Wednesday, October 29, 2014

27- 10- 2014

- Με ένα λακωνικό «τιτίβισμα» στο προσωπικό του Twitter, ο Liam Gallagher έθεσε τέλος στους Beady Eye, το συγκρότημα που ίδρυσε στα 2009 μετά τη διάλυση των Oasis, με τους Gem Archer, Andy Bell & Chris Sharrock. «Beady Eye τέλος, σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη», έγραψε ο Gallagher, ο οποίος κι έβγαλε δύο όλα κι όλα άλμπουμ με το συγκεκριμένο γκρουπ: το Different Gear, Still Speeding το 2011 και το περσινό BE.Ήδη ασφαλώς κάποιοι φαντασιώνονται ότι μπορεί να ξαναδούμε τους Oasis εν δράσει. Λες και οι Beady Eye ήταν το εμπόδιο...
 
-  Στις Η.Π.Α., η Μαύρη Παρασκευή (η επόμενη μέρα δηλαδή της Γιορτής των Ευχαριστιών) είναι αναγνωρισμένη ημιαργία και έχει συνδυαστεί τα τελευταία χρόνια με ένα όργιο υπερκατανάλωσης: χαρακτηριστικά, θεωρείται ως η πιο επικερδής μέρα όλου του έτους για τα αμερικανικά καταστήματα, ξεπερνώντας ακόμα και τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.Διόλου περίεργο, λοιπόν, που οι Αμερικανοί δισκοπώλες έχουν κι αυτά μπει με τα μπούνια στην υπόθεση Μαύρη Παρασκευή, ανακοινώντας ειδική Ημέρα Δισκοπωλείων για την 28η του Νοέμβρη. Ήδη ανακοινώνονται μάλιστα διάφορα ονόματα που θα συμμετάσχουν με αποκλειστικό υλικό, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η St. Vincent. Η τελευταία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κόψει ένα ειδικό single 10 ιντσών για την 28η του Νοέμβρη, στο οποίο θα περιέχονται δύο νέα τραγούδια, ονόματι "Pieta" και "Sparrow". 

-            Οι νόμοι της Φυσικής είναι ξεκάθαροι: στο Διάστημα δεν υπάρχει ήχος, γιατί δεν υπάρχει αέρας -και είναι αδύνατον ο ήχος να μεταφερθεί στο κενό.Αλλά η NASA δημοσιεύει τώρα ένα αρχείο με ήχους από τις αποστολές της στο Διάστημα, στον επίσημο λογαριασμό που δημιούργησε πρόσφατα στο Soundcloud . Tο αρχείο περιέχει προς το παρόν 60 ντοκουμέντα, στα οποία μπορεί κανείς να ακούσει εκφράσεις που έμειναν στην ιστορία της εξερεύνησης του Σύμπαντος όπως το «Houston, we've Got a Problem», αρκετές συνομιλίες μεταξύ αστροναυτών και βάσης, αλλά και την ομιλία του Προέδρου Κένεντι, η οποία προηγήθηκε της αποστολής Apollo 11 στη Σελήνη.  Τα διαστημόπλοια της NASA κατέγραψαν όμως και ήχους από άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όπως και από τη μετάδοση ηχητικών σημάτων στη στρατόσφαιρα, τα οποία στάλθηκαν στα πλαίσια ερευνών. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο ήχος στο Διάστημα δεν υπάρχει μεν με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε στη Γη, αλλά υπάρχει με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων, οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από τα ειδικά μηχανήματα της NASA και να «μεταφραστούν» κατόπιν σε κάτι με νόημα για τα αυτιά μας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η δημοσίευση μέρους του ηχητικού αρχείου της NASA στο Soundcloud συμπίπτει χρονικά με τη συνεργασία του Soundcloud με το Twitter, όπου οι χρήστες μπορούν να ποστάρουν και να ακούν μουσική και podcasts απευθείας από ένα tweet.

-  Την απόφαση να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους μετά από 25 χρόνια κοινής πορείας πήραν τα μέλη των Orbital. Τα αδέλφια Paul και Phil Hartnoll ανακοίνωσαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους την απόφαση τους να μην συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί και ευχαρίστησαν τους θαυμαστές τους για την στήριξη και την αγάπη τoυς λέγοντας πως μπορεί το συγκρότημα να πέρασε από πολλές διαφορετικές φάσεις και να είχε τα «πάνω του και τα κάτω του» όμως αδέλφια Hartnoll θα θυμούνται πάντα τις ξεχωριστές στιγμές που έζησαν μέσα από αυτό καθώς κι όλα τα μέρη στα οποία βρέθηκαν για να παίξουν μουσική.Την ίδια στιγμή, όμως, μαζί με το αντίο έστειλαν και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους φανς τους αφού τους διαβεβαίωσαν πως το πνεύμα των Οrbital θα συνεχίσει να ζει μέσα από την επερχόμενη σόλο δισκογραφική δουλειά του Paul που είναι ήδη στα σκαριά και θα έχει τον τίτλο "8:58".Το άλμπουμ θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 και θα περιέχει πολύ... θέατρο αφού θα ξεκινάει με έναν δραματικό μονόλογο του ηθοποιού Cillian Murphy,  γνωστό από τους ρόλους του στο "Batman Begins" και στο "Peaky Blinders". 

-  Οι 10 δίσκοι που μας άρεσαν πιο πολύ τον Οκτώβρη με 1 απόσπασμα από τον καθένα:

1.  Andy Burrows – Fall together again
2. Baxter Dury – It’s a pleasure
3. Ben Howard – I forget where we were
4. Inspiral Carpets – Inspiral Carpets
5. Mark Lanegan band – Phantom radio
6.  U2 – Songs of Innocence
7.  Johnny Marr – Playland
8. Caribou – Our love
9. The 2 Bears – The night is young
10. Jamie T – Carrie on the grudge

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  AttaqueOnly you
 
Ο dj του techno στην πρώτη του solo δουλειά.

Martin CarrThe breaks
 
Μέλος των Boo Radleys , στον νέο προσωπικό δίσκο.
 
-  Annie LennoxNostalgia
 
Τρίτος δίσκος με διασκευές στην καριέρα της 30χρονης πια τραγουδίστριας των Eurythmics.
 
Taylor Swift – 1989
 
Ο πρώτος δίσκος που την βγάζει από τα μονοπάτια της new country που όπως δήλωσε τελείωσε για αυτή σαν είδος.
 
The CoralCurse of  love
 
Ακυκλοφόρητος από το παρελθόν , έρχεται φέτος στην δημοσιότητα!
 
-  The Twilight Sad – Nobody wants to be here & nobody wants to live
 
Μαύρος τίτλος για τον εξαιρετικό indie rock δίσκο!
 
-  The Ting Tings – Super critical
 
Συνεχίζουν και εδώ με χαρωπή ποπ!
 
Playlist top – 20  
 
1(2) Ryan Adams – Gimme something good
2(3) The Pierces – Creation
3(1) Cats on Trees – Sirens call
4(5) TV on the Radio – Happy idiot
5(7) Robert Plant – Rainbow
6(8) U2 – Miracle (of Joey Ramone)
7(11) Royksopp – Sordid affair
8(9) The Pineapple Thief – Alone at sea
9(10)Jagaara – Faultline
10(12) The Charlatans – Talking in tones
11(14)Kindness – With you (feat. Kelela)
12(4) La Roux – Uptight downtown
13(6) Peaking Lights – Breakdown
14(15) TV on the radio – Careful you
15(16)Mark Lanegan Band – Harvest home
16(17)Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds – In the heat of the moment
17(18)Damien Rice – I don’t want to change you
18(19)Chvrches – Richard Pryor
19(20)Ben Howard – I forget where we were
20(-)The Twilight Sad – Last January.

Single of the week
The Twilight Sad – Last January
 
To ένα από τα δύο σκοτεινά singles που προηγήθηκαν του δίσκου τους.






No comments: