Friday, July 25, 2014

21- 7- 2014


-  Καθόλου δεν μάσησε τα λόγια της η La Roux –κατά κόσμον Elly Jackson– σε συνέντευξη που έδωσε στο Time Out, διαμαρτυρόμενη πως είναι πάντα η underground μουσική η οποία απολαμβάνει σεβασμού και κριτικής αποδοχής, σε αντίθεση με την ποπ μουσική, που πουλάει του κόσμου τ' αντίτυπα.«Έχω βαρεθεί ν' ακούω για σπουδαίους δίσκους οι οποίοι δεν μπορούν να πουλήσουν πάνω από 4.000 αντίτυπα», δήλωσε η Jackson, συμπληρώνοντας: «δεν βρίσκω τίποτα το κουλ στο να μη γράφεις πιασάρικα τραγούδια. Αφού είσαι δηλαδή τόσο έξυπνος, πού είναι η αναθεματισμένη μελωδία που θα μου κολλήσει στο μυαλό; Πώς γίνεται να σε αποκαλούν ιδιοφυΐα, αλλά να ξυπνάω και να μη θυμάμαι τίποτα από το άλμπουμ σου; Δεν το πιάνω...».
 
- «Τα όσα ισχυρίστηκα, τα όσα είπα και τα όσα δημοσίευσα διαδικτυακά για τον Conor Oberst είναι 100% αναληθή. Κατασκεύασα όλα αυτά τα ψέμματα γιατί ήθελα προσοχή σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου.». Αυτά ήταν τα λόγια της Joan Elisabeth Harris, η οποία έναν χρόνο πριν, είχε κατηγορήσει τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Bright Eyes για βιασμό.Η Ηarris που τότε ήταν 16 χρονών είχε κινηθεί νομικά εναντίον του Oberst, κατηγορώντας τον πως πήρε την «παρθενιά της, την αξιοπρέπεια της και την αυτοεκτίμηση της.». Από τον τρόπο που εκφράζεται δεν χρειάζεται να έχει κανείς υψηλή αντίληψη για να καταλάβει ότι η κοπέλα από κάπου χάνει. Πάντως, ο Oberst την συγχώρεσε και απέσυρε την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της νωρίτερα μέσα στη χρονιά. 

-  Καθώς απείχε 5 χρόνια από τη δισκογραφία, η φετινή της επιστροφή με το Sheezus έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από το κοινό, που έστειλε το άλμπουμ στο #1 των βρετανικών charts. Αλλά καθώς το σούσουρο κατακάθεται, οι εντυπώσεις δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικές: μετά από τρία top-10 singles στη σειρά, το "Our Time" κόλλησε εκτός του top-40, ενώ μια νέα δοκιμή με το "URL Badman" απέτυχε παταγωδώς, μένοντας βυθισμένη στο #93.Η Lily Allen ανέλαβε πάντως (κάποιες από) τις ευθύνες της . Μιλώντας δηλαδή στη Mirror, παραδέχτηκε εμμέσως πως ίσως αυτή τη φορά τα τραγούδια δεν ήταν τόσο καλά, ενώ τόνισε το γεγονός ότι βασίστηκε στη γνώμη τρίτων και δεν ακολούθησε το ένστικτό της, καθώς της έλειπε η αυτοπεποίθηση καθώς ηχ
ογραφούσε το άλμπουμ.Μεγάλο πράγμα το «γνθι σατόν», συμπληρώνουμε εμείς, πάντοτε με συμπάθεια προς την Αγγλίδα τραγουδοποιό που μας χάρισε ένα από τα πιο ωραία ποπ άλμπουμ των '00s, 8 χρόνια πριν. 

 -  Τον Μάιο η Αdele είχε τα γενέθλια της. Και όπως το συνηθίζουν όλοι οι μεγάλοι σταρ που έχουν το κοινό τους κορώνα στο κεφάλι τους ήθελε να κάνει ένα μικρό «δώρο» στους θαυμαστές της. Μόνο που το δώρο ήταν παγίδα και έγινε παρεξήγηση. Την ημέρα που η Adele έκλεισε τα 25 ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter κάτω από την οποία είχε γράψει: «Αντίο 25. Θα σας βρω αργότερα μέσα στη χρονιά...». Δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα άλμπουμ της είχαν τον τίτλο 19 και 21, αντίστοιχα, τα συμπεράσματα βγήκαν εύκολα.Από τότε φυσικά δεν είχαμε κανένα σχετικό νέο, αλλά οι θαυμαστές της το είχαν ήδη σίγουρο. Μάλιστα, με βάση τα παραπάνω, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η Adele όχι μόνο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δίσκο στις αρχές του 2015 αλλά και μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία για να τον προωθήσει. Βαρέθηκε και ο πρόεδρος της δισκογραφικής της εταιρίας να απαντάει στα κατά καιρούς τηλεφωνήματα των δημοσιογράφων και βγήκε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται «αβάσιμα» και «όχι αληθή». 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ
King Creosote – From Scotland with love

Δεύτερος δίσκος για τον Σκωτσέζο που έγινε γνωστός από την συνεργασία του με τον Jon Hopkins.

YesHeaven and earth

Από τους θεμελιωτές του progressive rock ,συνεχίζουν μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 1968!

- AlvvaysAlvvays

Και μια μπάντα επιτέλους με καθαρόαιμη αγαπημένη κιθαριστική ποπ!

The MoonsMindwaves

Ρυθμικές ποπ μελωδίες σε έναν ψυχεδελικό δίσκο!

AnberlinLowborn

Από τις ΗΠΑ αρκετά χρόνια στους Κολεγιακούς σταθμούς του  FM rock !

The RaveonettesPeahi

Αυτή είναι η επιστροφή των αγαπημένων Δανών στο γνωστό ύφος του indie rock!

 Playlist top – 20  
1(3) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
2(1) Arcade Fire – We exist
3(5) Slow Club – Complete surrender
4(2) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
5(7) Caribou – Can’t do without you
6(9) Grimes – Go
7(10) Childhood – Falls away
8(12) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.
9(6) Rhodes – Morning
10(13) Jessie Ware – Tough love
11(14) The Kooks – Around town
12(4) James – Moving on
13(15) The Jezabels  - Time to dance
14(16) Reptile Youth – Above
15(11) John Mascis – Every morning
16(17) Inspiral Carpets – Spitfire
17(19) Interpol – All the rage back home
18(20)Alpines – No other lover
19(8) Kasabian – Eez – eh
20(-)The Raveonettes – Endless sleeper

Single of the week
The Raveonettes – Endless sleeper

To πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο των φίλων μας από τη Δανία.









No comments: