Wednesday, October 5, 2016

3 – 10– 2016

-  Δεν έχει τέλος η ιστορία με τους Oasis, ενόψει της επικείμενης
«επιστροφής» τους, τόσο με μια deluxe επανέκδοση του Be Here Now (10 Οκτώβρη), όσο και με το ντοκιμαντέρ του Mat Whitecross Supersonic (26 Οκτώβρη).
Ο Liam άφησε λοιπόν για λίγο το Twitter και μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, όπου ήταν και πάλι ο γνωστός, εριστικός εαυτός του, κυρίως βέβαια απέναντι στον αδερφό του, Noel.
Κι αφού επανέλαβε όσα είχε γράψει πιο πριν στο Twitter (και έχουν περάσει από τα νέα μας σε προηγούμενες αναρτήσεις) -περί «Ronnie Corbett του rock 'n' roll», «πατάτα» κτλ.- έπιασε αυτή τη φορά και την ενδυμασία του αδερφού του. Πιο συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε ότι ντύνεται σαν τον Gary Barlow, πάλαι ποτέ ηγέτη των Take That, αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θεωρεί κακό στο συγκεκριμένο στυλ. Απάντησε όμως και στη φημολογία που θέλει την όλη φασαρία την οποία προκαλεί ως ένα είδους promo, τόσο για τον προσωπικό του δίσκο, όσο και για ένα επικείμενο Oasis reunion: «ρωτήστε την κυρά του. Η Sara McDonald φοράει τα παντελόνια σε αυτήν τη σχέση. Και δεν πρόκειται να τον αφήσει να ξαναστήσει τη μπάντα». Άραγε, Liam, αυτό να σημαίνει ότι εσύ είσαι μέσα, αν εκείνη πει εν τέλει το ναι;Παράλληλα βέβαια με όλα αυτά, ο Noel δημοσίευσε ένα ακόμα ακυκλοφόρητο κομμάτι των Oasis από τα Be Here Now χρόνια (δεύτερο μισό των 1990s) -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα demo του "Angel Child", το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως b-side στο "D'You Know What I M
ean?".

 
-  Το 2013, ο Robbie Williams έδωσε περίπου 21.000.000 ευρώ και απόκτησε την έπαυλη του μακαρίτη σκηνοθέτη & κριτικού εστιατορίων Michael Winner στο Λονδίνο. Ήθελε όμως να προβεί σε γενικό ανασχεδιασμό ώστε να ταιριάζει πλέον με τα δικά του γούστα και εκείνα της γυναίκας του, Ayda.
Το πρόβλημα όμως ήταν ότι ο κάτοχος της γειτονικής έπαυλης, που δεν είναι άλλος από τον Jimmy Page, είχε αντιρρήσεις, καθώς θεωρούσε ότι τα φιλόδοξα σχέδια ανακαίνισης του Robbie ίσως έβλαπταν τη δική του περιουσία.
Το θέμα κατέληξε στη διοικητική γραφειοκρατία προς επίλυση, με αποτέλεσμα ο Robbie να μην έχει καταφέρει σ' αυτά τα 3 χρόνια να μετακομίσει στο νέο του σπίτι.
Τελικά όμως η Royal Borough planning committee για τις περιοχές Τσέλσι & Κένσιγκτον τον δικαιώνει πλήρως και έδωσε επίσημη έγκριση να αρχίσουν οι εργασίες -σε ένα εξαιρετικό timing για τον Robbie, αφού μόλις ανακοινώθηκε ο νέος του δίσκος Heavy Entertainment Show, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου από τη Sony (και θα έρθει και στα ελληνικά δισκοπωλεία, σε διανομή Feelgood) και θα περιέχει και δύο ηχηρές συνεργασίες: μία με τον Rufus Wainwright και μία με τον John Grant.
Ο Jimmy Page δεν έχει ακόμα κάνει καμία δήλωση για το πόρισμα της Βασιλικής Επιτροπής, αλλά τον ξέρετε τώρα -θα είναι σκασμένος.


-  Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να κυκλοφορήσουν (επισήμως) τα νέα για την επίσκεψη του Brian Eno στην Αθήνα και, μέσα σε λίγες ώρες, είχαν κλείσει όλες οι διαθέσιμες θέσεις στην κεντρική αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
Η Στέγη πρόκειται να φιλοξενήσει τη νέα ακουστική εγκατάσταση του Eno The Ship, μια τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία συνδεδεμένη με το τελευταίο του ομότιτλο άλμπουμ. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η δε διάρκειά της εκτείνεται ως την 23η Οκτωβρίου. Οι ώρες επίσκεψης θα είναι 12 το μεσημέρι με 9 το βράδυ.«Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου», σημειώνει το δελτίο τύπου, ο Eno «εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια».
Στα πλαίσια λοιπόν της εγκατάστασης αυτής, ο Eno καταφτάνει αυτοπροσώπως στην Αθήνα και την Τρίτη στις 19.00 θα βρεθεί την κεντρική αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για μια ομιλία, η οποία αναμένεται να αποτελέσει highlight του φετινού φθινοπώρου για πολλούς μουσικόφιλους. Το Avopolis θα βρεθεί εκεί και θα σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του, όπως και μια πρώτη εικόνα της εγκατάστασης.
Η είσοδος στην ομιλία ήταν δωρεάν, με τη διευκρίνιση όμως ότι θα τηρούταν σειρά προτεραιότητας. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, όλες οι θέσεις έκλεισαν λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση. Τηρείτα
ι ωστόσο και λίστα αναμονής για όσους ελπίζουν ότι μπορούν να μπουν εκμεταλλευόμενοι κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής.

 
-  Το "Tell Me, Momma" είναι τραγούδι που ποτέ δεν εμφανίστηκε σε δίσκο του Bob Dylan, γύρω όμως στο 1966 το έπαιζε στις συναυλίες του.
Τώρα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε κι εμείς  από μια ζωντανή ηχογράφηση που έγινε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου τον Μάιο του 1966, καθώς ο Dylan το δίνει στη δημοσιότητα ως promo για το εντυπωσιακό box set The 1966 Live Recordings, το οποίο κυκλοφορεί στις 11 Νοεμβρίου από τη Legacy/Columbia σε εγχώρια διανομή από τη Feelgood.
Το τελευταίο είναι μια ογκώδης συλλογή με 36 συνολικά CD γεμάτα ηχογραφήσεις του Dylan σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, τα περιεχόμενα των οποίων ήταν μέχρι σήμερα εν πολλοίς ακυκλοφόρητα, όπως γράφει το Rolling Stone. Η συναυλία μάλιστα στο Royal Albert Hall πρόκειται να κυκλοφορήσει και ως ξεχωριστό άλμπουμ στις 25 Νοεμβρίου, με τίτλο The Real Royal Albert Hall 1966 Concert.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Legacy Recordings, Adam Block, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του αρχειακού υλικού για την κυκλοφορία του The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series Vol. 12, έπεφταν συνέχεια πάνω σε ηχογραφήσεις εκείνης της περιοδείας και κάθε φορά συνειδητοποιούσαν πόσο σπουδαίος ήταν ο ήχος. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Η ένταση των live εμφανίσεων του Bob και η εξαιρετική απόδοση όλων αυτών των κομματιών στις συναυλίες, δίνουν ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στην κατανόηση και στην εκτίμηση της μουσικής επανάστασης που έφερε ο Bob Dylan 50 χρόνια πριν».

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Bon Iver – 22 , A million


Νέος ψαγμένος δίσκος του εκκεντρικού Justin Vernon

-  Banks – The altar

Δεύτερος δίσκος με pop soul πινελιές για την κοπέλα από την Καλιφόρνια.

-  The Beat feat Ranking Roger – Bounce

Οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει εδώ και χρόνια ,αλλά εδώ θυμούνται παλιές καλές εποχές από τα 80ς.

-  The Computers – Birth/death

Punk soul παίζουν και εδώ κατά μια έννοια και απευθύνονται λογικά σε εξειδικευμένο κοινό…

-  Deacon Blue – The believers

 Τρίτος δίσκος σε μια τετραετία ,κλείνει την τριλογία που είχαν προαναγγείλει…

-  Feeder – All bright electric

Δίσκος νο 9 παρακαλώ σε μια συνεχή μονοτονία…

-  Pixies – Head carrier

Αν εξαιρέσουμε 2-3 συνθέσεις η επανασύνδεσή τους δισκογραφικά δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό…

-   Van Morrison – Keep me singing

Μεγάλο κεφάλαιο για το rock blues στον δίσκο νο 36!!!

-  Mr Oizo – All wet

Βετεράνοι πια , στο dance  σε μονότονη νέα κυκλοφορία…

- Slaves – Τake control

Τι χρειάζονται πια αυτά τα νέα  γκρουπάκια που αναπαράγουν βαρετή pop punk;

-  Yello – Toy

Στα 70 τους κοντά, δίνουν μαθήματα έντεχνης dance pop!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Norah Jones – Tragedy

- Kings of  Leon – Around the world

-  Solange – Cranes in the sky

-  Gone is Gone – Sentient

-  Bon Iver – 666

-  Kid Kudi – Surfin(feat Pharell Whilliams)

-  Sting – I can’t stop thinking about you

-  Peter Doherty – I don’t love anyone

- Phantogram – You ‘re mine

- Robbie Williams – Party like a Russian


Single of the week

-  Michelle Guverich – Russian romance

Εξαιρετική ερμηνεία σε μια 80ς αναβίωση!

No comments: