Thursday, May 12, 2011

9-5-2011

- Εκπλήξεις επεφύλασσαν οι Arcade Fire για τους θεατές του New Orleans Jazz Fest, όταν η καναδέζικη μπάντα ανέβασε στη σκηνή την Cyndi Lauper για να εκτελέσουν μαζί δύο τραγούδια, το Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) των AF και την κλασσική επιτυχία της Lauper, Girls Just Want to Have Fun. Εν τω μεταξύ, νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την deluxe edition εκδοχή του τελευταίου album των Arcade Fire, The Suburbs, η οποία θα περιέχει δύο νέα τραγούδια (Culture War & Speaking in Tongues), το δεύτερο δε με τη συμμετοχή του David Byrne. Επίσης, ένα extra dvd με τη σκηνοθετημένη από τον Spike Jonze μικρού μήκους ταινία Scenes From The Suburbs, ένα behind the scenes ντοκιμαντέρ με ανέκδοτο υλικό, extra booklet με στίχους και φωτογραφίες του συγκροτήματος.

- Ο τραγουδιστής των R.E.M. απεκάλυψε μια άγνωστη πτυχή του saga του Cobain και αυτό έγινε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Interview.«Ήξερα και αυτόν και το παιδί του. Και την Courtney γνώρισα από ένα σημείο και πέρα. Δουλέψαμε [οι ΡΕΜ] δυο δίσκους σε στούντιο του Seattle και o Peter Buck έμενε δίπλα τους προσπάθησα να κινήσω μερικές διαδικασίες και να ηχογραφήσουμε μαζί μόνο και μόνο επειδή προσπαθούσα με κάποιο τρόπο να τον απεμπλέξω από όλη αυτή την κατάσταση του εθισμού. Κάποια στιγμή και ενώ ήμασταν σε άλλη πόλη και ηχογραφούσαμε του έστειλα έναν σοφέρ μαζί με ένα εισιτήριο παρέλαβε το εισιτήριο αλλά αρνήθηκε να ακολουθήσει τον σοφέρ που τον περίμενε 10 ολόκληρες ώρες εκτός του σπιτιού του. Όσες φορές και αν πήρα δε σήκωσε το τηλέφωνο…». Και συνεχίζοντας τη συνέντευξη ο Stipe συμπληρώνει « Δεν τα καταφέρνω με τους εθισμένους σε τέτοιες ουσίες. Δεν ξέρω πώς να φερθώ. Έχω δοκιμάσει ηρωίνη αλλά από καθαρή παρεξήγηση. Δεν τα πάω καλά με τις ουσίες…»

- Δεν θα ξαναπαίξω ποτέ στο Glastonbury δήλωσε ο Liam Gallagher, εκφράζοντας έτσι την απέχθεια του προς το γνωστό φεστιβάλ. Ο Gallagher μάλιστα συμπλήρωσε ειρωνικά ότι ο ήχος «είναι σκατένιος και χαμηλός σε ένταση» αλλά δεν ξέχασε να στοχεύσει και την κατάσταση που επικρατεί backstage λέγοντας ότι περνούν όλοι οι υπόλοιποι που δεν παίζουν στο φεστιβάλ με αποτέλεσμα να γίνεται πασαρέλα από δημοσιοσχεσίστες μουσικούς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τα αδέρφια Gallagher επιτίθεται στο Glastonbury, αφού σε παλαιότερη δήλωση o Noel Gallagher είχε πει χαρακτηριστικά «O Jay-z ως headliner το 2008 ήταν απλά λάθος».
Οι Beady Eye θα εμφανιστούν βέβαια στα υπόλοιπα μεγάλα αγγλικά φεστιβάλ όπως για παράδειγμα το T In The Park και το Reading.

- Στον επόμενο δίσκο της Madonna θα υπάρχει ένα τραγούδι που θα είναι σύμπραξη μάνας και κόρης. Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια σύνθεση αλλά για το It’s So Cool του 2003 από το best of της Madonna Celebration όπου και εμφανιζόταν ως bonus track σε κάποιες εκδόσεις αλλά τα φωνητικά που είχε κάνει τότε η Λούρδη είχαν απαλειφθεί σε πολλά σημεία. Τώρα θα υπάρχει μια καινούργια έκδοση του τραγουδιού με νέα φωνητικά από τον καρπό της ένωσης της pop τραγουδίστριας με τον Κουβανό γυμναστή Carlos Manuel Leon. ‘Όπως δήλωσε το γραφείο τύπου της Madonna « Η Madonna ελπίζει ότι η Lourdes θ ακολουθήσει τα βήματα της και θα γίνει μια από τις κορυφαίες γυναικείες φωνές στον κόσμο»…
Δεν είναι τόσο απλό θα πούμε εμείς

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Wild Beasts – Smother
Και σε αυτόν τον δίσκο ακολουθούν μια διαφορετική πορεία από τα σύγχρονά τους συγκροτήματα, και προς τιμήν τους δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους προς χάριν της εμπορικότητας.

- Miles Kane – The colour of the trap
Το ένα μισό των Lust Shadow Puppets και πρώην Rascals, σε solo δουλειά με παρόμοιο ήχο με τα συγκροτήματά του.

- Okkervil River – I am very far
Σταθερή αξία και σε αυτόν τον δίσκο , συνεχίζουν τις καλλιτεχνικές επιτυχίες…

- Manchester Orchestra – Simple Math
Μην σας ξεγελάει το όνομά τους! Ο ήχος τους είναι τελείως διαφορετικός…

- Gang Gang Dance – Eye contact
Έφτασαν αισίως στον πέμπτο δίσκο και πρώτο για την 4AD. Experimental rock με θηλυκά φωνητικά.

- EMA - Past life martyred saints
Αξίζει την προσοχή σας αυτή η κοπέλα με τα ιδιαίτερα φωνητικά με την dark χροιά.

Playlist top – 20
1(1) Arcade Fire – City with no children
2(2) PJ Harvey – The glorious land
3(5) The Vaccines – If you wanna
4(7) Justice – Civilization
5(9) The Kills – Satellite
6(3) Mogwai – Mexican gran prix
7(10) The Raveonettes – Recharge & revolt
8(11) Glas Vegas – Euphoria take my hand
9(4)R.E.M. – Uberlin
10(15) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
11(12) Naked and Famous – Young blood
12(14) Deerhunter – Memory boy
13(17) Guillemots – The basket
14(6) Yuck – Holing out
15(19) Miles Kane – Rearrange
16(20)Fleet Foxes – Helplessness blues
17(8) Ladytron - Ace Of Hz
18(-)The Cars – Blue trip
19(16) Morrissey – Glamorous glue
20(-)Beady Eye – Millionaire




Single of the week

The Cars – Blue trip
Μια επιστροφή- έκπληξη βγαλμένη από τα 80ς και ευπρόσδεκτη αν κρίνουμε από αυτό το δείγμα!


No comments: