Wednesday, September 28, 2016

26 – 9– 2016

-  25 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του περίφημου πια Never Mind, του 2ου άλμπουμ των Nirvana, που σήκωσε τη σημαία της grunge επανάστασης και έκανε παγκόσμιο σταρ τον Kurt Cobain, χάρη κυρίως στη σαρωτική, πλανητική επιτυχία του single "Smells Like Teen Spirit" (Η.Π.Α. #6, Βρετανία #7), το οποίο ακόμα προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους έζησαν εκείνα τα χρόνια από πρώτο χέρι.
Περίφημο όμως έμεινε και το εξώφυλλο του Never Mind, με το γυμνό μωρό σε υποβρύχια πόζα μέσα στην πισίνα, που κολυμπούσε πίσω από ένα αμερικάνικο δολάριο πιασμένο σε αγκίστρι -μια ιδέα του ίδιου του Cobain, την οποία υλοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Geffen Robert Fisher, με φωτογράφο τον Kirk Weddle.
Το μωρό εκείνο, ο μόλις 4 μηνών Spencer Elden (η οικογένεια του οποίου πληρώθηκε 200 δολάρια για την ιστορική πια φωτογράφηση), είναι φυσικά 25άρης σήμερα και απασχολείται ως street artist. Κι επειδή η επέτειος σημαίνει κάτι και γι' αυτόν, επανέλαβε τη φωτογράφηση.
Ζήτησε μάλιστα από τον φωτογράφο John Chapple να ποζάρει και πάλι γυμνός, αλλά εκείνος του απάντησε σε ...Nirvana στυλ «come as you are, αλλά με το μαγιό σου». Και τον τράβηξε στην πισίνα του Rose Bowl Aquatics Center στην Pasadena της Καλιφόρνια, χωρίς όμως το δολάριο.

-  Όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, έτσι και φέτος ο Win Butler των Arcade Fire πήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του POP vs. Jock, ενός φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ με την υποστήριξη του φεστιβάλ POP Montreal, τα έσοδα του οποίου προορίζονται για την ενίσχυση του DJ Sports Club.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο στο McGill University Sports Center και βρήκε στο τεραίν (μεταξύ άλλων) τον ίδιο βέβαια τον Win Butler, τον αδερφό του Will, τον Chris Tomson των Vampire Weekend, τον Nikolai Fraiture των Strokes, τον ηθοποιό Martin Starr και τους επαγγελματίες μπασκετμπολίστες Matt & Luke Bonner.
Στο ημίχρονο, ανέλαβαν οι 69 Boyz να κρατήσουν «ζεστά» τα πράγματα με ένα μικρό live set (ναι, είπαν ασφαλώς και το "Tootsee Roll"), ενώ μετά το ματς έκατσαν όλοι παρέα και είδαν το Space Jam σε ειδική προβολή.
Α, και φιλανθρωπία μεν, αλλά μια 100άρα την έριξε η ομάδα με τους μουσικούς, φεύγοντας νικήτρια της αναμέτρησης (105-97 το ακριβές σκορ).

-  Πολύς κόσμος έδωσε το παρών το βράδυ της Τετάρτης στο Γήπεδο Τέννις στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου για να δει τη Lara Fabian, ένα από τα μοντέρνα αστέρια του γαλλικού τραγουδιού και μία από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνώς φωνές.
Δυστυχώς, ωστόσο, ο καιρός είχε διαφορετικά σχέδια. Αρχικά, η σύντομη φθινοπωρινή μπόρα του απογεύματος είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα. Ενώ όμως φαινόταν να έχει περάσει και ο συγκεντρωμένος κόσμος «ψήθηκε» ακούγοντας απέξω από το γήπεδο τις εντυπωσιακές επιδόσεις της Fabian στο soundcheck, τα σύννεφα ξαναμαζεύτηκαν. Και λίγο αφότου ολοκληρώθηκε το σύντομο set των «δικών μας» Stereo Soul (οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν), οι ουρανοί άνοιξαν.
Το κοινό έδειξε υπομονή, μα η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Παρά τα χειροκροτήματα, η Lara Fabian δεν βγήκε ούτε στιγμή στη σκηνή, το μικρόφωνο δεν μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία και η συναυλία ματαιώθηκε.


-  «Όλα όσα απέμειναν να μάθουμε για τον πατέρα της επινόησης»Με αυτόν τον ιντριγκαδόρικο -μα και φιλόδοξο- υπότιτλο κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο για τον μεγάλο Frank Zappa, ο οποίος δεν παύει να απασχολεί το ροκ κοινό, κι ας πάνε πια 23 χρόνια από τον θάνατό του.
Το βιβλίο λέγεται Frank Zappa FAQ και συγγραφέας του είναι ο Καναδός John Corcelli, ένας από τους fans του Αμερικανού μουσικού, ο οποίος βάζει κάτω σε 328 σελίδες τη ζωή και την καριέρα του. Ο Corcelli ξεκινάει από τις μουσικές ρίζες του Zappa και σκιαγραφεί την καριέρα του μέσω συνεντεύξεων με συνεργάτες του, μα και με τον γιο του, Dweezil -δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα καταλυτικά χρόνια των Mothers Of Invasion (1964-1975).
Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου καλύπτεται από κείμενα γύρω από τη δισκογραφία και τα βίντεο του Zappa. Με δεδομένο μάλιστα ότι καλύπτεται η πλήρης δισκογραφία (που μόνο μικρή δεν τη λες), η έκδοση φιλοδοξεί να δώσει μια γνώμη με βαρύτητα κόντρα στα δεδομένα μιας εποχής όπου κυριαρχεί η αχανής πληροφόρηση.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στη σειρά FAQ της Backbeat Books.

- Οι  10 δίσκοι του Σεπτέμβρη του 2016:

1.  Still Corners – Dead blue
2.  Trentemoller – Fixion
3.  Allah-Las – Calico review
4. Wilco – Schmilco
5. Teenage Fanclub – Ηere        
6. KT Tunstall – Kin
7. Angel Olsen – My woman
8. The Divine Comedy – Foreverland
9. Cass McConbs – Mangy love
10. Jamie T – trick

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Hamilton Leithauser & Rostam – I had a dream that you were mine
Συνεργασία μελών των Walkmen και Vampire Weekend αντίστοιχα!

- Nick Cave and the Bad Seeds – Skeleton tree

Το νέο αριστούργημα του καλλιτέχνη , στο οποίο αποτυπώνεται η θλίψη από τον χαμό του γιού του!

Merchandise – A corpse wired for sound

Η νέα δουλειά του τρίου από την Florida κοντά στον ήχο των Depeche Mode και Smiths.

-  Public access T.V. – Never enough

Από την Νέα Υόρκη σε πρώτη εμφάνιση με  new wave ήχο!

-  Devendra Banhart – Ape in pink marble

Στον ένατο δίσκο παρακαλώ , με διάθεση πιο εμπορικών συνθέσεων.

-  Glass Animals – How to be a human being

Δεύτερος δίσκος electro pop από την Οξφόρδη.

-  Grouplove – Big mess

Ιndie disco με επιτυχία σε Κολλεγιακούς σταθμούς.

-  How to dress well – Care

Τέταρτη δουλειά , και αυτή εμπλουτισμένη με  electro – soul.

-  Warpaint – Heads up

Η θυλική τετράδα στην Τρίτη δισκογραφική απόπειρα σε dream pop ήχους.

 - Vangelis – Rosetta

10 χρόνια μετά ο Βαγγέλης Παπαθανασίου , βάζει τα γυαλιά σε πολλούς νεώτερους στα 73 του παρακαλώ!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Kasabian – Comeback kid

-  Temples – Certainty

-  Metallica – Moth into flame

-  Kings of Leon – Walls

- The Weeknd – Starboy

-  Moby &The Pacific Choir – Are you lost in the world like me

- Green Day – Still breathing

-  Leonard Cohen – You want it darker

-  Bloc Party – Stunt Queen

Single of the week
- Hope Sandoval & TheWarm inventions – Let me get there (feat. Kurt Vile)




No comments: