Monday, September 12, 2016

12 – 9– 2016

-  Ήδη από το 1976, υπάρχει ένα μεγάλο μυστήριο γύρω από την ταινία του Nicolas Roeg The Man Who Fell To Earth, η οποία είχε ως πρωταγωνιστή τον David Bowie: το soundtrack της.Οι (επίμονες) φήμες λένε λοιπόν ότι το είχε γράψει ο ίδιος ο «Δούκας», μα δεν εκδόθηκε τότε και απέμεινε κάπου στα αρχεία του. Τώρα όμως η ιστορία αυτή αποδεικνύεται αναληθής, αφού η Studio Canal ανακοίνωσε την κυκλοφορία του soundtrack για τον Οκτώβριο, με την Universal να φροντίζει παράλληλα για ένα βινυλιακό box set. Και συνθέτης δεν είναι ο Bowie, αλλά ο John Phillips των Mamas And The Papas!
Ωστόσο οι φήμες δεν ήταν αβάσιμες. Όπως μαθαίνουμε τώρα, πράγματι ο Bowie ήταν να αναλάβει και το soundtrack της ταινίας του Roeg. Θα την έγραφε όμως μετά το τέλος των γυρισμάτων και τότε άρχισε παράλληλα να δουλεύει για το επόμενο σόλο άλμπουμ του (το Station To Station). Όντας τότε στη φάση κατά την οποία τον είχε πραγματικά καταπιεί η κοκαΐνη, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις: μετά από 3 μήνες, είχε να παρουσιάσει μόλις 5-6 κομμάτια, χωρίς στιλιστική συνοχή.
Ο Roeg πρέπει τότε να απελπίστηκε, δήλωσε στη Guardian ο Βρετανός ενορχηστρωτής Paul Buckmaster, ο οποίος δούλευε τότε με τον Bowie πάνω στα επίμαχα demos. Είχε μόλις λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του φιλμ και δεν υπήρχε soundtrack. Μέσω έτσι της Νοτιοαφρικανής μοντέλας Genevieve Waite, 3ης γυναίκας του Phillips, έφτασε στον ιδρυτή των Mamas And The Papas και του ανέθεσε το score. Κι εκείνος έπιασε δουλειά με τον Mick Taylor, κιθαρίστα των Rolling Stones μεταξύ 1969-1974. Δεν ήταν λιγότερο επεισοδιακή, όπως περιγράφει ο Chris Campion στο σχετικό του ρεπορτάζ στη Guardian, το σημαντικό όμως είναι πως έγινε στην ώρα της. 

-  «Η κατάθλιψη με συνέτριψε». Είναι μια δήλωση που ίσως δεν περιμένουμε να ακούσουμε από έναν ροκ σταρ του βεληνεκούς του Bruce Springsteen. Όπως όμως ανοιχτά παραδέχεται το «Αφεντικό» στη νέα του βιογραφία Born To Run, ακόμα κι αυτός τα έχει κατά καιρούς βρει σκούρα...
Για πρώτη φορά ο Springsteen επισκέφθηκε ψυχοθεραπευτή πριν 30 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 36 ετών και είχε ήδη πίσω του τη σαρωτική, πολυπλατινένια επιτυχία του άλμπουμ Born In The U.S.A. Και συνέχισε να αντιμετωπίζει τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις μέχρι και πριν λίγα χρόνια.
Δίπλα του στέκεται με ιδιαίτερη υπομονή η γυναίκα του Patti Scialfa (είναι παντρεμένοι από το 1991), η οποία και βρίσκεται πιο συχνά αντιμέτωπη με τις παρενέργειες: είναι εκείνη που τον πηγαίνει συνήθως στους γιατρούς, παραδέχεται ο Springsteen, λέγοντάς τους «αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ένα χάπι».
Ο Springsteen συνεχίζει πάντως να φοβάται, παρά τις κατά καιρούς προόδους, καθώς και ο πατέρας του αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα και τελικά βούλιαξε σε αυτά. Εκείνα βέβαια τα χρόνια, τέτοια θέματα θεωρούνταν ταμπού στις αμερικάνικες οικογένειες, όπως διευκρίνισε μιλώντας εκτενώς στο Vanity Fair. «Όταν ήμουν παιδί ήταν απλώς κάτι μυστήριο, ντροπιαστικό και συνηθισμένο», γράφει στο Born To Run περιγράφοντας τη σχέση με τον πατέρα του. Το βιβλίο κυκλοφορεί επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου.
 
-  Μια μίνι επιστροφή στις "Bad Romance" ημέρες της και στα 1980s synths δείχνει να κάνει η Lady Gaga με το νέο της τραγούδι "Perfect Illusion
Το "Perfect Illusion" είναι γραμμένο από την ίδια σε μια γραφομηχανή και αποτελεί σχόλιο για τις social media συμπεριφορικές μας. Στο τελικό δε φινίρισμα της αρχικής ιδέας έλαβαν μέρος ο Kevin Parker των Tame Impala, ο Mark Ronson και ο συνεργάτης του Kendrick Lamar, BloodPop. Σύντομα, επίσης, μάλλον θα υπάρξει και σχετικό βιντεοκλίπ.
Περισσότερο πάντως από το τραγούδι, τη δημοσιότητα απασχόλησε η επίσκεψη της Lady στο Λονδίνο. Στο οποίο εμφανίστηκε 7.30 το πρωί κάνοντας πολλά μάτια να γουρλώσουν με την ασημένια πιο-κοντή-δεν-γίνεται μπλούζα της (που άφηνε ακάλυπτο το κάτω μέρος του στήθους της) και το σούπερ μίνι σορτσάκι.

-  H 3η μέρα του Rockwave του 2013 μπορεί ν' άνηκε δικαιωματικά στη Lana Del Rey -η οποία ήρθε τότε για πρώτη φορά στη χώρα μας ακριβώς όταν «συνέβαινε»- αλλά την παράσταση μπορεί και να της την έκλεψαν οι παλαίμαχοι hardcore/thrash Suicidal Tendencies: ακόμα και το indie κοινό, έμεινε με το στόμα ανοιχτό από την απόδοσή τους επί σκηνής .
Τρία λοιπόν χρόνια μετά το 13, οι Καλιφορνέζοι ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δισκογραφία. Το νέο τους άλμπουμ λέγεται World Gone Mad και θα βγει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Suicidal Records, σε παραγωγή Mike Muir & Paul Northfield. Θα έρθει μάλιστα και στην Ελλάδα, σε διανομή από τη Rockarolla του Ηλία Ασλάνογλου.Ο δίσκος αναμένεται εντωμεταξύ με ανυπομονησία και από το πιο μεταλλικό κοινό, καθώς στα τύμπανα βρίσκεται ο Dave Lombardo της Slayer δόξας -παλιό φιλαράκι τους. Ίσως γι' αυτό η μπάντα να μπήκε στον κόπο να βγάλει και single, για πρώτη φορά από το 1994. Το έξυπνα τιτλοφορούμενο "Clap Like Ozzy" που ακούτε στον σύνδεσμο παρακάτω έχει ήδη γνωρίσει αρκετή διάδοση μέσω ίντερνετ, αν και απέτυχε να έχει παρουσία στα charts Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας.



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  M.I.A. – A.I.M.

Η rapper από το Λονδίνο ξέρει καλά πια το παιχνίδι του marketing κρατώντας το ποιοτικό στο είδος της επίπεδο!

-  Allah-Las – Calico review

Τρίτος δίσκος ψιχεδελικής garage pop από τον Los Angeles.

-  Wilco – Schmilco

Αμερικάνικη indie αυτή τη φορά από το συγκρότημα του Jeff Tweedy.

-  The Monochrome Set – Cosmonaut

13ος  δίσκος για τους αγαπημενους του John Peel της  indie pop.

-  The Ramona Flowers – Part time spies

Ροκ σταδίων παίζουν και εδώ , μάλλον αδιάφορο…

-  Teenage Fanclub – Ηere   
      
Ναι είναι εδώ δυνατοί , όπως και στα πρώτα εξαιρετικά τους album οι Σκωτσέζοι!

-  Bastille – Wild world

Δεύτερος και πιο σοβαρός δίσκος για τους μοντέρνους της ποπ.

-  KT Tunstall – Kin

Η Σκωτσέζα πια ζει στην Καλιφόρνια και ο ήχος της σίγουρα έχει επηρεαστεί στο 5ο αυτό προσωπικό album.

- Twin Atlantic – Gla

Από Γλασκώβη σε καλό δείγμα μοντέρνου ροκ.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  The White Stripes – City lights

-  Deap Vally – Gonnawanna

-  Formation – Drugs

-  Green Day – Revolution radio

-  Kings of Leon – Waste a momment

-  Lady Gaga – Perfect illusion

-  Pretenders – Holy commotion!

-  Regina Spektor – Black and white

-  Royksopp – Never ever feat. Susanne SUNDFOR

-  Slaves – Take control

-  Zach de la Rocha – Digging for windows

- Tori Amos – Flicker

Single of the week
-  The Growlers – I’ll be around

Ηλεκτρονικό ροκ κατά μια έννοια από το νέο group…






No comments: