Wednesday, August 3, 2011

1-8-2011

- Την Παρασκευή το βράδυ (29/7) οι Kings of Leon εγκατέλειψαν ουσιαστικά στη μέση το show τους στο Ντάλας και για την ακρίβεια στο Gexa Energy Pavilion όταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας τους Caleb Followill επικαλέσθηκε προβλήματα φωνής για να εγκαταλείψει τη σκηνή, υποσσχόμενος να ανέβει για άλλα τρία τραγούδια, κάτι το οποίο όμως δε συνέβη.
Το ίδιο βράδυ το management της μπάντας εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι ο τραγουδιστής υπέφερε την ώρα της συναυλίας από "εξάντληση και αφυδάτωση"
Την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε η αναβολή της εμφάνισης τους στο Houston που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου.Το ωραίο πάντως είναι (και εδώ είναι το ρεζουμέ της υποθέσεως) ότι μετά το φιάσκο της Πρασκευής ο μπασίστας (και αδελφός του τραγουδιστή), Jared Followill, έκανε την εξής ανακοίνωση στο προσωπικό του twitter: «Αγαπώ τους οπαδούς μας. Ξέρω ότι δεν είστε βλάκες. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στη μπάντα από το ότι δεν υπάρχει αρκετό Gatorade τριγύρω...»Και ο νοών νοείτω...Πάντως η συναυλία του Σαββάτου επαναπροσδιορίστηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου…


- O Morrissey σε συναυλία του στην Πολωνία την Κυριακή 24 Ιουλίου απευθυνόμενος στο κοινό είπε : «Όλοι ζούμε σε ένα δολοφονικό κόσμο, όπως τα γεγονότα στη Νορβηγία κατέδειξαν αν και τα γεγονότα στη Νορβηγία, αν και αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που συμβαίνει στα McDonalds και Kentucky Fried Shit κάθε μέρα».Η μικρή αυτή ομιλία του Morrissey έχει ξεσηκώσει τη μήνη ακόμα και οπαδών του στο twitter αλλά και σε διάφορα site ανά τον κόσμο. Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο Σεπτέμβρη είχε χαρακτηρίσει τους Κινέζους «υπανθρώπους» σε σχέση με τη κουλτούρα φαγητού τους περί των ζώων.


- Μόλις 3000 κομμάτια θα φτιαχτούν από τη συλλεκτική έκδοση των Smiths που έχει ημερομηνία κυκλοφορίας την 3η μέρα του Οκτώβρη. Εσείς όμως αν έχετε την ανασφάλεια (λογικό…) ότι δεν θα ξεμυτίσουν καν από την Αγγλία οι τρεις χιλιάδες αυτές κόπιες μπορείτε να κάνετε προ-παραγγελία στο (αγγλικό) site της Rhino.Η έκδοση θα περιέχει και τους 8 επίσημου δίσκους της μπάντας (4 studio, 1 live και 3 συλλογές) ενώ το remaster αυτών έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Johnny Marr και ο φημισμένος τεχνικός Frank Arkwrigh.Επίσης θα εμπεριέχονται 25(!) 7ιντσα singles της μπάντας, ένα DVD που θα εμπεριέχει όλα τους τα videos, ένα εκτενές βιβλίο με όλα τα liner notes των δίσκων τους, όπως επίσης και ένα κωδικός όπου θα μπορεί κάποιος να κατεβάσει και όλα τα παραπάνω σε digital μορφή.Θα υπάρχει και μια πλήρης βυνιλιακή έκδοση της κασετίνας οπότε υπάρχει και αυτή η μικρή εναλλακτική για τους αφοσιωμένους της βρετανικής τετράδας.

- Ονόματα όπως Peter, Bjorn and John, ο (ιδιόρρυθμος) Owen Pallett και οι Καναδοί Austra έβαλαν τη δική τους σφραγίδα και άποψη στις συνθέσεις του δίσκου που δεν σηματοδότησε μόνο την είσοδο των Strokes στη δισκογραφία αλλά και τους εκτίναξε στην κορυφή του μουσικού στερεώματος (για αρκετό διάστημα…). Ο τίτλος του δίσκου είναι Stroked: A Tribute To Is This It και το Stereogum σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε ή ακόμα και να κατεβάσετε το δίσκο πηγαίνοντας στην κάτωθι διεύθυνση

Το πλήρες tracklisting έχει ως εξής:

*Peter Bjorn And John - Is This It
*Chelsea Wolfe - The Modern Age
*Frankie Rose - Soma
*Real Estate - Barely Legal
*Wise Blood - Someday
*Austra - Alone, Together
*The Morning Benders - Last Night
*Owen Pallett - Hard To Explain
*Heems - New York City Cops
*Deradoorian - Trying Your Luck
*Computer Magic - Take It Or Leave It

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Viva brother – Famous first words

Τα πρώτα 2 singles της τετράδας είχαν δώσει πολλές υποσχέσεις και πολλοί βιαστικοί τους κόλλησαν την ετικέτα της νέας κιθαριστικής βρετανικής δύναμης! Τα album μάλλον τους διαψεύδει , επειδή κινείται στα ρηχά και επαναλαμβάνεται μονότονα…

- Warm Brains – Old volcanoes


Μια ματιά στους Blur του ‘Leisure’ , και άλλη μια στους Pavement, και παίρνετε μια ιδέα για τον ήχο τους.

- Juliana Hatfield - There's Always Another Girl

Έχουμε μια επιστροφή μιας ηρωίδας του Αμερικάνικου indie των 90ς με ένα δίσκο στο γνωστό στυλ της.

- Incubus - If Not Now, When

Παλαίμαχοι πια, προσπαθούν με πιο ήρεμες συνθέσεις και τα καταφλερνουν να ακούγονται αποκλειστικά στο Αμερικάνικο μόνο ραδιόφωνο!

- Blank and Jones - Relax Edition Six

Η έκτη συνέχεια της γνωστής σειράς με συμμετοχή στα φωνητικά του τραγουδιστή τωνABC.


- Yuksek-Living On The Edge Of Time

Γνωστός dance παραγωγός της επιτυχημένης Γαλλικής σχολής στην πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του.

Playlist top – 20

1(3) The Pierces – You ‘ll be mine
2(4) Kasabian – Switchblade Smile
3(6) Cults – Abducted
4(1) Austra – Lose it
5(8) Kaiser Chiefs – Little shocks
6(9) The Horrors – Still life
7(2) Coldplay – Every teardrop is waterfall
8(10) The Vaccines – If you wanna
9(11) Foster the People – Pumped up kicks
10(12)Low – Especially me
11(13) Red Hot Chili Peppers – The adventures of rain dance Maggie
12(15) The Kooks – The saboteur
13(5) Death Cub for Cutie – You are a tourist
14(18) Pnau – Solid Ground
15(7) Chapel Club – Blind
16(-)Arctic Monkeys – Black treacle

17(-)The Drums – Money
18(-)Friendly Fires – Hawaiian air

19(-)The Strokes – Machu picchu

20(-)Noah and the Whale – Life is life

Single of the week

Arctic Monkeys – Black treacle

To νέο single του πληρέστερου ίσως group των ημερών μας…














No comments: