Thursday, July 17, 2014

14- 7- 2014


-  Η γερμανική αστυνομία οδηγήθηκε στην εξάρθρωση αυτού που ονόμασε «την μεγαλύτερη παράνομη δραστηριότητα εκτύπωσης δίσκων στην Ευρώπη». Μετά από έρευνα, διάρκειας 2 χρόνων, ένας τεράστιος αριθμός CD,  DVD αλλά και βινυλίων κατασχέθηκαν από τις πόλεις  Aschaffenburg και Hessen, ενώ οι Γερμανικές αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν το υλικό που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας της Γερμανικής Μουσικής Βιομηχανίας, Dr. Florian Drücke, «το υλικό αποδεικνύει πως η απάτη δεν είναι προϊόν ερασιτεχνών που δεν ήξεραν πως να κάνουν την δουλειά, αλλά εξειδικευμένων, επαγγελματικών οργανώσεων που προκαλούν μεγάλη ζημιά στους καλλιτέχνες και στην βιομηχανία της μουσικής». Αλλά Γερμανοί είναι, δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν τα νούμερα κάτω. Τα ανέλυσαν, λοιπόν, και κατέληξαν πως από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση σε CD γύρω στο 70%, της συνολικής
μουσικής παραγωγής, καλά θα κάνουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση υπάρχει και μεγάλη (παράνομη) προσφορά.



- Πριν από 5 χρόνια ο Stuart Murdoch έστησε το ρετρό αισθητικής girl -group, God Help The Girl. Από τότε πήγε το project του αυτό ένα βήμα παραπέρα γυρίζοντας μια ταινία, με πρωταγωνίστριες τα τρία κορίτσια που συμμετέχουν στο συγκρότημα, Emily Browning, Olly Alexander and Hannah Murray.Η ταινία λέει την ιστορία ενός καλοκαιριού (επίκαιρα πράγματα) όπου... κάτι συνέβη. Αυτό το κάτι συνέβη σε ένα κορίτσι και σε ένα αγόρι που ζουν σε μια πόλη, ούτε πολύ μικρή, ούτε πολύ μεγάλη, περίπου όση η Γλασκόβη. Και εκεί που πήγαιναν στους δρόμους που ήταν ψιλοάδειοι, ανάμεσα στα μαγαζιά τα οποία ήταν επίσης ψιλοάδεια, συνειδητοποιούν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Murdoch πρόκειται για «μια ηλικία που ακόμα τα όνειρα μας δεν σχετίζονται με επαγγελματικά ζητήματα αλλά πηγάζουν από τον τον ενθουσιασμό που αισθανόμαστε όταν γνωρίζουμε άτομα, τα οποία σκέφτονται σαν κι εμάς.»Η ταινία θα βγει στα σινεμά στη Μεγάλη Βρετανία στις 29 Αυγούστου και στον υπόλοιπο κόσμο στις 14 Σεπτεμβρίου.  

-  Ο Neil Young ακύρωσε τη συναυλία που θα έδινε την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, με λιτό και διπλωματικό τρόπο, αποφεύγοντας να πάρει θέση. Απλά επικαλέστηκε τον «κίνδυνο ασφαλείας για ένα τόσο μεγάλο event» που θα μπορούσε να προκύψει από τη συνεχιζόμενη ρίψη ρουκετών στο κεντρικό Ισραήλ,απέφυγε ωστόσο να εκφράσει την επιθυμία του να τελεστεί σύντομα η συναυλία, υπό καλύτερες συνθήκεςΟ Brian Eno, από την άλλη, ένωσε τη φωνή του με όσους Βρετανούς επέκριναν την κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων στη Μέση Ανατολή από το BBC. Κατά τη γνώμη του, όπως την εξέφρασε σε επιστολή του στην Guardian, το τηλεοπτικό δίκτυο έχει πια εντελώς χάσει την περίφημη αντικειμενικότητά του -για την οποία και ο ίδιος το αγαπούσε, τονίζει- και μεροληπτεί ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ: «όπως και πολλοί άλλοι, πλέον», γράφει, «έτσι και το BBC θεωρεί τις ζωές των Παλαιστινίων ως μικρότερης αξίας, ως μη κατάλληλες για να γίνουν είδηση».

-  Ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood δήλωσε, σε πρόσφατη συνέντευξη του για το BBC6, ότι το γκουπ πρόκειται το φθινόπωρο να ξεκινήσει να ηχογραφεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Συγκεκριμένα, ο Greenwood είπε: «Θα ξεκινήσουμε να παίζουμε και να κάνουμε ηχογραφήσεις τον Σεπτέμβριο και θα δούμε πώς θα πάει.» Όταν ακούς «θα δούμε» και «Radiohead» στην ίδια πρόταση μην ενθουσιάζεσαι και τόσο γιατί κι άλλα μέλη του συγκροτήματος έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά δίσκο έχουμε να δούμε από το 2011...

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Morrissey – World peace is none your business

Όπως πάντα με μηνύματα οι δίσκοι του , τον βρίσκει σε φόρμα αυτός ο νέος , με πολλά bonus tracks στην deluxe edition!

-  Fink – Hard believer

Folk από το Brighton , μάλλον μονότονη και βαρετή!

-  John Hiatt – Terms of my surrender

Από τους παλιούς του countrybluessoul ήχου , επιστρέφει με αξιόλογη δουλειά!

-  Judas Priest – Redeemer of souls

Έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας μετρούν μέχρι εδώ οι θρύλοι του μεταλλικού  ροκ.

-  Neon Trees – Pop psychology

Pop rock παίζουν σαν κακά ίσως αντίγραφα των Killers , στην τρίτη δουλειά τους.

Slow ClubComplete surrender

Έφτασε αισίως στον τρίτο δίσκο και μάλλον πιο εμπορικό τους το ντουέτο της indie pop.

Womans HourConversations

Ο απόλυτος δίσκος ηλεκτρονικής ποπ χαλάρωσης!

Playlist top – 20  
1(2) Arcade Fire – We exist
2(4) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
3(5) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
4(1) James – Moving on
5(6) Slow Club – Complete surrender
6(8) Rhodes – Morning
7(10) Caribou – can’t do without you
8(3) Kasabian – Eez – eh
9(13) Grimes – Go
10(11) Childhood – Falls away
11(12) John Mascis – Every morning
12(14) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.
13(15)Jessie Ware – Tough love
14(17) The Kooks – Around town
15(18)The Jezabels  - Time to dance
16(19)Reptile Youth – Above
17(20)Inspiral Carpets – Spitfire
18(7) Mando Diao – Black Saturday
19(-)Interpol – All the rage back home
20(-)Alpines – No other lover

Single of the week
Interpol – All the rage back home

H επιστροφή των αγαπημένων της νέας γενιάς του dark new wave!










No comments: