Friday, August 12, 2011

8-8-2011


- Οι Καλιφορνέζοι την ημέρα κυκλοφορίας (30/8) του καινούργιου τους δίσκου με τίτλο I'm With You θα προβάλλουν σε επιλεγμένους κινηματογράφους ανά την υφήλιο το Red Hot Chili Peppers Live:I'm With You . Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το υλικό θα έχει κινηματογραφηθεί μόλις λίγες ώρες πιο πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους την προηγούμενη ημέρα στην Κολωνία όπου εκτός του δίσκου θα ακουστούν φυσικά και μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια της μπάντας. Η λίστα των κινηματογράφων θα γίνει αργά σήμερα γνωστή μέσω του site της μπάντας.
- Αντί να έρθει σε αντιπαράθεση προτίμησε όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια να κρατήσει ένα ρόλο αλά Kofi Annan. Η Björk ενθάρρυνε τους hackers να σπάσουν το iOS app, που προσωρινά παρέχεται αποκλειστικά από την Apple σε πελάτες της.Δυο χρόνια μελέτης χρειάστηκαν για να φτιαχτεί το multimedia πακέτο που θα συνοδεύσει την κυκλοφορία του Biophilia στις 27 Σεπτεμβρίου.Οι δημοσιογράφοι τις προηγούμενες εβδομάδες άσκησαν κριτική στην απόφαση της τραγουδίστριας να κάνει συμβατά τα ειδικά multimedia προγράμματα που συνοδεύουν το δίσκο, αποκλειστικά με iPad, iPhone και iTouch, αλλά η 45χρονη (πια) Ισλανδέζα σε συνέντευξη της δήλωσε «Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνω τέτοιες κινήσεις αλλά πιστέψτε με έχουμε από πριν εξασφαλίσει ότι όταν θα σπάσουν τους κωδικούς θα μεταφέρουν ασφαλώς όλα τα στοιχεία που φτιάξαμε ώστε να δουλεύει σωστά το όλο σύστημα» για να συμπληρώσει… «Υπάρχει οπωσδήποτε μια ξεχωριστή πόλωση σε αυτό το σημείο, κατασκευαστές και hackers και προσπαθώ όπως ο γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών να κάνω τους 2 κόσμους να μιλήσουν μεταξύ τους».

- Ο δημοφιλής Ryan Adams ηχογραφεί αυτή την εποχή τον ακόλουθο του δίσκο του Cardinology (2008) -0θυμίζουμε ότι το 2009 απείχε τελείως από οποιαδήποτε διεργασία σε σχέση με τη μουσική μετά από σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει - και ο (νέος) δίσκος θα ονομάζεται Ashes & Fire.Παραγωγός θα είναι ο πολύς Glyn Johns (παραγωγός μεταξύ άλλων των Rolling Stones, των Who και του Eric Clapton.Στο δίσκο εκτός της βοήθειας της Norah Jones σε φωνητικά και σύνθεση θα υπάρχει και η συμμετοχή του βετεράνου οργανίστα του Tom Petty, Benmont Tench.

- Κάτω από τον τίτλο Unite and Take Over: Comic Stories Inspired By the Smiths, ο εμπνευστής της εφαρμογής βινιέτας πάνω στα δημιουργήματα της θρυλικής αγγλικής τετράδας, Shawn Demumbrum, θα προσπαθήσει να μεταφέρει στο χαρτί ιστορίες που αντλούνται κατευθείαν από τους στίχους αλλά και τον ήχο 13 διαφορετικών τραγουδιών των Smiths.
Ο Demumbrum έχει ήδη βρει ισάριθμες ομάδες καλλιτεχνών που θα αναλάβουν τον δημιουργικό μαίανδρο, αλλά απομένει η (αυτονόητη) άδεια δικαιωμάτων αλλά και το (μικρό αν το σκεφτεί κάποιος) ποσό των 3.000 δολαρίων για να καλυφθούν τα έξοδα εκτύπωσης.



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Monarchy – Around the sun

Μας απασχόλησαν πριν 2 χρόνια αυτοί οι Αυστραλοί και είναι ξανά μαζί μας με τον dance – pop ήχο τους!

- Howler – This one’s different

Και το ερώτημα είναι μπορούν να δώσουν το διαφορετικό όπως υπόσχονται στον τίτλο του δίσκου; Πάντως η μουσική τους είναι κιθαριστική και νεανική…
- Pnau – Soft universe

Εν αρχής κυκλοφορεί στην πατρίδα τους την Αυστραλία. Ο ένας από τους Empire of the sun είναι, ο πιο χορευτικός…

- Jay Z and Kanye West – Watch the throne

Συνεργασία δύο μεγάλων δυνάμεων της soul – rap με πολλές εμπορικές διαθεσεις.

- Fountains of Wayne – Sky full of holes

Με πολύ καλούς δίσκους στα τέλη 90ς αρχές 00ς επιστρέφουν με … μάλλον πεσμένες τις εμπνεύσεις…

- They Might be Giants – Join us

Συνεχίζουν τον μοναχικό τους δρόμο στηριζόμενοι στους λίγους πιστούς που τους ακολουθούν!

Playlist top – 20

1(1) The Pierces – You ‘ll be mine
2(3) Cults – Abducted
3(5) Kaiser Chiefs – Little shocks
4(6) The Horrors – Still life
5(2) Kasabian – Switchblade Smile
6(8) The Vaccines – If you wanna
7(9) Foster the People – Pumped up kicks
8(10) Low – Especially me
9(11) Red Hot Chili Peppers – The adventures of rain dance Maggie
10(4) Austra – Lose it
11(14) Pnau – Solid Ground
12(12) The Kooks – The saboteur
13(16) Arctic Monkeys – Black treacle
14(17)The Drums – Money
15(7) Coldplay – Every teardrop is waterfall
16(19) The Strokes – Machu picchu
17(18) Friendly Fires – Hawaiian air
18(20) Noah and the Whale – Life is life
19(-)Toploader – A balance to all things
20(-)Noel Gallagher - The Death of you and me


Single of the week

Toploader – A balance to all things


Ανέλπιστα καλή επιστροφή με υποδειγματικό pop δίσκο και εξαιρετικό τραγούδι για single!















No comments: