Thursday, June 18, 2015

15- 6- 2015

-  Στο Gothenburg της Σουηδίας ήταν οι Foo Fighters και ένα παραπάτημα του

Dave Grohl στη σκηνή ήταν αρκετό για να έχουμε ατυχήματα. Ο Grohl έχασε την ισορροπία του στο δεύτερο μόλις κομμάτι του set, σκόνταψε και έπεσε κάτω τραυματίζοντας το πόδι του. Δεν το έβαλε όμως κάτω αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος, η οποία επιβεβαιώνεται από τα ποσταρίσματα και τα tweets του κοινού, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος επέστρεψε στη σκηνή λίγα λεπτά αφού του είχαν παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Άρα λοιπόν αν μάθαμε κάτι από το παραπάνω περιστατικό είναι ότι ο Grohl κρατάει τον λόγο του: «Νομίζω ότι μόλις έσπασα το πόδι μου. Θα πάω λίγο στο νοσοκομείο να το φτιάξω και θα γυρίσω. Έχετε το λόγο μου ότι οι Foo Fighters θα επιστρέψουν και θα ολοκληρώσουν αυτή τη συναυλία». Και όντως γύρισαν. Αυτή η συναυλία έγινε ολόκληρη αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο και για την χθεσινή εμφάνιση του γκρουπ στο Pinkpop Festival της Ολλανδίας αλλά ούτε και για την αυριανή στο St.Gallen της Ελβετίας.

- Σε πρόσφατη συνέντευξη του για το Alternative Nation o Μοrrissey μίλησε λίγο για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο αλλά και για το γεγονός ότι δεν φοβάται τον θάνατο: «Αν είναι να πεθάνω, ας πεθάνω. Και αν δεν πεθάνω ας μην πεθάνω. Τώρα αισθάνομαι καλά. Ξέρω ότι σε ορισμένες από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες μου δεν φαίνομαι υγιής αλλά αυτό
είναι κάτι που κάνει μια αρρώστια. Δεν θα ανησυχήσω και γι’ αυτό, θα ηρεμήσω μόλις πεθάνω».   Και με αυτή την αφορμή είπε να μας...κουφάνει εντελώς. Ο τραγουδιστής των Smiths συνεχίζοντας την συζήτηση για το πόσο ψύχραιμο τον αφήνει η ιδέα του θανάτου του αποκάλυψε ότι στην τελευταία του επίσκεψη στη Νότια Αμερική...πέθανε για 9 ολόκληρα λεπτά από τροφική δηλητηρίαση:  «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα είμαι στην Νότια Αμερική αν και στην τελευταία επίσκεψη μου στο Περού έπαθα τροφική δηλητηρίαση και πέθανα επίσημα για 9 λεπτά. Είχε πλάκα».   

-  Στην εποχή της δραματικής πτώσης των πωλήσεων δίσκων, υπάρχουν ακόμα άλμπουμ ικανά να δημιουργήσουν παγκόσμια εντύπωση, φτάνοντας στα 30.000.000 πουλημένα αντίτυπα.Ο λόγος για το 21 της Adele, που, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Official Charts Company, είναι με
διαφορά το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της δεκαετίας 2005/2015 για τη Βρετανία, όπου έχει πουλήσει περίπου 4.750.000 αντίτυπα από τον Ιανουάριο του '11 μέχρι και σήμερα. Το 21 κέρδισε με άνεση το Progress των Take That (2.374.000 αντίτυπα), που έδωσε μάχη για τη 2η θέση με το Christmas του Michael Bublé (2.216.000 αντίτυπα). Την πεντάδα συμπληρώνει το Our Version Of Events της Emeli Sandé στη θέση 4 (2.208.000 αντίτυπα) και το X του Ed Sheeran (2.134.000 αντίτυπα), ο οποίος παρεπιμπτόντως καταλαμβάνει και τη θέση 6 με το ντεμπούτο του "+" (1.958.000 αντίτυπα). 

-  Αγαπημένος ηθοποιός, μα και μπλεγμένος με τη δισκογραφία, ο sir Christopher Lee υπήρξε μια εμβληματική, πολύπλευρη καλλιτεχνική φιγούρα του 20ού αιώνα. Η χαρακτηριστική, ψηλόλιγνη φιγούρα του έδωσε ζωή στον κόμη Δράκουλα και στον κακό Francisco Scaramanga –σε ένα από τα πιο απολαυστικά και πιο υποτιμημένα James Bond (The Man With The Golden Gun, 1974)– πρωταγωνίστησε στο Wicker Man (1973), αλλά ενσάρκωσε και σημαντικές μορφές της κινηματογραφικής μυθολογίας των νεότερων γενιών: μεταξύ άλλων, έπαιξε τον μάγο Σάρουμαν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (2001-2003) και στην πρόσφατηΧόμπιτ τριλογία (2012-2014), αλλά και τον σκοτεινό κόμη Dooku σε δύο Πολέμους των Άστρων (2002, 2005). Ο Christopher Lee έλαβε τον τίτλο του sir το 2009 για τις υπηρεσίες του στο θέατρο, είχε όμως γούστο και για τη μουσική –και μάλιστα ευρύ. Τραγούδησε το υπέροχο "Impossible Dream" στο soundtrack του Man From La Mancha (1972), το ψυχεδελικό "The Tinker Of Ray" στο soundtrack του Wicker Man, έκανε φωνητικά στην italo disco επιτυχία της Kathy Joe Daylor "Little Witch" (1989), ενώ αργότερα ανέπτυξε και μεγάλη αγάπη για το χέβι μέταλ, μετά τη συνεργασία του με το power metal σχήμα των Rhapsody Of Fire. Κυκλοφόρησε μάλιστα και δικούς του δίσκους σε μεταλλικό ύφος (Revelation/2007, Charlemagne: By The Sword And The Cross/2010,Charlemagne: The Omens Of Death/2013), όπως και κάποια ΕΡ, που γενικά άρεσαν και θεωρήθηκαν διασκεδαστικά.Πέθανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, στα 93 του, από αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω προχωρημένης ηλικίας. Πλήρης ημερών, έγραψαν ήδη κάποιοι και σίγουρα δοξασμένος –όμως θα μας λειψει.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Sarah Cracknell – Red kite

Η τραγουδίστρια των Saint Etienne σε χαμηλών τόνων προσωπικό δίσκο.

-  GengahrA dream outside

Από το Λονδίνο το νέο αυτό group με ανεξάρτητη dream pop.

Hudson MohawkeLantern

Ο παραγωγός από την Γλασκώβη σε πολλά νέα hits, σε δεύτερο ηλεκτρονικό δίσκο.

-  Major Lazer – Peace is the mission

Από την Τζαμάικα σε ένα μείγμα hip hop , ηλεκτρονικής και με ιδέες που θυμίζουν Gorillaz!

Giorgio MoroderDéjà vu

Μετά την ανάστασή του από τους Daft Punk , o γεροπαραγωγός εδώ συνεργάζεται μάλλον 
αποτυχημένα μεταξύ άλλων και με Sia , Kylie και Britney!

-  Flo Morrissey – Tomorrow will be beautiful

Εξαιρετικό ντεμπούτο neo-folk  της κοπάλας από το Λονδίνο.

-  Everything Everything – Get to heaven

Ο καλύτερος σίγουρα δίσκος του συγκροτήματος της art pop από το Manchester!

Playlist top – 20  
1(1) Florence and the Machine – Ship to wreck
2(4) The Leisure Society – Tall black cabins

3(5) Torres – Sprinter
4(2) Death Cab for Cutie – Little wanderer
5(7) Mumford and Sons – Snake eyes
6(9) FFS – Johnny delusional
7(11) Brandon Flowers – I can change
8(10) Muse – Dead inside
9(3)Hot Chip – Need you now
10(13) Sharon Van Etten – I don’t want to let you down
11(14) Miya Folick – I got drunk
12(6) Heather Nova – Sea glass
13(15) Florence and the Machine – Delilah
14(16) FFS – Call girl
15(18) Soley – Aevintyr
16(8) The Vaccines – Dream lover
17(20) Chungking – Sapphire
18(-)Foals – What went down
19(-)Tame Impala – Yes I’m changing

20(-)Beck – Dreams


Single of the week
Foals – What went down

Το πρώτο δείγμα από τον δίσκο του Ιουλίου της παρέας του δικού μας Yannis Fillipakis!



No comments: