Wednesday, November 12, 2014

10- 11- 2014


-  Μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της κωμωδίας φαίνεται πως κλώτσησε την δεκαετία του '90 ο Bob Dylan. Σύμφωνα με τον κωμικό συγγραφέα και σκηνοθέτη, Larry Charles, o διάσημος μουσικός θα ήταν - λογικά - το νέο μεγάλο αστέρι της Αμερικανικής κωμωδίας αν όλα είχαν πάει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Το οποίο ήταν το εξής: «Κάποια στιγμή μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι ενδιαφερόταν να κάνουμε κάτι μαζί. 'Ηταν στον δρόμο, σε μία από τις ατελείωτες περιοδείες που κάνει όλη την ώρα, ήταν λοιπόν στο λεωφορειάκι του και έβλεπε ταινίες στην τηλεόραση. Πιάνει συγκεκριμένα είδη και παθαίνει μαζί τους εμμονή και βλέπει όλες τις ταινίες. Εκείνη την περίοδο έβλεπε ταινίες του Jerry Lewis. Kαι ξαφνικά αποφασίζει ότι θέλει να κάνει κωμωδία για την τηλεόραση, κάτι σαν τον Buster Keaton,» λέει ο Charles.Τι συνέβη λοιπόν και το πλάνο
ναυάγησε; Τίποτα απλά, μάλλον, του πέρασε. Μόλις η εταιρία ΗΒΟ έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του σόου ο Dylan έκανε πίσω λέγοντας πως το όλο εγχείρημα ήταν πολύ γλυκανάλατο για τα γούστα του.

-  Στo καινούργιο άλμπουμ των Pink Floyd, "Τhe Endless River", στίχους ακούς μόνο στο "Louder Than Words" στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου και - απ' ό,τι φαίνεται - το τελευταίο τραγούδι του συγκροτήματος, γενικότερα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο τον Gilmour το "The Endless River" θα ρίξει την αυλαία για τους Pink Floyd αφού «Όσα αξίζουν, είναι εκεί μέσα. Το να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε θα σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε υλικό που ήταν καλό αλλά κατώτερο σε ποιότητα. 

Aυτό για μένα δεν είναι αρκετό».Πάντως το βίντεο για το " Louder Than Words" κυκλοφόρησε ήδη σε σκηνοθεσία του Po Powell, ενώ ενώ το βασικό μέρος των γυρισμάτων έγινε στα σύνορα μεταξύ Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν, κοντά στην λίμνη Αράλη. «Είχα την συγκεκριμένη ιδέα όταν είδα την εικόνα μερικών σκουριασμένων πλοίων την άμμο, εκεί που κάποτε υπήρχε το ποτάμι. Το ποτάμι έχει πια συρρικνωθεί καταστρέφοντας την αλιεία και πόλεις ολόκληρες,» σχολίασε ο Powell και συνέχισε «Ήταν ένα ταξίδι που διήρκεσε περίπου 18 ώρες. Τα πλοία βρίσκονται σε απόσταση ακόμη 2 ώρεs
 πιο μακριά, οδηγώντας σε ανώμαλους δρόμους που έχουν χαραχθεί εκεί που βρισκόταν παλιά η θάλασσα. Ο καιρός ήταν κακός – χιόνιζε για αρκετή ώρα και μετά ψύχρανε με το θερμόμετρο να πέφτει στους μείον 10 βαθμούς, κάνοντας παγωνιά με ανέμους. Αυτό βασικά που δεν χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά ο ήλιος έλαμπε για μερικές ώρες κάθε μέρα και κινηματογραφούσαμε σαν να εξαρτιόταν όλες μας οι ζωές από αυτό».

-  Mε τίποτα, αλλά με τίποτα, δεν δέχεται ο Robert Plant να επανενώσει τους Led Zeppelin. Δηλαδή, ούτε καν για 500 εκατομμύρια δολάρια! Το νούμερο δεν χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και ορισμένοι όχι μόνον το

έχουν αλλά είναι και πρόθυμοι να το διαθέσουν προκειμένου να πείσουν τον Plant να βγει ξανά στον δρόμο με τους άλλους δύο, οι οποίοι, εντάξει, είναι ψημένοι εδώ και καιρό, το γνωρίζουμε.Πριν λίγο καιρό ο Richard Branson (οι «ορισμένοι» που λέγαμε) προσέγγισε τον Jimmy Page, τον Robert Plant και τον John Paul Jones με ένα συμβόλαιο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων για μία περιοδεία 35 συνολικά συναυλιών. Τόσο ο Jimmy Page και ο John Paul James όσο και ο γιος του John Bohnam, Jason, ο οποίος έχει παίξει ντραμς με τους Zeppelin όσες φορές βρέθηκαν μαζί επί σκηνής, έτρεξαν να βρουν στυλό να υπογράψουν όσο το πράγμα ήταν ζεστό. Ο Plant παρόλα αυτά ζήτησε 48 ώρες για να το σκεφτεί - πάλι καλά που δεν τους έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα με τη μία κατά την προσφιλή του συνήθεια. Οι 48 ώρες πέρασαν, λοιπόν, και η απάντηση ήταν αρνητική, τζάμπα οι υπογραφές των υπολοίπων με άλλα λόγια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες «δεν πρόκειται να το κάνουν χωρίς αυτόν». Δηλαδή, συγνώμη, υπήρξε έστω και φευγαλέα η σκέψη να το κάνουνε; O Plant πάντως πέρα από το «όχι» έσκισε και το συμβόλαιο που του στείλανε. Το αν το έκανε για να μην μπαίνει ο ίδιος στον πειρασμό ή για να σταματήσουν οριστικά να τον πρήζουν, είναι άγνωστο. 

- H  Cher είχε προγραμματίσει να περάσει το φθινόπωρο του 2014 πάνω στη σκηνή αφού όλα ήταν πανέτοιμα για την νέα μεγάλη περιοδεία 
της με τον τίτλο "Dressed To Kill Tour. Όμως ένα ξαφνικό πρόβλημα στην υγεία της, το οποίο ξεκίνησε σαν απλή μόλυνση του αναπνευστικού και στη συνέχει επιδεινώθηκε την έκανε να παγώσει τα σχέδια της μέχρι... νεωτέρας. Πιο συγκεκριμένα οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η διάσημη τραγουδίστρια έχει περάσει το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια όπου οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να συνδεθεί με ένα ειδικό μόνιτορ που θέτει σε καλύτερη και πιο ομαλή λειτουργία τους χτύπους της καρδιάς της. Αν και η Cher μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήλπιζε να έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα ζητήματα της υγείας της πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξης της τουρνέ, ενημερώνοντας τους fans της μέσω social media πως θα ακυρώσει κάποια συναυλία μόνο αν δεν έχει άλλη επιλογή, απ' ότι φαίνεται πείσθηκε τελικά να ματαιώσει εντελώς την περιοδεία μέχρι να αναρρώσει πλήρως. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

- 2:54 – The other I

Δεύτερος gothic δίσκος για τις αδελφές από το Λονδίνο.

 - Antony & The Johnsons – Turning

Στο γνωστό ατμοσφαιρικό και προσωπικό στυλ η νέα δουλειά βασισμένη στα ιδιαίτερα φωνητικά του ξανά…

-  Pink Floyd – The endless river

Μάλλον δεν μας ενθουσιάζουν τα ορχηστρικά απομεινάρια του Division Bell τελικά , με μόνο ένα τραγούδια να έχει φωνητικά.

Alex G DSU

Από τα κολλέγια των ΗΠΑ, σε lo-fi δουλειά.

-  Rumer – Into colour

Εδώ η soul φωνή της , συνδυάζεται με πολλές φορές disco συνθέσεις.

Hookworms The hum

Ηλεκτρονικό ροκ με στοιχεία 80ς ψυχεδέλειας όπως πχ Spacemen 3!

-  Foo Fighters – Sonic highways

20 χρόνια συμπληρώνει το group του Groll , και παραμένουν δυνατοί και επιθετικοί!

-  Lost on The River – The new basement tapes

Supergroup που παίζει συνθέσεις του Dylan από το 1967!

Playlist top – 20  

1(2) TV on the Radio – Happy idiot
2(5) Royksopp – Sordid affair
3(1) The Pierces – Creation
4(6) Jagaara – Faultline
5(3) Robert Plant – Rainbow
6(7) The Pineapple Thief – Alone at sea
7(9) The Charlatans – Talking in tones
8(11) Mark Lanegan Band – Harvest home
9(10) Kindness – With you (feat. Kelela)
10(4) Ryan Adams – Gimme something good
11(12) TV on the radio – Careful you
12(14) Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds – In the heat of the moment
13(15)Damien Rice – I don’t want to change you
14(16)Chvrches – Richard Pryor
15(17)Ben Howard – I forget where we were
16(18)The Twilight Sad – Last January
17(19)Sharon Van Etten – Your love is killing me
18(20)Belle and Sebastian – The party line
19(8) Cats on Trees – Sirens call
20(-)James – All I’m saying

Single of the week

James – All I’m saying

Τέταρτο single και video από τον καλό φετινό δίσκο.




No comments: