Thursday, April 19, 2012

16 – 4 – 2012


-  Με το αρνητικό ρεκόρ πτώσης της τάξης του 88% η Madonna κατακτάει για πρώτη φορά στην ιστορία της ίσως ένα αρνητικό θρόνο. Έχει τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. Την 1η εβδομάδα κυκλοφορίας του MDNA πούλησε 359.000 κάποιες (φυσικές και ηλεκτρονικές) οδηγώντας την (πρώην;) βασίλισσα της pop στην κορυφή του Billboard 200. Στη δεύτερη εβδομάδα οι πωλήσεις έφτασαν μόνο στις 46.000. Στην ιστορία όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Στην ουσία οι 185.000 της πρώτης εβδομάδας πωλήθηκαν ως “δώρο με μειωμένη τιμή σε σχέση με τα δισκοπωλεία” μαζί με το εισιτήριο για την επερχόμενη τουρνέ της Madonna. Αν δεν είχε υπάρξει αυτή συμφωνία ίσως την κορυφή του Billboard να είχε κατακτήσει το νεοπαγές album του βετεράνου Lionel Richie που ζει μια δεύτερη άνοιξη στη solo καριέρα του μιας και μόλις σε μία εβδομάδα οι πωλήσεις του country δίσκου του Tuskegee έφτασαν στις 199.000.

-Η Courtney Love κηνυγά τον Dave Ghrol!  Όχι επειδή υπάρχει κάποια μπερδεμένη κατάσταση με δικαιώματα των Nirvanaκαι του μακαρίτη πρώην σύζυγοι της Kurt Cobain αλλά επειδή όπως υποστηρίζει κυνηγά με σεξουαλικούς σκοπούς. Η Courtney  υποστηρίζει ότι έχει πολύ καλές πληροφορίες σχετικά με την πολιορκία που υφίσταται η κόρη της Frances Bean. Μέσα σε όλα αυτά τα ακατανόητα έρχεται να προστεθεί και η αμίμητη φράση της «O Dave έχει εμμονή με τον Kurt Cobain, σεξουαλική εμμονή. Μετά το διαζύγιο του το 2003 έχει προσπαθήσει [πολλές φορές να με πλησιάσει και επειδή εγώ δε θέλω έχει κοιμηθεί με όλες τις φίλες μου»…..
Ήμαρτον Κύριε με αυτή τη γυναίκα…

-  Πλησιάζει η ημέρα των δισκοπωλείων 21 Απριλίου, στην οποία φέτος συμμετέχουν σχεδόν όλα τα δισκοπωλεία στη χώρα μας. Φέτος γίνεται με το συντονισμό της Athens Voice και την υποστήριξή των Avopolis/Sonik.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσουμε το μουσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε να επιβιώσει από τις οικονομικές δυσκολίες, από την απαξίωση της μουσικής που έχει απομακρύνει τους ακροατές από την αγορά δίσκων, να αποτρέψουμε την διαφαινόμενη εξέλιξη να γίνουν τα περίπτερα τα καινούργια δισκοπωλεία, να μπορούν οι νέοι δημιουργοί να διοχετεύουν τη μουσική τους από σημεία πώλησης που δεν τους μπερδεύουν με άλλα «προϊόντα», για να μην χαθεί η χαρά του δισκάδικου, το ψάξιμο στα ράφια, η συναναστροφή με ομοϊδεάτες, η αφή του βινυλίου, ο μύθος του σίνγκλ. 

-  Έκλεψαν τον (κιθαριστικό) εξοπλισμό του Tom Petty το βράδυ της Mεγάλης Παρασκευής λίγο πριν τη συναυλία του στο Culver City της Καλιφόρνιας αλλά ο συμπαθέστατος rocker υπόσχεται ότι δεν θα κάνει ερωτήσεις σε όποιον τον επιστρέψει. Χώρια που θα δώσει και αμοιβή ίση με 7.000 δολάρια. Πέντε κιθάρες (ανάμεσα τους και μια πολύ αγαπημένη του Gibson SG TV Junior του 1965) εκλάπησαν από τα παρασκήνια αλλά όπως διαμήνυσε μέσω του twitter λογαριασμού του ο Petty εκτός της αμοιβής υπόσχεται ότι δεν θα κάνει καμία ερώτηση στον επιστρέφοντα.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Spiritualized – Sweet heart, sweet light
Ο Jason Pierce επιστρέφει μετά 4 χρόνια αποχής ξανά με το όχημά του, χωρίς να εντυπωσιάζει αλλά ούτε και να δυσαρεστεί!

-  Cancer Bats – Dead set on living
Metal group από τον Καναδά με αξιόλογο στο είδος του δίσκο.

OberhoferTime capsules II
Από το Brooklyn , με καλό ντεμπούτο δίσκο στον οποίο συνδυάζουν κιθαριστικό ήχο με συνοδεία πιάνου μεταξύ άλλων.

Gemma RayIsland fire
Τέταρτος δίσκος αισίως για την κοπέλα που ανατρέχει σε retro συνθέσεις.

-  Jason Mraz – Love is a four-letter word
Τον βαρεθήκαμε στην διαφήμιση του ΟΤΕ με το I am yours , και εδώ συνεχίζει με Αμερικάνικα ποπ τραγουδάκια…

HalThe time the hour
Από το Δουβλίνο μετά από επτά χρόνια απουσίας σε εξαιρετικό ποπ δίσκο.

Playlist top – 20
1(1) The Twilight Sad – Sick
2(4)The Maccabees – Feel to follow
3(5) A Place to Bury Strangers – Onwards to the wall
4(6) Still Corners – Endless summer
5(2) Exlovers – Starlight starlight
6(7) Graham Coxon – What’ll it take
7(10) Dry the River – New Ceremony
8(11) Orbital with Zola Jesus – New France
9(3) Django Django – Default
10(12) The Gossip – Perfect world


11(14) Florence and the machine- Never let me go
12(15) Μ. Ward – Primitive girl
13(17) Kasabian – Neon noon
14(18)Fun – We were young ft. Janelle Monae
15(8) Sharon Van Etten – Serpents
16(19) Regina Spektor – All the rowboats
17(20)Keane – Silenced by the night
18(9) Grimes – Oblivion
19(-)Temper Trap – Need your love
20(-)Mystery jets – Someone purer

Single of the week
Temper Trap – Need your love
Το πρώτο single από την νέα δουλειά των επιτυχημένων Αυστραλών.









No comments: