδή πίσω από τη διοργάνωση- έστειλε επίσημη γραπτή ανακοίνωση στο Pitchfork, εξηγώντας τις λεπτομέρειες της επίθεσης και καθησυχάζοντας τους χρήστες ότι τίποτα ευαίσθητο δεν εκλάπη.
Όπως διευκρινίζει, πράγματι κάποιοι έσπασαν τις άμυνες του site και απόκτησαν πρόσβαση σε usernames, μικρά ονόματα και επώνυμα, διευθύνσεις κατοικιών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και νούμερα τηλεφώνων και ημερομηνίες γεννήσεων. Κάπου εκεί, όμως, τελειώνει το κακό: οι hackers δεν απόκτησαν πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες, ούτε μπόρεσαν να «περάσουν» στα passwords. Η ζημιά λοιπόν είναι ελεγχόμενη, το περιστατικό ήδη ερευνάται από την αστυνομία και το φεστιβάλ συνιστά ψυχραιμία και αυξημένη προσοχή στα λεγόμενα phishing e-mails, που αναμένεται να είναι αρκετά στο επόμενο διάστημα, από τρίτα μέρη που παριστάνουν το Coachella και ζητούν πρόσβαση σε προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Sleaford Mods – English Tapas

Οι ανατρεπτικοί λευκοί του hip hop ξεχωρίζουν και εδώ!

-  Francois and the Atlas Mountains – Solide mirage

Πέμπτος δίσκος indie pop για τους Γαλλο – Βρετανούς!

-  The Magnetic Fields – 50 song memoir

150 λεπτά γεμάτα τραγούδια από synth pop μέχρι indie folk!

-  TemplesVolcano

Δεύτερος δίσκος για την νέα γενιά της ψυχεδέλειας.

-  Ed Sheeran – Divide

Ίσως ο εμπορικός δίσκος της χρονιάς από τον τροβαδούρο του έρωτα!

-  GrandaddyLast place

Συνεχίζουν με τις υπέροχες μελωδίες με τις οποίες τους αγαπήσαμε!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Calvin harris – Slide

-  Coldplay- Hypnotised

-  Ed Sheeran – Perfect

-  Kesha – Chinatown

-  Lorde - Green light

-  Rogue Wave – Under the milky way

-  Parov Stelar – The burning spider

-  Spoon – Can I sit next to you


Single of the week
-  Nadia Reed – I come home to you


Πολύ καλό δείγμα folk rock από τον δεύτερο δίσκο της!

No comments: