Thursday, May 19, 2011

16-5-2011


- Η θεματική του μιούζικαλ κινείται γύρω από τους στίχους και τη μουσική του δίσκου των Kinks από το 1976 με τίτλο Schoolboys In Disgrace.
Ο Jack White ουσιαστικά ηχογραφεί εκ νέου τη μουσική με νέες ενορχηστρώσεις και φυσικά με τη δική του φωνή. Το καλό επίσης είναι ότι έχει δηλώσει τη συμμετοχή του ως executive producer ο ίδιος ο δημιουργός (μια και ήταν δικά του, ως συνήθως όλα τα τραγούδια του δίσκου) ο Ray Davies. Σκηνοθέτης θα είναι o Bobcat Goldthwaite.





- Και πάλι στη σκηνή μαζί Roger Waters και David Gilmour.Είχε ανακοινωθεί ότι θα συμβεί αλλά χωρίς να γίνει συγκεκριμένο το πότε. Να όμως που η στιγμή… ήταν εχθές. Κατά τη διάρκεια του Comfortably Numb και ενώ το κοινό στο O2 Arena του Λονδίνου είχε ήδη απλόχερα δώσει το χειροκρότημα στα προηγούμενα τραγούδια της συναυλίας του Waters που είναι στα πλαίσια της περιοδείας The Wall Live στη σκηνή ανέβηκε ο άσπονδος φίλος του, ο David Gilmour για να συνοδεύσει τον πρωταγωνιστή της βραδιάς με το χαρακτηριστικό ήχο της κιθάρας του. Οι φωτογραφικές μηχανές, τα κινητά, οτιδήποτε μπορεί να αποθανατίσει ιστορία, πήραν φυσικά φωτιά….
Ο Waters έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Όταν χωρίσαμε με τον David και τον Nick αυτού κατέληξαν με το όνομα της μπάντας και εγώ με οτιδήποτε έχει να κάνει με το The Wall..."


- Αν και μόλις ανακοίνωσε την ίδρυση του side project του με το όνομα Big Talk. ο ντράμερ των Killers, Ronnie Vannucci, διαβεβαίωσε δημοσιογράφους και οπαδούς ότι οι τελευταίοι θα επιστρέψουν πάραυτα στη διαδικασία τω ηχογραφήσεων.
Αναφερόμενος στον σκεπτικισμό οπαδών όπως αυτός εκφράστηκε σε forums και blogs για το μέλλον της μπάντας μετά την ανακοίνωση των Big Talk και το solo δίσκο του τραγουδιστή των Killers, Brandon Flowers, o Vannucci ίπε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν θέλει να είναι μακριά από τη μπάντα για πολύ καιρό. Ξέρουμε που στεκόμαστε…»


-Ο χαρισματικός ηθοποιός του Hollywood, αντέδρασε και άφησε με δηλώσεις του να εννοηθεί ότι δεν θα επιτρέψει νομικώς να εκδοθεί ο δίσκος των Cassettes Won't Listen με τον τίτλο Kevinspacey. Ο Jason Drake που είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος πίσω από το όνομα της μπάντας εξήγησε ότι ο δίσκος δεν έχει σε κανένα επίπεδο να κάνει με τα έργα και τις ημέρες του ηθοποιού αλλά περιγράφει καταστάσεις που μπορεί να ζήσει ο κάθε κάτοικος τους Los Angeles. Πάντως όπως και να έχει ο δίσκος θα μετονομαστεί σε EVINSPACEY (με κεφαλαία και ενωμένες τις λέξεις όπως και στην αρχική ιδέα της μπάντας)….


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ


- Kate Bush – Director’s cut
Νέες ηχογραφήσεις σε παλιότερες συνθέσεις και νέα αισθητική από την κορυφαία Βρετανίδα ερμηνεύτρια!


- Danger Mouse and Daniele Luppi – Rome
Κινηματογράφος , μουσική και μουσικοί μαζί στην νέα πρωτοποριακή δουλειά του Mouse.


- Friendly fires – Pala
Νέος δίσκος από τους Bρετανούς του new disco.


- Moby – Destroyed
Και συνεχίζει δυναμικά προσπαθώντας να ξεφύγει από τις επαναλήψεις των προηγούμενων δίσκων του.


- Mona – Mona
Νέο group , πρώτος δίσκος με ελπίδα να μην μείνουν στις υποσχέσεις…


- The Cars – Move like this
Δείχνουν να μην σταμάτησαν να ηχογραφούν αν και έχουν να βρεθούν όλοι μαζί τουλάχιστον 20 χρόνια!


Playlist top – 20
1(2) PJ Harvey – The glorious land
2(3) The Vaccines – If you wanna
3(4) Justice – Civilization
4(5) The Kills – Satellite
5(1) Arcade Fire – City with no children
6(7) The Raveonettes – Recharge & revolt
7(8) Glas Vegas – Euphoria take my hand
8(10) Monkeys – Don’t sit down ‘cause I’ve moved your
9(11) Naked and Famous – Young blood
10(13) Guillemots – The basket
11(15) Miles Kane – Rearrange
12(16)Fleet Foxes – Helplessness blues
13(6) Mogwai – Mexican gran prix
14(18) The Cars – Blue trip
15(12) Deerhunter – Memory boy
16(20) Beady Eye – Millionaire
17(-)Brother – Still here
18(-)Uncle – Money and run(feat. Nick Cave)



19(9) R.E.M. – Uberlin
20(-)Cat’s eyes – Face in the crowd





Single of the week


Brother – Still here
Nέο Βρετανικό αίμα, με μεγάλη προώθηση και 2 καλά singles , το ένα εκ των οποίων διαλέξαμε…









No comments: