Thursday, July 7, 2011

4-7-2011

- Τον εικονοκλάστη βρετανό καλλιτέχνη επέλεξαν οι Red Hot Chili Peppers ως επιμελητή του artwork για το εξώφυλλο του νέου τους δίσκου I’m With You, που θυμίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.Αναφορικά με την εικόνα που τους παρέδωσε τελικώς ο Hirst (βλέπε δεύτερη φωτο) ο Anthony Keidis σχολίασε «Είναι μία εικόνα. Είναι τέχνη. Συμβολισμός. Δεν δίνουμε εμείς το νόημα αλλά σαφώς μπορούν να υπάρχουν πολλές ερμηνείες».





- Για όσους δε θυμούνται πρόκειται για το συγκρότημα σύμπραξης των Mick Jagger, Dave Stewart, Joss Stone, AR Rahman και Damian Marley. Την προηγούμενη Πέμπτη το supergroup κάλεσε επιλεγμένους δημοσιογράφους σε στούντιο του Los Angles για να δώσει μια πρόγευση του επερχόμενου δίσκου.Οι πρωτες εντυπώσεις μιλούν για ένα κράμα που έχει από βαριά (αναλογικά) ριφ με reggae πινελιές και όπως είπε αστειευόμενος ο Jagger μάλλον ο δίσκος θα καταλήξει στα «χωρίς κατηγοριοποίηση» του iTunes. Ο ίδιος πάλι σημείωσε ότι ήταν ενδιαφέρον γι αυτόν να δουλεύει με άλλους τέσσερις τραγουδιστές διότι έπρεπε να συνειδητοποιήσει, ίσως για πρώτη φορά, «ότι όλοι είχαν το δικό τους μέρος» και σε σχετική ερώτηση για το αν θα υπάρχει τουρνέ των SuperHeavy η απάντηση του ήταν άμεση :«Αν ενδιαφέρεται κάποιος να το ακούσει ασφαλώς και θα το κάνουμε…»


- Σαφώς και βαδίσει σε μονοπάτια ελαφρώς πιο rock n roll από τον κώδικα της άριας και της βερντικής παρακαταθήκης αλλά και το ίδιο το επίκεντρο της όπερας του αεικίνητου, σε επίπεδο διαφορετικών σχεδίων, Damon Albarn παρουσιάζει ενδιαφέρον. Στο κέντρο της όπερας (που έχει τίτλο Doctor Dee) βρίσκεται η μορφή του John Dee, οραματιστή και επιστήμονα του 16ου αιώνα.
Η πρεμιέρα της όπερας έγινε το Σάββατο στο Palace Theatre του Μάντσεστερ και ο ίδιος ο Alban εμφανίζεται και τραγουδάει 10 τραγούδια κατά τη διάρκεια της παράστασης.«Αισθάνομαι ότι είναι ότι πιο σημαντικό έχω κάνει. Πήγα τα όρια μου πιο πέρα και από τη δημιουργία του Monkey (σ.σ. την αλά κινέζικης οπερέτας παράσταση της προηγούμενης χρονιάς) και έχω πραγματικά αγαπήσει τη διαδικασία του να δημιουργείς αυτό το είδος μουσικής»… δήλωσε ο εμφανώς ικανοποιημένος Albarn.


- Και ενώ η επανένωση των Pulp καλά κρατεί ο Jarvis Cocker υπέγραψε συμβόλαιο για να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βιβλίο του στίχους του. Η έκδοση θα έχει τον τίτλο Mother, Brother, Lover: Selected Lyrics και θα βγει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τον Οκτώβρη.Πάντως όπως λέει ο ίδιος ο Cocker η οδός που τον οδήγησε προς τη στιχουργία συνδέεται με το νόμο της βαρύτητας και τα επακόλουθα του. Πριν από πάρα πολλά χρόνια είχε ένα ατύχημα –του οποίου δεν διευκρίνισε τις συνθήκες- που ως αποτέλεσμα είχε την εκπαραθύρωση του και την ως επακόλουθο νοσηλεία του σε νοσοκομείο όπου και για να γεμίσει τις ατελείωτες ώρες άρχισε να γράφει στίχους. Τους περιμένουμε και στις 20 Αυγούστου στο Terra Vibe!

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ


- The Horrors – Skying
Το σίγουρο είναι ότι ο ήχος άλλαξε! Μετά την επιτυχία του ‘Primary colours’ διευρύνουν τις ηχητικές τους αναζητήσεις στην ψιχεδέλεια χωρίς να ξεχνούν τον dark ήχο που τους ανέδειξε.

- Memory Tapes – Player piano
Από το new Jersey, με σαφείς ποπ προσανατολισμούς με πολλές soul αναλαμπές.


- Blondie – Panic of girls
Και η 65 άρα πια Debbie Harry δεν το βάζει κάτω! Τους μαζεύει ξανά και βγάζει άλλον έναν αξιοπρεπέστατο δίσκο!


- Selena Gomez and the Scene – When the sun goes down
Τρίτος δίσκος για την teenager – τραγουδίστρια – ηθοποιό.


- Cassetes won’t listen – Evinspacey
Electronica – dance με πολλές και αξιόλογες κριτικές…


- Thievery Corporation - Culture of Fear
Νέος κανονικός δίσκος για τους αγαπημένους παραγωγούς και στην Ελλάδα!


Playlist top – 20
1(2) Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)
2(4) Cat’s eyes – Face in the crowd
3(5) Death Cub for Cutie – You are a tourist
4(1) Miles Kane – Rearrange

5(6) Austra – Lose it
6(7) Chapel Club – Blind
7(8) Coldplay – Every teardrop is waterfall
8(10) The Pierces – You ‘ll be mine
9(12) Kasabian – Switchblade Smile
10(3) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
11(13) Cults – Abducted
12(15) Kaiser Chiefs – Little shocks
13(17) The Horrors – Still life
14(18)The Vaccines – If you wanna
15(20) Foster the People – Pumped up kicks
16(-)Low – Especially me
17(10) The Pierces – You ‘ll be mine
18(-)Metronomy – The bay

19(-)Dutch Uncles – X-O

20(-)WU LYF – Dirt



Single of the week


Low – Especially me
Καταπληκτικό track από την πολύ καλή φετινή δουλειά τους.

No comments: