Friday, July 4, 2014

30- 6- 2014


-  Eν όψει την πολυαναμενόμενης συναυλίας που θα δώσουν στο Hyde Park του Λονδίνου στις 5   Ιουλίου, οι Libertines, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα βρήκανε μεταξύ τους και τα χαλάσανε οριστικά με τα ναρκωτικά, έκαναν «ζέσταμα», δίνοντας συναυλία στο Glasgow Barrowlands στη Σκωτία. Παράλληλα, η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους για πάνω από 10 χρόνια βρίσκεται στα σκαριά, ενώ το συγκρότημα δουλεύει ήδη το υλικό για τον νέο του δίσκο. 

-  Δεν ξέρουμε αν ο Elton John συνάντησε κάποιο βράδυ τον Iησού αυτοπροσώπως, τα είπανε και τα συμφωνήσανε - περίπου όπως έκαναν ο John Cusack με τον Bruce Springsteen στο High Fidelity- πάντως φαίνεται ότι με αυτό το σκεπτικό πήρε την απόφαση να παντρευτεί (του χρόνου) τον σύντροφό του David Furnish, με τον οποίον έχουν ήδη υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης. O Sir Εlton John δήλωσε πως, αν ο Xριστός ζούσε σήμερα, δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίζει τους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, αλλά και του κλήρου, αφού πάντα υποστήριζε οτιδήποτε είχε να κάνει με την Αγάπη. 

- Ο Phil Collins είναι λοιπόν ο μεγαλύτερος ιδιωτικός συλλέκτης ενθυμίων της μάχης του Άλαμο, της περίφημης μάχης που έλαβε χώρα στο Texas to 1836 επί 13 συνεχείς ημέρες και στην οποία 1500 Μεξικανοί πολιόρκησαν το φρούριο όπου είχαν κλεισθεί 200 Τεξανοί.Εμβληματική για την ανεξαρτησία της πολιτείας στιγμή της ιστορίας και με πολλές μεταφορές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο με μορφή fiction ή ντοκιμαντέρ. Τη δώρισε πάντωςμόλις τις πτοηγούμενες ημέρες στο αρμόδιο site που ερευνά και αρχειοθετεί τα της μάχης/πολιορκίας και ησύχασε από το καθήκον της συντήρησης της. Να θυμήσουμε ότι ο Ozzy απασχόλησε τις τοπικές αρχές όταν τον Φεβρουάριο του 82 σε κατάσταση απίστευτης μέθης ούρησε στο μνημείο.

- Σε χώρες όπου ο πολιτισμός δεν θεωρείται πολυτέλεια και δεν αντιμετωπίζεται ως χόμπι υπάρχουν κι δημιουργούνται συζητήσεις γύρω από θέματα που μπορεί αν επηρεάζουν τη μουσική βιομηχανία (να θυμίσουμε ότι και ο Καναδάς έχει τουρισμό αλλά δεν τον έχει όπως εμείς, τη χώρα του πολιτισμού κατά τα άλλα, σαν το βαρύ όπλο της οικονομίας…).Στα πλαίσια ενός νόμου που αφορούσε γενικότερα τη φορ
ολόγηση έκτακτων εργατών που δουλεύουν για συγκεκριμένα διαστήματα στη χώρα είχαν μπει και οι μουσικοί της αλοδαπής που κάνουν τουρνέ στη χώρα (και μαζί με αυτούς το road crew μιας μπάντας, οι φωτιστές, οι ηχολήπτες, οι πάντες) και αυτό είχε ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις από Καναδούς promoters που θεώρησαν το μέτρο άδικο για τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και εναντίον των ίδιων μιας και πολλοί καλλιτέχνες αρνήθηκαν να κάνουν συναυλίες μιας και ο τζίρος μειωνόταν δραματικά. Μετά από ένα χρόνο δοκιμής λοιπόν αλλά και δημόσιων συζητήσεων σε εφημερίδες και στο internet ο νομοθέτης αφαίρεσε την κατηγορία των μουσικών από το φάσμα της φορολογίας. Σκέψη και πολιτική ωριμότητα ονομάζεται.

Πηγή νέων: Avopolis.gr

-   Οι 10 δίσκοι του Ιουνίου όπως μας άρεσαν:

1.  How to Dress Well – What is this heart?
2. Sharon van Etten – Are we there
3.  Kasabian – 48:13
4. The Antlers – Familiars
5. Lana Del Rey – Ultraviolence
6. Crissie Hynde – Stockholm           
7. Alpines – Oasis
8. Jack White – Lazaretto
9.  First Aid Kit – Stay gold
10. James – Le petit mort

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ
George  EzraWanted on voyage

Μοναχικός , διαφορετικός σαν νέα πνοή του ήχου του Dylan

ClaireThe great escape

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική ποπ με πολλά 80s  στοιχεία.

EauxPlastics

Electro παίζουν ,  από το Λονδίνο κατάγονται και είναι ο πρώτος ενδιαφέρον δίσκος.

ExampleLive life living

Από rap το ξεκίνησε αλλά μάλλον σε πιο ποπ αποχρώσεις το πάει…

-  Kyra La Grange – Cut your teeth

Το ακούσαμε όλο το δισκάκι, γιατί μας έκανε εντύπωση η διαφορετική ποπ αύρα του!

-  Lust For Youth – International
Από Δανία με synth – goth ήχο βγαλμένο από dark 80s clubs!

Playlist top – 20  

1(2) Kasabian – Eez – eh
2(5) James – Moving on
3(1) Mando Diao – Black Saturday
4(4) Tori Amos – Trouble’s lament
5(8) Arcade Fire – We exist
6(9) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
7(3) Coldplay – A sky full of stars
8(10) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
9(11) Slow Club – Complete surrender
10(13) Rhodes – Morning
11(14) Caribou – can’t do without you
12(15)Childhood – Falls away
13(6) Crissie Hynde – You or no one
14(16) John Mascis – Every morning
15(17)Grimes – Go
16(7) First Aid Kit – My silver lining
17(18) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.
18(19)Jessie Ware – Tough love
19(20)The Kooks – Around town
20(-)The Jezabels  - Time to dance

Single of the week
The Jezabels  - Time to dance

Νέο single και video από τον τελευταίο δίσκο των Αυστραλών.







No comments: