Thursday, April 12, 2012

9 – 4 – 2012



-  Ίσως ένα νέο πόνημα από τους My Bloody Valentine να βρεθεί στα ράφια των φυσικών και ηλεκτρονικών δισκοπωλείων μέσα στο 2012, όπως απεκάλυψε (με αρκετό μυστήριο και ασάφειες παράλληλα) ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Kevin Shields. Θα είναι οι πρώτες ηχογραφήσεις που θα ακούσουμε μετά από 21 χρόνια.Αυτό μάλιστα έρχεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την επανέκδοση του καταλόγου τους που θα γίνει στις 7 Μαΐου με remastered εκδόσεις των δίσκων τους.«Έχω ξαναπεί ότι θα κάναμε έναν ακόμη δίσκο σε παλαιότερες δηλώσεις μου. Ουσιαστικά τελειώνω το φινίρισμα συνθέσεων και ολόκληρου του δίσκου σε μία διαδικασία που ξεκίνησα στα 90s. Από την άλλη δεν ξέρω το ακριβές χρονικό διάστημα που μπορεί να χρειαστεί για κάτι τέτοιο. Μπορεί εβδομάδες μπορεί όμως και μήνες…» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Shields…

-  Tο περιορισμένων αντιτύπων (μόλις 2000 αριθμημένα) box set πωλείται, αρχής γενομένης από το προηγούμενο Σάββατο 7/4, από το μουσείο Moma στη Νέα Υόρκη. Στο κουτί εμπεριέχονται και οι 8 studio δίσκοι των Γερμανών πρωτοπόρων μαζί με ειδικό για την περίσταση βιβλίο. Διότι η περίσταση δεν είναι η αυτή καθαυτή η έκδοση αλλά οι 8 στη σειρά συναυλίες των Kraftwerkστο μουσείο αρχής γενομένης από αύριο 10/4. Τα ηλεκτρονικά αυτά κονσέρτα θα είναι κάτω από τον τίτλο Kraftwerk - Retrospective 1 2 3 4 5 6 7 8 και εστιάζουν το καθένα από αυτά σε ξεχωριστό δίσκο του συγκροτήματος. Η αυλαία ανοίγει αύριο το βράδυ λοιπόν με το Autobahn (1974) να έχει την τιμητική του.

-  Τον Απρίλιο του 1972 οι Jethro Tull μέσω του Thick as a Brick και μέσα σε 44 λεπτά διηγήθηκαν την ιστορία ενός 8χρονου αγοριού με το όνομα Gerald Bostock.Έχουν περάσει 40 χρόνια έκτοτε και ο Bostock "είναι" σχεδόν μεσήλικας πια. Γι αυτό και ο Ian Anderson (όχι όμως κάτω από την ταμπέλα των Tull) ετοιμάζει ένα νέο solo δίσκο που θα φέρει τον τίτλο Thick as a Brick 2: Whatever Happened to Gerald Bostock?.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Rolling Stone ο Anderson είπε: «Καταλαβαίνω ότι πολύ ενοχλούνται που ο δίσκος δε βγαίνει κάτω από το όνομα των Tull. Αλλά όπως ίσως θα ξέρετε η μουσικοί και όλοι οι στίχοι είναι δημιούργημα δικό μου. Είναι σα να πει κάποιος στο Roger Waters ότι δεν έχει δικαίωμα να παίξει το The Wall σε τουρνέ…»
-  Μεγάλη Εβδομάδα έχουμε, οπότε ακόμα και τα παρελκόμενα και αστεϊσμοί πάνε και έρχονται παράλληλα με τις ετοιμασίες. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ηνωμένου βασιλείου Planet Rock διοργάνωσε επί 2 μήνες ένα δημοψήφισμα και καλούσε τους ακροατές του να αποφασίσουν ποιος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και ποθητός νεκρός rock star προς ανάσταση. Με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο Jimi Hendrix ενώ έκπληξη αποτελεί το γεγονός του ότι μέσα στην πρώτη δεκάδα δεν συμπεριλήφθηκαν ονόματα όπως αυτό του Kurt Cobain  ή του Ian Curtis, αλλά αυτό πρέπει να το αποδώσουμε στο ότι ο σταθμός έχει μια classic rock προσέγγιση στις επιλογές του. Η πρώτη δεκάδα λοιπόν που αναδείχθηκε είναι η κάτωθι:
1.     Jimi Hendrix
2.
     Freddie Mercury
3.     Ronnie James Dio
4.     Phil Lynott
5.     Gary Moore
6.     Bon Scott
7.     Rory Gallagher
8.     John Bonham
9.     Jim Morrison
10.  Keith Moon

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Alabama Shakes – Boys and girls
Τέσσερα άτομα αποτελούν το ανερχόμενο group με χαρακτηριστική φιγούρα την μαύρη τραγουδίστρια και ήχο επηρεασμένο από Detroit Cobras , Bellrays που θα θυμίσει και τα χιτάκια της Duffy.

MonicaNew life
Μάλλον σε πτωτική πορεία η καρίερα της μετά την επιτυχία της αρκετά χρόνια πριν. Μέτριος δίσκος για το είδος του.

M WardA wasteland companion
Nέος δίσκος για τον μοναχικό τροβαδούρο με εξαιρετικές ποπ συνθέσεις.

Clock OperaWays to opera
Τι μπορεί να μας προσφέρει ένα group που αναμασάει είδη χιλιοακουσμένα χωρίς είδος πρωτοτυπίας;

CrybabyCrybaby
Από το Bristol με ήχο που θυμίζει Jesus and Mary Chain με τον Richard Hawley στα φωνητικά!

-  Sleepy Sun – Spine Hits
Psychrock από την Καλιφόρνια στον τρίτο δίσκο τους.

Playlist top – 20
1(4) The Twilight Sad – Sick
2(2) Exlovers – Starlight starlight
3(1) Django Django – Default
4(5) The Maccabees – Feel to follow
5(8) A Place to Bury Strangers – Onwards to the wall
6(9) Still Corners – Endless summer
7(10) Graham Coxon – What’ll it take
8(3) Sharon Van Etten – Serpents
9(11) Grimes – Oblivion
10(12) Dry the River – New Ceremony
11(13) Orbital with Zola Jesus – New France
12(15) The Gossip – Perfect world
13(6) Bruce Springsteen – We take care of your own
14(17) Florence and the machine- Never let me go
15(18) Μ. Ward – Primitive girl
16(7) Ladyhawke – Black white and blue
17(19) Kasabian – Neon noon
18(20)Fun – We were young ft. Janelle Monae
19(-)Regina Spektor – All the rowboats
20(-)Keane – Silenced by the night

Single of the week
Regina Spektor – All the rowboats
Το τραγούδι που αναγγείλει το νέο δίσκο της ταλαντούχας τραγουδίστριας.





No comments: