Wednesday, May 25, 2011

23-5-2011

- Το όνομα αυτής κάτι λιγότερο από «ελάχιστα εμπνευσμένο» αλλά η σύνθεση της μάλλον βγάζει μάτι και αυτό διότι στους Super Heavy συμπράττουν οι Joss Stone, Dave Stewart και Damian Marley. Eίναι η νέα μπάντα του Mick Jagger! Ο Jagger βέβαια μαζί με την ανακοίνωση του σχηματισμού διευκρίνισε ότι οι πρόβες που λαμβάνουν χώρα αυτή την εποχή στο Los Angeles μπορεί να είναι γεμάτες από κέφι και καλή διάθεση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κάποιο μόνιμο σχηματισμό ή ολοκλήρωση δίσκου.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει παρθεί μια κατιτί παραπάνω από βραχυπρόθεσμη απόφαση διότι δεν εξηγείται αλλιώς η κλήση του βραβευμένου συνθέτη για τα soundtracks ταινιών όπως το Slumdog Millionaire και 127 Hours, AR Rahman, στη διαδικασία της σύνθεσης στο studio.
Ο Jagger σημείωσε ότι «Είμαστε τέσσερις τραγουδιστές και κανείς από εμάς δεν έχει ξαναδούλεψει με ανάλογη ομάδα αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα πάνε καλά. Υπάρχουν μερικά τραγούδια σε reggae στυλ, κάποιες rock στιγμές, soul μπαλάντες και θεωρώ ότι ένας πιστός οπαδός των Stones μπορεί να επικοινωνήσει με μεγάλο μέρος του υλικού που φτιάχνουμε»…

- ‘’ Θα είναι χαμηλών τόνων’’.Έτσι αποτίμησε (και προειδοποίησε;) o ντράμερ της μπάντας Muse, Dominic Howard σε συνέντευξη που παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες. Οι ηχογραφήσεις κατά τις εκτιμήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου του 11 για να εκδοθεί ο δίσκος μέσα στο 2012. Ο Matt Bellamy κατά τα λεγόμενα του Howard έχει ήδη δείξει σε κάποιες πρώιμες εκδόσεις καινούργιων τραγουδιών μια πιο απαλή πλευρά του συνθετικού χαρακτήρα του αλλά όπως χιουμοριστικά πρόσθεσε «μπορεί να κατατεθεί ως απαλός ήχος αλλά όταν έρθει στα χέρια τα δικά μου και του Chris [σ.σ. Wolstenholme, μπασίστα της μπάντας ] θα γίνει σαφέστατα πιο σκληρής αισθητικής ήχος…»

- Ο δίσκος θα ονομάζεται Total: From Joy Division to New Order αλλά μεταξύ των άλλων θα εμπεριέχει (μεταξύ των 18 επιλογών) και μια ακυκλοφόρητη σύνθεση των New Order με τίτλο Hellbent. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου και θα έχει εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από τον Peter Saville τον πρώην art director της θρυλικής Factory Records.
Ο Bernard Sumner αναφερόμενος στην κυκλοφορία παρέθεσε και ένα χιουμοριστικό περιστατικό που όμως όπως είπε τον ευχαρίστησε διότι του έδειξε ότι οι άνθρωποι ακόμα ανακαλύπτουν τη μουσική των Joy Division.
«Ένας φίλος μου ήρθε σπίτι και έφερε και την 14χρονη κόρη του μαζί, η οποία άκουγε σχεδόν όλη την ώρα μουσική από το iPod της. Την ρώτησα τι ακούει και μου είπε "Είναι μια μπάντα που ονομάζεται Joy Division". Ομολογώ ότι χαμογέλασα λίγο, και μάλιστα αυτάρεσκα…»

- Panic of the Girls ονομάζεται ο νέος δίσκος των παλαίμαχων νεοϋορκέζων Βlondie, και είναι ο πρώτος τους μετά από 8 χρόνια ενώ ο Zach Condon (aka Beirut) κάνει μια guest εμφάνιση. Το πρώτο τους video clip από το δίσκο το Mother, αποτίνει το δικό του φόρο τιμής στο ομότιτλο club της Δυτικής 14ης Λεωφόρου στο Μεγάλο Μήλο που έχει το δικό του θρύλο σχηματισμένο πίσω στα 90s.
Επιστρέφοντας στο δίσκο να σημειώσουμε ότι είναι παραγωγή των Jeff Saltzman (Killers, Fischerspooner) και Kato Khandwala (Paramore, Papa Roach) ενώ φυσικά το αχτύπητο δίδυμο φωνή/κιθάρας δηλαδή Debbie Harry/Chris Stein είναι στις θέσεις τους.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Austra – Feel it break
Από το Toronto , με διαφοροποιημένο ήχο όμως από την υπόλοιπη Καναδέζικη σχολή, με electro στοιχεία που μπορεί να θυμίσουν ακόμα και τους Soft Cell.

- Lady Gaga – Born this way
Εντάξει ρε παιδιά… Φαινόμενο για την εποχή της. Διάδοχος της Madonna. Για ακούστε προσεχτκά τον δεύτερο δίσκο! Μήπως είναι ο πρώτος; Όλα επαναλαμβάνονται!

- Sara Lowes – Back to creation
Μια διαφορετική φωνή που παραπέμπει σε Goldfrapp και Joni Mitchell , ερμηνεύει folk με στοιχεία pop.

- Toploader – Only human
Επιστροφή μετά από αρκετά χρόνια με έναν αξιοπρεπή δίσκο.

- Pete & the Pirates – One thousand pictures
Κοντά στον ήχο των Strokes και Libertines σε αυτήν την δεύτερη δουλειά τους.

- Thurston Moore – Demolished thoughts
Solo δίσκος για την ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth

Playlist top – 20
1(1) PJ Harvey – The glorious land
2(2) The Vaccines – If you wanna
3(4) The Kills – Satellite
4(6) The Raveonettes – Recharge & revolt
5(3) Justice – Civilization
6(8) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
7(7) Glas Vegas – Euphoria take my hand
8(9) Naked and Famous – Young blood
9(10) Guillemots – The basket
10(11) Miles Kane – Rearrange
11(12) Fleet Foxes – Helplessness blues
12(14) The Cars – Blue trip
13(5) Arcade Fire – City with no children
14(16) Beady Eye – Millionaire
15(17)Brother – Still here
16(18)Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)
17(20) Cat’s eyes – Face in the crowd
18(-)Death Cub for Cutie – You are a tourist
19(-)Friendly fires – Live those days tonight



20(-)Chapel Club – Blind




Single of the week

Death Cub for Cutie – You are a tourist
Το πρώτο δείγμα από τον ομώνυμο νέο δίσκο των Καναδών.





No comments: