Wednesday, July 27, 2011

25-7-2011

- Για έξι ώρες ήταν νεκρή η Amy Winehouse στο κρεβάτι της προτού την ανακαλύψει ο σωματοφύλακάς της, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σύμφωνα πάλι με δημοσίευμα της Sun, στις 10:00 το πρωί είπε η Amy στους άνδρες της ασφάλειάς της ότι αισθάνεται πολύ κουρασμένη. Γύρω στις 16:00 το απόγευμα κι ενώ η Amy δεν είχε ξυπνήσει ακόμη, ο σωματοφύλακάς της Andrew Morris ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρά της για να δει πώς είναι. Όταν την πλησίασε είδε πως δεν ανέπνεε. Αμέσως κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και οι νοσηλευτές που έφθασαν διέγνωσαν τον θάνατό της.
Στο σπίτι της δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ή γενικότερα ενδείξης χρήσης ουσιών εκείνη τη μέρα. Το προηγούμενο, μάλιστα, βράδυ, ο γιατρός της την είχε επισκεφθεί και την είχε βρει σε καλή κατάσταση.
Το τι πραγματικά συνέβη θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες, αλλά φανταζόμαστε ότι είτε οι ουσίες καθαυτές, είτε η επιδείνωση της υγείας της από τη χρήση τους, οδήγησαν στο μοιραίο.

- Σε μία μάλλον περίεργης έμπνευσης (αλλά καθ’ όλα αμερικάνικη) έρευνα που διεξήγαγε η Public Policy Polling ήρθαν αντιμέτωποι σε μια υποθετική κούρσα εκλογών για το θώκο του κυβερνήτη της πολιτείας του New Jersey ο νυν κάτοχος του αξιώματος, ρεπουμπλικάνος Chris Christie και το γνήσιο τέκνο της πολιτείας Bruce Springsteen.Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 13-15 Ιουλίου (2011 φυσικά) και σε δείγμα 450 ατόμων και σε ηλικιακή κλίμακα μεταξύ 23-63 χρόνων. Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον εντυπωσιακά. Και οι δύο ξεκινούσαν από ποσοστό 42% σε κάθε υποκατηγορία αλλά ενώ ο νυν κυβερνήτης θεωρείται (λογικό) ως κατάλληλος για το αξίωμα (αλλά επειδή είναι χρόνια πολιτικός) εντούτοις άνω του 50% θεωρεί ότι θα ψήφιζε τον Springsteen ένα είχε έστω και την ελάχιστη πολιτική πείρα ενώ η δημοτικότητα του ήταν (πάρα) πολλές μονάδες μπροστά του αντιπάλου του.
Μέσα στο 2011 ο Springsteen έχει έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Christie όταν δημοσίευσε ανοικτή επιστολή σε εφημερίδες απευθυνόμενος σε αυτόν και επικρίνοντας τον για την περικοπή των κονδυλίων που σχετίζονται με δημόσια υγεία και ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος.
Πάντως και εμείς ήμαστε με τον Springsteen διότι εκτός των αυτονόητων λόγων θα έπαιρνε και το άλλο γνήσιο τέκνο του New Jersey, η Nicole Atkins ένα χαρτοφυλάκιο και θα ήμασταν ικανοποιημένοι μέχρι τα μπούνια…

-Είπαμε ότι ζούμε στην εποχή των προσμίξεων αλλά φαίνεται ότι οι Evanescence πήραν πολύ κυριολεκτικά την τάση αυτή. Αλλιώς δεν εξηγείται πως η τραγουδίστρια της μπάντας Amy Lee δήλωσε ευθαρσώς ότι ο νέος δίσκος της μπάντας (που θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου του 2011) θα έχει επιρροές από τις προαναφερθείσες μπάντες αλλά και από τους Massive Attack όπως πρόσθεσε σε άλλο σημείο πρόσφατης συνέντευξης της.«Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που άκουσα MGMT, τον πρώτο τους δίσκο, τους λάτρεψα, απλά τους αγάπησα. Πάντα μου άρεσαν επίσης οι Portishead και οι Massive Attack, όλα αυτά τα electro πράγματα. Τελικά βρήκα το σημείο τομής αυτών των στοιχείων που παρουσιάζουν αυτές οι μπάντες με τα βασικά χαρακτηριστικά των Evanescence και νομίζω ότι στις νέες ηχογραφήσεις μας βγήκε κάτι καλό».
Η μπάντα δούλεψε με τον παραγωγό των Foo Fighters, Nick Raskulinecz και όπως υποστηρίζει ο ντράμερ του συγκροτήματος Will Hunt πήραν «μεγάλα ρίσκα σε πολλούς τομείς του ήχου τους».Ένας ιδιότυπος πόλεμος έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ γύρω από τα περίφημα paperless tickets δηλαδή εισιτήρια που πηγαίνουν πέρα από την κλασσική μορφή που όλοι γνωρίζουμε και αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και με αναγραφή του ονόματος του αγοραστή/καταναλωτή.

- Πρωταγωνιστής στο πλασάρισμα των νέων εισιτηρίων είναι η Ticketmaster που θέλει να ελέγξει ουσιαστικά τη μεταπώληση τους σε πράκτορες και γραφεία ανά την αμερικανική επικράτεια αλλά και sites όπως το StubHub και το Craigslist.
Η ομάδα επιχειρηματιών με τίτλο εταιρείας το Fans First Coalition είναι ουσιαστικά η προκάλυψη της Ticketmaster και της Live Nation Entertainment (που να θυμίσουμε ότι οργανώνει τουρνέ καλλιτεχνών όπως οι U2, o Bob Dylan, o Roger Waters κ.α.).Με αυτό τον τρόπο όπως λένε δεν θα υπάρχει μαύρη αγορά αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που έθιξε η επίσης αμερικάνικη Fan Freedom Project, η οποία υποστηρίζεται από την Αμερικάνικη Ένωση Καταναλωτών. Ο εκπρόσωπος της FFP, Jon Potter, σημειώνει μέσα από συνεντεύξεις Τύπου που δίνει συνεχώς πάνω στο ζήτημα ότι αυτό παραβαίνει βασικούς κανόνες ελευθερίας του καταναλωτή καθώς ο τελευταίος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει με το εισιτήριο του όπως π.χ. να το μεταπουλήσει ή να το χαρίσει σε ένα φίλο του.
Εμείς να θυμίσουμε ότι το σύστημα σε πιλοτικό επίπεδο το εφάρμοσε πρώτος ο Bruce Springsteen στην αμερικάνικη 0περιοδεία του το 2009.

- Οι 10 δίσκοι του Ιουλίου 2011 που ακούσαμε πιο πολύ (χωρίς σειρά):
1. Big Talk – Big Talk



2. Little Dragon – Ritual union



3. Heather Nova – 300 days at sea



4. Elaeanor Friedberger – Last Summer



5. The Horrors – Skying



6. Memory Tapes – Player piano



7. Thievery Corporation - Culture of Fear



8. Kaiser Chiefs – The future is medieval



9. Forest the people – Torches





10. Gillian Welsh – The harrow and the harvest



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Wolf gang – Suego faults
Επιτέλους η πρώτη κανονική δουλειά τους μετά από πολλά EP’s με πολλές επιρροές από David Byrne και David Bowie.

- Azari and III – Azari and III
House από το Toronto και ένας δίσκος κορυφαίος στο είδος του για το 2011!

- Joss Stone – LP1
Τέταρτος δίσκος με προσπάθεια αποφυγής από την ετικέτα της μονότονης soul αισθητικής.

- Jon Fratelli – Psycho jukebox
Προσωπική δουλειά από έναν από τα αδέλφια του συγκροτήματος The Fratellis.

- Kelly Rowland – Here I am
Δεν έχει φτάσει την φήμη της Beyonce , δεν παύουν οι δίσκοι της όμως να είναι αξιόλογοι στο είδος τους.

- Vanessa Carlton – Rabbits on the run
Ξεκίνησε μικρούλα – ταλέντο και συνεχίζει αρκετά χρόνια μετά…

Playlist top – 20
1(1) Austra – Lose it
2(4) Coldplay – Every teardrop is waterfall
3(5) The Pierces – You ‘ll be mine
4(7) Kasabian – Switchblade Smile
5(2) Death Cub for Cutie – You are a tourist
6(9) Cults – Abducted
7(3) Chapel Club – Blind
8(10) Kaiser Chiefs – Little shocks
9(11) The Horrors – Still life
10(12)The Vaccines – If you wanna
11(13) Foster the People – Pumped up kicks
12(14)Low – Especially me
13(19) Red Hot Chili Peppers – The adventures of rain dance Maggie
14(6) Cat’s eyes – Face in the crowd
15(20) The Kooks – The saboteur
16(15) Metronomy – The bay
17(7) Kasabian – Switchblade Smile
18(-)Pnau – Solid – Ground
19(8) Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)
20(16) Dutch Uncles – X-O


Single of the week

Pnau – Solid – Ground
Eπιστροφή των Αυστραλών με ένα single που θα σας θυμίσει Empire of the sun μιας και ο τραγουδιστής είναι και μέλος τους…








No comments: