Friday, July 15, 2011

11-7-2011

- Ο 67χρονος Roger Waters νίκησε πολλούς γίγαντες της μουσικής βιομηχανίας (σε επίπεδο εσόδων από τουρνέ) και για τον μήνα Ιούλιο βρίσκεται στην κορυφή με έσοδα 29,362,701 δολαρίων για 17 sold out συναυλίες του Ιουλίου με συνολικό αριθμό εισιτηρίων που φτάνει στις 203.763 θεατές.

- Την ίδια στιγμή και μόλις μετά από μία εβδομάδα ανάδειξης του Eminem ως του πρώτου καλλιτέχνη που πούλησε 1.000.000 digital κόπιες ενός δίσκου (μιλάμε για το πρόσφατο δίσκο του Recovery) η Adele σαρώνει για άλλη μια φορά ένα ρεκόρ με το 21. Ο δίσκος έφτασε στο 1,5 εκατομμύρια digital κόπιες και χωρίς ανταγωνισμό είναι μάλλον ο πιο εμπορικός δίσκος του 2011.

- Τη Δευτέρα (11/7) στο twitter του rapper εμφανίστηκε σαφές μήνυμα που έλεγε ότι ο Bowie έκανε φωνητικά για το τραγούδι Ask The Bulitts, στα πλαίσια των ηχογραφήσεων για την περάτωση του καινούργιου δίσκου του Jay Electronica.
Εχθές στην ιστοσελίδα του ο Bowie ανάρτησε επίσημη δήλωση όπου διαψεύδει τα περί συμμετοχής του σε δίσκο του J E.
Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που το γραφείο τύπου του Λευκού Δούκα αναγκάζεται να εκδώσει παρόμοια διάψευση. Μόνο που και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις (συμμετοχή σε δίσκο της Lady Gaga και συγγραφή ενός κινηματογραφικού σεναρίου μαζί με τον Mick Jagger…) η φήμη δεν είχε διοχετευθεί από κάποιους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων ενώ στη συγκεκριμένη…

- Υπάρχουν και όρια. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα γι αυτό και μόνο ως νεύρωση μπορούμε να κρίνουμε αυτό που συνέβη στη συναυλία του Mozz την προηγούμενη Παρασκευή (8/7) στο Middlesbrough. Υπήρξαν πολλές μαρτυρίες θεατών της συναυλίας, ότι τους ζητήθηκε σε κάποιο σημείο της εισόδου να ανοίξουν τις τσάντες τους ώστε να ερευνηθούν μήπως και περιέχουν το οποιοδήποτε παράγωγο κρέατος.
Οι υπεύθυνοι του χώρου δήλωσαν άγνοια αλλά οι μαρτυρίες μιλούν για ανθρώπους που έφερναν διακριτικά του crew του Morrissey.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα και ως όρο συμβολαίου για εμφάνιση του σε βελγικό φεστιβάλ ο Mozz είχε θέσει να μην πωλούνται καθόλου εδέσματα που εμπεριέχουν κρέας και να προσφερθούν την ημέρα της εμφάνισης του αμιγώς χορτοφαγικά μενού. Κάτι το οποίο και επέτυχε (και καλά έκανε) αλλά αν όντως αληθεύουν τα περί ψαξίματος προσωπικών αποσκευών, αναγκαστικά θα σταθούμε τουλάχιστον σκεπτικοί αν όχι αρνητικοί…

- Ο πάντα απρόβλεπτος σκηνοθέτης David Lynch, ετοίμασε και θα κυκλοφορήσει μια συλλογή από μουσικούς που μοιράζονται το ίδιο όραμα με αυτόν.
«Οι καλλιτέχνες που μοιράζονται τη μουσική τους ουσιαστικά μοιράζουν αγάπη» είπε ο σκηνοθέτης αναφερόμενος στη συλλογή από 33 συνθέσεις που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο iTunes. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκουμε ονόματα όπως ο Tom Waits, ο Peter Gabriel, οι Maroon 5, ο Andy Summers, o Dave Stewart, o Iggy Pop, η Alanis Morissette, o Moby και η Nancy Sinatra.Τα έσοδα από το downloading θα πηγαίνουν στο David Lynch Foundation Music, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που σκοπό έχει να μεταδώσει και διαδώσει την πραότητα και αναγκαιότητα του διαλογισμού όπως αυτός έγινε για πρώτη φορά γνωστός μέσω των Beatles και του guru τους, Maharishi Mahesh Yogi. Η πρακτική αυτή απαιτεί από τον διαλογιζόμενο να ασχολείται με αυτόν 2 φορές μέσα στην ημέρα και επί 20 λεπτά κάθε φορά.
Ο ίδιος ο Lynch υποστηρίζει ότι ήρθε για πρώτη φορά με το διαλογισμό κατά τα γυρίσματα του Eraserhead (1977).

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Glass Rock – Baby Baby Baby
Supergroup από βετεράνους του alt – rock με καλές ενορχηστρώσεις.

- Heather Nova – 300 days at sea
Ο δίσκος κυκλοφορεί αρχικά σε Βρετανία και Γαλλία και.. φυσικά στο διαδίκτυο! Η φωνάρα επιστρέφει και η εμφάνιση όπως πάντα εντυπωσιακή…

- Washed out – Within and without
Dreampop πάνε να παίξουν σε αυτήν την πρώτη τους δουλειά, αλλά κάπου παγιδεύονται με τα ηλεκτρονικά…

- Elaeanor Friedberger – Last Summer
Η κοπέλα από τα αδέλφια των Fury Furnaces σε πρώτη solo δουλειά που παραπέμπει σε 70s pop δουλειές.

- Crystal Antlers – Two-way mirror
Punk με πολλά στοιχεία από ψιχεδέλεια …

- Golbie Caillat – All of you
Η κοπέλα με την μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ επανέρχεται με έναν πιο εμπορικό δίσκο…

Playlist top – 20
1(3) Death Cub for Cutie – You are a tourist
2(2) Cat’s eyes – Face in the crowd
3(1) Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)

4(5) Austra – Lose it
5(6) Chapel Club – Blind
6(7) Coldplay – Every teardrop is waterfall
7(8) The Pierces – You ‘ll be mine
8(9) Kasabian – Switchblade Smile
9(11) Cults – Abducted
10(12) Kaiser Chiefs – Little shocks
11(13) The Horrors – Still life
12(14)The Vaccines – If you wanna
13(15) Foster the People – Pumped up kicks
14(16)Low – Especially me
15(18) Metronomy – The bay
16(19)Dutch Uncles – X-O
17(20)WU LYF – Dirt
18(4) Miles Kane – Rearrange
19(-)Heather Nova – Higher ground
20(10) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your


Single of the week

Heather Nova – Higher ground
To γράψαμε και πιο πάνω! Φωνάρα και όπως θα δείτε και στο video αν και 40 something, πάντα θεά!!!








No comments: