Wednesday, June 3, 2015

1- 6- 2015

-  H κόντρα Blur - Oasis είναι κάτι το αιώνιο - κάτι στην κόντρα της Liverpool με την Everton, κάτι σαν αντιπαλότητα των Beatles με τους Stones, κάτι σαν το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι μέχρι και σήμερα οι δημοσιογραφοί κάνουν
σχετικές ερωτήσεις στα μέλη των δύο συγκροτημάτων. Ευτυχώς πάντως υπάρχει μεγάλη δόση χιούμορ και περνάμε όλοι μας καλά. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η απάντηση του μπασίστα των Blur, Αlex James, όταν τον ρωτήσανε για τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο γκρουπ. Ο James διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι το κλίμα είναι άριστο και πως ο Damon με τον Νοel κάνουν πλέον πάρα πολύ καλή παρέα. Και για να μας κάνει να καταλάβουμε το πόσο καλή παρέα κάνουν δήλωσε ότι τα δύο συγκροτήματα ίσως να παίξουν κάποια στιγμή μαζί σε κάποια κοινή συναυλία. Για την ακρίβεια η πρόταση του James προς τους Οasis ήταν να «ανοίγουν τις συναυλίες των Blur»...

-  Όλα βέβαια τα ξεκίνησε ο Sammy Hagar, όταν άρχισε να κοροϊδεύει δημόσια τις φωνητικές επιδόσεις του David Lee Roth στο Tokyo Dome In Concert –του φετινού (διπλού) live άλμπουμ των Van Halen. Ο Roth κάτι απάντησε μια μέρα, σε δική του συνέντευξη, υπονοώντας ότι τα κομμάτια της Hagar περιόδου δεν ήταν αρκετά καλά για να τα βάλει στο δικό του στόμα και το θέμα φαινόταν να έχει μείνει εκεί.Αμ δε... Ο Hagar το έπιασε βέβαια το καρφί και, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, πέρασε στην αντεπίθεση: «έχω ξεκαρδιστεί, μερικές φορές ο παλιόφιλος ο Dave λέει τα πιο παλαβά πράγματα. Τελικά όμως υπάρχει αλήθεια σε ό,τι είπε για εκείνα τα τραγούδια, υπάρχει όντως ένα ζήτημα ποιότητας. Φανταστείτε τον, ας πούμε, να προσπαθεί να πει το "Right Now"», είπε, φέρνοντας για παράδειγμα ένα από τα μεγάλα hits της δικής του περιόδου με τη μπάντα.Ο Alex με τον Eddie Van Halen, ως συνήθως, παραμένουν σιωπηροί απέναντι σε όλα αυτά. Οι fans τώρα, μάλλον το διασκεδάζουν –ανάλογα με τον ποιον τάσσονται.

- Οι διάσημοι δίνουν την υπογραφή τους σε διάφορα πράγματα: σε ρούχα, αθλητικά παπούτσια, αρώματα, κουβέρτες, αυτοκίνητα, ιδιωτικά αεροσκάφη. Σε ταπεράκι με φαγητό μόνο ο Billy Corgan το σκέφτηκε μέχρι σήμερα. Ο frontman των Smashing Pumpkins εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα κουτί φαγητού με υγιεινά και χορτοφαγητά προϊόντα και το κυκλοφορεί μέσω ίντερνετ στην τιμή των 129.95 δολαρίων ( ή 85 λιρών) με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα του είναι 21 Ιουνίου. 

-  Η τραγουδίστρια Reda el- Fouly από την Αίγυπτο έκανε το λάθος να κυκλοφορήσει το βιντεοκλίπ για το τραγούδι της "Sib Eddi" (δηλαδή «Κάτω τα χέρια»). Το αποτέλεσμα; Να καταλήξει στην φυλακή καθώς το βίντεο θεωρήθηκε από τις αρχές προκλητικό και χυδαίο. Στο βιντεοκλίπ η Fouly και ο παρτενέρ της, ο οποίος είναι και ο σύντροφος της στην πραγματική ζωή, χορεύουν και τραγουδούν σε πόζες που κρίθηκαν ακατάλληλες, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι ενστάσεις που εκφράζονται από το κατηγορητήριο ως προς την εμφάνιση της τραγουδίστριας. Το μήκος της φούστας και το ντεκολτέ θεωρήθηκαν εξίσου προκλητικά με το νόημα των στίχων που μιλάνε για μια σεξουαλική παρενόχληση η οποία όμως φαίνεται πως απολαμβάνεται από το θύμα.   Το κερασάκι στην τούρτα του παραλογισμού πάντως είναι ότι οι αρχές αναζητούν και τον σύντροφο της Fouly αλλά και τον κάμεραμαν για να τους συλλάβουν και αυτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η τραγουδίστρια αντιμετωπίζεις ποινές για ακολασία και προσβολή των ηθών και η δίκη της θα γίνει σε 4 ημέρες.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Ash – Kablammo!

Οι βετεράνοι της brit pop ηχογραφούν ξανά μετά από αρκετό καιρό!

-  Jamie XX – In colour

Ο σκοτεινός ήχος των XX  υπάρχει και εδώ μαζί μεπολλούς φιλοξενούμενους

-  Slaves – Are you satisfied?

Νέο punk ντουέτο από το Kent της Βρετανίας.

-  The Darkness – Last of our kind

Επανασυνδέονται για τον τέταρτο δίσκο οι rockers του classic rock

-  Melody Gardot – Currency of man

Νέα δουλειά για την κοπέλα της jazzsoul.

Kid WaveWonderlust

Κοπέλες από την Σουηδία που συνεχίζουν την grunge σχολή.

Rolo TomassiGrievances

Η μεταλλική πεντάδα από το Shelfield στην πιο μεστή δουλειά της!

- Simply Red – Big love

30 χρόνια μετά , μάλλον συνεχίζουν παίζοντας αδιάφορη soul!

TiefschwarzLeft

Γερμανικό ντουέτο του techno house , στο νέο του mix.

Playlist top – 20  
1(2) Hot Chip – Need you now
2(5) Florence and the Machine – Ship to wreck
3(4) Death Cab for Cutie – Little wanderer
4(1) Tame Impala – Let it happen
5(6) The Vaccines – Dream lover
6(8)Heather Nova – Sea glass
7(10)The Leisure Society – Tall black cabins
8(11) Torres – Sprinter
9(12)Mumford and Sons – Snake eyes
10(3) Of Monsters and Men – Crystals
11(13) FFS – Johnny delusional
12(14)Muse – Dead inside
13(15) Brandon Flowers – I can change
14(16)Sharon Van Etten – I don’t want to let you down
15(17)Years and years – Shine
16(18)Miya Folick – I got drunk
17(7) Brandon Flowers – Can’t deny my love
18(20) Florence and the Machine – Delilah
19(9) Django Django – Reflections
20(-)FFS – Call girl


Single of the week
FFS – Call girl
Άλλο ένα τραγούδι από την συνεργασία έκπληξη Franz Ferdinand με Sparks!







No comments: