Wednesday, November 5, 2014

3- 11- 2014

-  Μία άγνωστη - μέχρι τώρα  - κασέτα από το προσωπικό αρχείο του Kurt Cobain ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο Cobain που έφτιαχνε πολύ συχνά κασέτες στις οποίες κατασκεύαζε ένα κολάζ από ήχους και αποσπάσματα τραγουδιών που του άρεσαν (είτε από την τρέχουσα δισκογραφία,είτε από παλαιότερες κυκλοφορίες), είχε φτιάξει την συγκεκριμένη κασέτα το 1986, σε ηλικία 19 ετών, 3 χρόνια πριν την κυκλοφορία του "Bleach".Η εν λόγω κασέτα, έχει τον τίτλο "Montage of Heck" και αποδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα και το ευρύ γούστο του διάσημου μουσικού, αφού έχει συμπεριλάβει σε αυτή ο,τι μπορείς να φανταστείς. Ακούγονται αποσπάσματα από το τραγούδι "ABC" των Jackson Five, από το "Hot Pants" του James Brown κι από το "Wild Thing" του William Shatner, ενώ ανάμεσα στους καλλιτέχνες που κάνουν ένα πέ
ρασμα είναι ο Frank Zappa, οι Barbarians, oι Simon & Garfunkel, oι Beatles, οι Velver Undergound και οι Led Zeppelin. Παρόλα αυτά ο Cobain δεν περιορίστηκε στα ομιγώς μουσικά αφού είχε πάντα διάφορους τρόπους να υπερτονίζει τις προτιμήσεις και τις εμμονές του: στην κασέτα ακούμε επίσης τον Jimi Hendrix να μιλάει στο Monterey Pop Festival αλλά και τον...Fred Flintstone να ουρλιάζει γιατί δεν βρίσκει την μπάλα του bowling.

-  Ο κιθαρίστας των Roxy Music, Phil Manzanera επιβεβαίωσε εχθές ότι το γκρουπ έχει πλέον διαλυθεί μετά από τρεισήμισι χρόνια απραγίας. Ο Manzanera αποκάλυψε πως την απόφαση την πήραν
ο ίδιος και ο πολυοργανίστας Αndy Mackay, μετά το τέλος της τελευταίας περιοδείας τους το 2011, όταν αισθάνθηκαν πως το συγκρότημα έχει δώσει όλα όσα είχε να δώσει: «Ξαφνικά κοιταχτήκαμε με τον Andy και είπαμε πως η δουλειά μας εδώ τελείωσε. Σε μας τους μουσικούς αρέσει να κάνουμε και καινούργια πράγματα και η αλήθεια είναι πως έχω κάνα δυο άλμπουμ έτοιμα για την επόμενη χρονιά». Οι Roxy Music κυκλοφόρησαν 8 δίσκους μέσα σε 10 χρόνια, διαλύθηκαν το 1983 για να ξαναενωθούν 13 χρόνια αργότερα, χωρίς όμως να κυκλοφορήσουν νέα μουσική και κάνοντας μόνο περιοδείες. 

- Αμέσως μετά την διάλυση των Beady Eye o Liam Gallagher έχει ζήτηση: ο κιθαρίστας των TV On The Radio, Dave Sitek θέλει διακαώς να δουλέψει μαζί του. Δηλαδή, δεν θέλει απλά, έχει λυσσάξει...Σε συνέντευξη του στο NME ο Sitek, ο οποίος υπήρξε και παραγωγός στον δεύτερο δίσκο των Beady Eye, φαίνεται πως έχει περάσει τόσο καλά στο παρελθόν συνεργαζόμενος με τον μικρό αδελφό Gallagher που δεν βλέπει την ώρα να το ξανακάνει, οπότε σου λέει ας το πω και δημόσια, μπορεί και να συγκινηθεί. «Ο Liam είναι ξεκαρδιστικός, αυτός ο τύπος με κάνει πάντα να γελάω. Είναι πάρα πολύ αστείος, πραγματικά. Επιπλέον, έχει πάρα πολύ ταλέντο. Πρέπει να ξαναμπούμε το στούντιο μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξουμε μερικά πολύ διασκεδαστικά κομμάτια».

- Οι φανατικοί των REM το βρήκανε αυτό που θέλουν για τα φετινά Χριστουγέννα: μια νέα συλλογή από 7ιντσα σινγκλάκια που το συγκρότημα πρόκειται να κυκλοφορήσει τις 8 Δεκεμβρίου.Πρόκειται για 11 singles που πρωτοκυκλοφόρησαν την περιόδο μεταξύ 1983 και 1988 από την τότε δισκογραφική εταιρία των REM ΙRS Records και τα οποία θα βγουν - κατά το σύνηθες - σε μορφή box set με επεξεργασμένα τα προτότυπα εξώφυλλά τους. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

Claudia BruckenWhere else ..

Η τραγουδίστρια των Propaganda από τα 80s σε ακουστικό δίσκο.

DeerhoofLa isla bonita

Βετεράνοι πια του alternative rock , περνούν σε πιο ψυχεδελικές αναζητήσεις.

Τhe Flaming Lips – With a little help from my fwends

 Οι εκκεντρικές ιδέες του Wayne Coyne , τον οδηγούν εδώ να διασκευάσει ολόκληρο κλασικό δίσκο των Beatles!

LambBackspace unwind

Πρωτοπόροι του trip hop , συνεχίζουν μετά την επανένωσή τους το 2011.

-  Damien Rice – My favourite faded fantasy


Τρίτος , ερωτικός και συναισθηματικός δίσκος με μεγάλης διάρκειας φολκ ροκ συνθέσεις.

Simple MindsBig Music

Τους είδαμε το καλοκαίρι , μας αρέσουν ζωντανά ακόμα , ο δίσκος δεν είναι κακός , αλλά όχι και για τα 4 αστερια του Q!!!

Tim WheelerLost domain

Τραγουδιστής στους Ash , στο ακουστικό solo ντεμπούτο του.

Playlist top – 20  
1(2) The Pierces – Creation
2(4) TV on the Radio – Happy idiot
3(5) Robert Plant – Rainbow
4(1) Ryan Adams – Gimme something good
5(7) Royksopp – Sordid affair
6(9) Jagaara – Faultline
7(8) The Pineapple Thief – Alone at sea
8(3)Cats on Trees – Sirens call
9(10) The Charlatans – Talking in tones
10(11)Kindness – With you (feat. Kelela)
11(15) Mark Lanegan Band – Harvest home
12(14) TV on the radio – Careful you
13(6) U2 – Miracle (of Joey Ramone)
14(16) Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds – In the heat of the moment
15(17)Damien Rice – I don’t want to change you
16(18)Chvrches – Richard Pryor
17(19)Ben Howard – I forget where we were
18(20)The Twilight Sad – Last January
19(-)Sharon Van Etten – Your love is killing me
20(-)Belle and Sebastian – The party line

Single of the week
Sharon Van Etten – Your love is killing me

Εξαιρετικό νέο single και video από τον φετινό δίσκο της.







No comments: