Wednesday, May 4, 2011

2-5-2011

- Ενώ η συνεργασία των μαέστρων της hip-hop, Jay-z και Kanye West στο ήδη πολυσυζητημένο album Watch The Throne βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής, νέες ανακοινώσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αφορούν την guest εμφάνιση της Beyonce και του επιτυχημένου παραγωγού Bruno Mars στο album. Το αρχικό street date ήταν τον Ιανουάριο, ενώ ακόμα και μετά την παράταση του Μαρτίου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνίας κυκλοφορίας.










- O Paul Simon δυσανασχετεί για τη δεύτερη θέση που καταλαμβάνει στις συγκρίσεις με τον Bob Dylan.Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στο Rolling Stone o συνθέτης και μουσικός αν και δηλώνει ότι η μουσική στις απαρχές των Simon & Garfunkel ήταν σαφώς επηρεασμένη από τη δουλειά του Dylan. «Όμως το Mrs. Robinson και η μετέπειτα πορεία μας δεν ήταν folk όπως στην αρχή»…συνεχίζοντας μάλιστα έδωσε έναν πολύ εύστοχο ορισμό της μουσικής προσωπικότητας του Dylan…«Προσπάθησα να ακουστώ σαρκαστικός στα τραγούδια μου. Δεν τα κατάφερα. Δεν μπορώ να το κάνω. Ο Dylan ότι και αν κάνει έχει δυο ερμηνείες. Από τη μία σου λέει την αλήθεια και από την άλλη πλευρά του νομίσματος σου κάνει πλάκα. Νομίζω ότι εγώ ακούγομαι έντιμος…». Όπως και να χει πάντως ο τελευταίος δίσκος του Paul Simon με τίτλο So Beautiful Or So What, έχει κερδίσει την αποδοχή των κριτικών ανά τον κόσμο.



- Και ενώ παγκοσμίως (αλλά και στην ημεδαπή δυστυχώς) τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι έχουν φρενιάσει με το γάμο των Πρίγκηπα William και της Kate Middleton, ο Morrissey πάντα ευθύς στο λόγο, βρηκε ευκιρία μέσω μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης του να μιλήσει όχι μόνο κατά της μανίας των Άγγλων με το σημερινό γάμο αλλά και για την άχρηστη όπως υποστηρίζει βασιλική οικογένεια.
Χρησιμοποιώντας μάλιστα το λογοπαίγνιο με το όνομα της (μέλλουσας) νύφης, αναφερόμενος δηλαδή σε αυτήν ως Kate Muddleton είπε μεταξύ άλλων:
«Γιατί να παρακολουθήσω την τελετή; Δε νομίζω ότι η λεγόμενη βασιλική οικογένεια αντιπροσωπεύει την Αγγλία στο οποιοδήποτε επίπεδο στις μέρες μας. Πιστεύω πραγματικά ότι ζουν από τη φιλανθρωπία του λαού. Δεν είμαι αναρχικός ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά δε νομίζω ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ή θέλουν την βασιλική οικογένεια»...



- Και ενώ οι οπαδοί των Soundgarden περιμένουν εναγωνίως τη νέα studio δουλειά της μπάντας μετά από 15 χρόνια, ο άνθρωπος πίσω από το μικρόφωνο, ονόματι Chris Cornell κάνει παράλληλα και μια τουρνέ όπου και εμφανίζεται αποκλειστικά με ακουστική κιθάρα επί σκηνής ερμηνεύοντας τραγούδια από προσωπικούς του δίσκους αλλά και από δίσκους της μπάντας. Έχοντας ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή μόνος του στα τέλη της δεκαετίας του 80 (στη Σουηδία για την ακρίβεια) ο Cornell υποστηρίζει ότι : «Αν δεν μπορώ vα πάρω ένα όργανο, να ανέβω πάνω στη σκηνή και να διασκεδάσω τον κόσμο μάλλον δεν είμαι κανονικός μουσικός».



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ



- Tune – Yards – Whokill
H 4AD εξακολουθεί να ανακαλύπτει και να υπογράφει μπάντες με τον ξεχωριστό ήχο αλλά και με πολύ μέλλον!



- Fleet Foxes – Helplessness blues
Η μεγάλη τους επιτυχία θα συνεχιστεί και εδώ με ένα δίσκο που αναφέρεται ξανά στα 70ς.



- Beastie Boys - Hot Sauce Committee Part Two
Επιτέλους κυκλοφορεί μετά τις συνεχείς αναβολές εξαιτίας του θανάτου που χτύπησε μέλος της μπάντας.



- Jennifer Lopez – Love
Και η αντεπίθεση για τα σκήπτρα της Βασίλισσας της dance – pop ξεκινά εδώ με αντιπάλους όμως πολλές πιτσιρίκες πιά…



- Thea Gilmore – John Wesley harding
Έχουμε ξαναγράψει ότι αδικείται εμπορικά, και το αποδεικνέι και σε αυτήν την νέα δουλειά της…



- Agnes Obel – Philarmonic
Από την Δανία αυτή η τραγουδίστρια με επιτυχία στα τοπικά ραδιόφωνα,, και δειλά δελά και στα Ευρωπαικά…



Playlist top – 20
1(5) Arcade Fire – City with no children
2(6) PJ Harvey – The glorious land
3(1) Mogwai – Mexican gran prix
4(2) R.E.M. – Uberlin
5(7) The Vaccines – If you wanna
6(4) Yuck – Holing out
7(8) Justice – Civilization
8(3) Ladytron - Ace Of Hz
9(9) The Kills – Satellite
10(12) The Raveonettes – Recharge & revolt
11(13) Glas Vegas – Euphoria take my hand
12(15) Naked and Famous – Young blood
14(16) Deerhunter – Memory boy
15(18) Arctic Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
16(19)Morrissey – Glamorous glue
17(-)Guillemots – The basket
18(11) The Strokes – Under cover of darkness
19(-)Miles Kane – Rearrange



20(-)Fleet Foxes – Helplessness blues






Single of the week



Guillemots – The basket
Πρώτο single από την Τρίτη δουλειά τους με πολλά electro στοιχεία…





No comments: