Wednesday, November 26, 2014

24- 11- 2014

-  Αν και η ίδια η Madonna αποφεύγει να προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με το καινούργιο άλμπουμ που ετοιμάζει αυτή την περίοδο ο μυστηριώδης και ανώνυμος τύπος που έχει αναλάβει την παραγωγή άνοιξε το στόμα του και μίλησε για τα καλά. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο η νέα δουλειά της βασίλισσας της ποπ θα περιέχει μια συμμετοχή -έκπληξη: αυτή της βασίλισσας του... twerking, Nicki Minaj. Και όχι μόνο αφού στον δίσκο θα υπάρχει και μια ακόμη  συνεργασία, με την ηλεκτρονική παραγωγό SOPHIE. Δεν έχουμε ιδέα πως θα ηχούν όλα αυτά αλλά υποψιαζόμαστε πως η Minaj εκτός από την μουσική της συνεισφορά θα μάθει στην Madonna πως γυρίζονται και τα... πιασάρικα βιντεοκλίπ. Αυτός θα είναι ο πρώτος δίσκος της Madonna μετά το MDNA του 2012.

-  Πολλά πράγματα δεν έγιναν γνωστά, άλλωστε η είδηση έσκασε μέσωTwitter κι εκεί (ως γνωστόν) πρέπει να είσαι λακωνικός, υπάρχει μικρό όριο λέξεων. Πάντως τα όσα ανακοινώθηκαν μέσω Arcade Fire Tube ήταν αρκετά για να θέσουν σε κίνηση τις social media συζητήσεις της φίλων της μπάντας, σε παγκόσμια κλίμακα. Ο αδερφός λοιπόν του Win Butler, ο πολυ-οργανίστας του γκρουπ Will, δείχνει να «εξαργυρώνει» τη φήμη που του χάρισε η υποψηφιότητα (παρέα με τον Owen Pallett) για Όσκαρ καλύτερου soundtrack –για το Her– προχωρώντας σε ένα σόλο άλμπουμ.Ο δίσκος θα λέγεται Policy και αναμένεται να εκδοθεί τον Μάρτιο του 2015. 

-  Ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood που λίγους μήνες πριν είχε αποκαλύψει πως αυτή η φορά το συγκρότημα σκοπεύει πραγματικά να ηχογραφήσει τον επόμενο δίσκο του (αλλά κανείς δεν τον είχε πιστέψει), φρόντισε να είναι αυτός που θα πει και τώρα το χαρμόσυνο νέο, έτσι για να επιβεβαιώσει τα παλιά λεγόμενα του.Γιατί το συγκρότημα μπήκε, όντως, τελικά στο στούντιο και ετοιμάζει τον ένατο δίσκο του - και πρώτο μετά το "King of Limbs" του 2011. Μιλώντας εχθές σε εκπομπή του BBC o Greenwood πέταξε ένα αρκετά ξεκάθαρα υπονοούμενο: «Άργησα. Οι άλλοι θα έχουν πάει ήδη στο στούντιο». Το οποίο βέβαια στη συνέχεια φρόντισε να κάνει ακόμα περισσότερο συγκεκριμένο: «Αυτή την περίοδο ηχογραφούμε και είναι διασκεδαστικό να είμαστε πάλι όλοι μαζί, είχαμε πολύ καιρό να το κάνουμε και το περιμέναμε με ανυπομονησία».

-  Νόμιζαν κι οι Strokes πως θα κάνουν την μεγαλύτερη αίσθηση στο φετινό Primavera επειδή οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ έντυσαν ολόκληρη την πρόσοψη ενός κτηρίου στο κέντρο της Βαρκελώνης με μία γιγαντοαφίσα που είχε με τεράστια γράμματα το όνομα τους, όμως όλα δείχνουν πως το πραγματικό ενδιαφέρον της φετινής διοργάνωσης κρύβεται αλλού...Από εχθές το πρωί έχουν φουντώσει οι φήμες πως οι θρυλικοί Rideετοιμάζονται για επανένωση, χάρη σε μία ανάρτηση της πρώην δισκογραφικής τους εταιρίας, Creation Records, η οποία ανέβασε μια φωτογραφία του γκρουπ μαζί με την αποκαλυπτική λεζάντα «Ride Reunion στο Primavera» και το hashtag #RideReunion.Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες το συγκρότημα ετοιμάζει πράγματι την επιστροφή του μετά από 13 χρόνια (είχαν πραγματοποιήσει ένα  σύντομο reunion το 2001 για την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ και ενός box set). Κι αυτή  τη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους δει και ζωντανά, και πιο συγκεκριμένα το κοινό που θα βρεθεί στο φετινό φεστιβάλ Primavera, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 28 έως τις 30 Μαϊoυ 2015.Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχει υπάρξει βέβαια κάποια επίσημη ανακοίνωση τόσο από τους ίδιους τους Ride όσο και από τους διοργανωτές του φεστιβάλ οπότε προς το παρόν απλώς αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες. 

-  Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Νοέμβρη του 2014: 

1.  Ariel Pink – Pom Pom
2.  TV on the radio – Seeds
3. Bryan Ferry – Avonmore
4.  2:54 – The other I
5. Pink Floyd – The endless river
6. Hookworms – The hum
7. Lamb – Backspace unwind
8. The Twilight Sad – Nobody wants to be here & nobody wants to live
9.  Damien Rice – My favourite faded fantasy
10. Rumer – Into colour

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Paul Smith and Peter Brewis – Frozen by sight

Ο τραγουδιστής των Maximo Park σε συνεργασία με το μέλος των Field Music.

IamamiwhoamiBlue

Τρίτος δίσκος για το ηλεκτρονικό project της Jonna Lee.

FryarsPower

Δεύτερος και σκοτεινός indie rock δίσκος.

David GuettaListen

Ο Γάλλος dj εφορμά ξανα με χορευτικές διαθέσεις για πίστες και charts.

Mary J BlidgeLondon Sessions

Η μαύρη diva γυρνά στον Βρετανικό ήχο όπως λέει και ο εύστοχος τίτλος.

Coldplay- Ghost Stories live 2014

Από την τελευταία περιοδεία για την προώθηση του φετινού δίσκου.

Playlist top – 20 
 
1(1) Royksopp – Sordid affair
2(4) Mark Lanegan Band – Harvest home
3(2) Jagaara – Faultline
4(5) The Charlatans – Talking in tones
5(6) Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds – In the heat of the moment
6(7) TV on the radio – Careful you
7(3) TV on the Radio – Happy idiot
8(10) Damien Rice – I don’t want to change you
9(11)Chvrches – Richard Pryor
10(12)Ben Howard – I forget where we were
11(14) Sharon Van Etten – Your love is killing me
12(13) The Twilight Sad – Last January
13(15) Belle and Sebastian – The party line
14(17) James – All I’m saying
15(8) The Pierces – Creation
16(19) The Decemberists – Make you better
17(9) The Pineapple Thief – Alone at sea
18(-)Tim Wheeler – Vigil
19(-)Coldplay – All your friends

20(-)Rumer – Dangerous

Single of the week
Tim Wheeler Vigil

Από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του τραγουδιστή των Ash.






No comments: