Wednesday, March 30, 2011

28-3-2011

- Οι φήμες ακούγονταν μήνες, ότι δηλαδή οι επαγγελματικές συγκρούσεις μεταξύ κόρης και πατέρας είχαν ανησυχητικά πυκνώσει. Εχθές επιβεβαιώθηκαν οι φέροντες τη φήμη και η Beyonce (αφού διαβεβαίωσε ότι αγαπάει τον πατέρα της...) εξέδωσε δελτίο τύπου όπου ανακοινώνει ότι σταματάει με τον πατέρας της Mathew Knowles τη συνεργασία που έχουν από την απαρχή της καριέρας της.Ακούγεται επίσης ότι η Beyonce Knowles σκέφτεται να αναθέσει τις υποθέσεις της στην εταιρεία που διατηρεί ο σύζυγος της Jay Z, την Roc Nation ενώ ο Mathew Knowles θα συνεχίσει να οδηγεί την επαγγελματική πορεία της άλλης του κόρης Solange που θα έχει καινούργιο δίσκο μέσα στο 2011.

- Στις 16 Απριλίου που όπως έχουμε αναφέρει θα κυκλοφορήσουν ειδικές κυκλοφορίες από μικρές και μεγάλες μπάντες και σαφώς ξεχωρίζει η επιλογή των Radiohead να τυπώσουν και να κυκλοφορήσουν 2 ανέκδοτα τραγούδια τους σε βινύλιο. Μόλις 2000 θα είναι οι κόπιες και τα τραγούδια είναι το Supercollider και το The Butcher. Αν και ανέκδοτα σε κάποιο δίσκο τα συγκεκριμένα τραγούδια έχουν μερικές φορές εκτελεστεί live από τη μπάντα. Άλλη μια έξυπνη προωθητική κίνηση από τους Άγγλους των οποίων το εύρημα με τις εφημερίδες που τιτλοφορούνται The Universal Sigh και σε μερικές περιπτώσεις τις έχουν δώσει οι ίδιοι οι Radiohead στο κοινό σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και μέρη που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο μέρες πριν, όπως συνέβη και στη Αθήνα εχθές Δευτέρα (28/3) το απόγευμα –χωρίς δυστυχώς την παρουσία του όποιου μέλους από το συγκρότημα.


- Δεν είναι μόνο οι Beatles που έχουν την τιμητική τους στις διεργασίες της Bluebeat.com αλλά και μπάντες όπως οι Coldplay και οι Radiohead. Πάντως η δίκη και η απόφαση αφορούν αποκλειστικά τη μουσική των Σκαθαριών όπως αυτή παράνομα διακινήθηκε κατά τα λεγόμενα της εισαγγελίας. Πάντως είναι σχεδόν αστείο αυτό που υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Hank Risan ότι δηλαδή εφάρμοζε μια μέθοδο την οποία και ονομάζει «ψυχο-ακουστική εξομοίωση», μια τεχνική που διαφήμιζε χρησιμοποιώντας γνωστά τραγούδια σε ripαρισμένα cd-r και μιλώντας από πάνω. Τα cds πωλούνταν προς 25 cents. Η δικαστής Josephine Tucker χαρακτήρισε τη μεθοδολογία του κατηγορούμενου ως «περίεργη και αδιευκρίνιστη με επικάλυψη από μία ψευδο-επιστημονική γλώσσα με την οποία προσπαθούσε να χαρακτηρίσει απλά με άλλα λόγια την πράξη του»…


- Η εταιρεία που στεγάζει καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι U2, οι Arcade Fire και ο (Sir) Elton John ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή σε cd και βυνιλιακά singles επειδή είναι ασύμφορη και αντιεμπορική πια. Τα περισσότερα τραγούδια που προσφέρουν μεμονωμένα και εκτός της ενότητας ενός δίσκου οι καλλιτέχνες πωλούνται κατά 99% (κυριολεκτικό νούμερο) αποκλειστικά σε μέσω download. Το πλέον ειρωνικό στοιχείο που συνδέεται με την παραπάνω είδηση είναι ότι η εταιρεία κατέχει το απόλυτο ρεκόρ πωλήσεων σε cd single με το Candle in the Wind του Elton John πίσω στα 1997 όπου ο Βρετανός έγραφε το pop ρέκβιεμ της πριγκίπισσας Νταϊάννα. Η Mercury πάντως κράτησε μια μικρή πόρτα ανοικτή δηλώνοντας ότι σε μερικές εξαιρετικές περιπτώσεις όπως αυτές που σχετίζονται με φιλανθρωπικούς σκοπούς ή της επερχόμενης Record Day θα υπάρχουν κάποιες ειδικές εκδόσεις singles.



- Οι 10 δίσκοι του Μαρτίου που ξεχωρίσαμε χωρίς σειρά αξιολόγησης:


1. The Strokes – Angles




2. The Vaccines- What did you expect from the Vaccines?




3. Duran Duran- All you need is now




4. The View – Bread and circuses


5. The Dears – Degeneration street


6. The Naked & Famous – Passive me, aggressive you




7. Elbow - Build A Rocket Boys




8. Noah and the Whale – Last night on earth




9. Those dancing days – Daydreams and nightmares




10.
Beady Eye – Different gear, stil speeding




ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ


- James Vincent McMorrow – Early in the morning


Συνθέτης – τραγουδιστής στην πρώτη του δουλειά, στα ίχνη του Damien Rice.


- Katy BOn a mission


Άλλη μια κοπελιά που ξεπήδησε από τις συνεργασίες σε δίσκους dubstep και εδώ σε πρώτη δουλειά αρκετά ενδιαφέρουσα για το είδος της.


- Within Temptation – The unforgiving


Gothic rock με γυναικεία μελωδικά φωνητικά με μεγάλη πια εμπορική επιτυχία.


- Panic! At the Disco – Vices and virtues


Από τις ΗΠΑ ξεκίνησαν με πολλές προοπτικές πριν αρκετά χρόνια, αλλά η εξέλιξή τους μάλλον στάσιμη…


- Britney Spears Femme Fatale


Και προσπαθεί να δείξει ότι ωρίμασε, ότι ξεχνά το παρελθόν, αλλά… Madonna δεν θα γίνει ποτέ!


- The Pains of being pure at heart – belong


Δεύτερος εξαιρετικός δίσκος για τους indiepop heroes και σίγουρα τους α αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση!


Playlist top – 20


1(3) Beady Eye – The roller


2(4) Ladytron - Ace Of Hz


3(1) The Vaccines – Post break-up sex


4(5) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.


5(2) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder


6(8) The Strokes – Under cover of darkness


7(6) Bright Eyes – Shell games


8(10) GlasVegas – The world is yours


9(11) Mogwai – Mexican gran prix


10(12) Elbow - Neat Little Rows


11(13) R.E.M. – Uberlin


12(14) Radiohead - Lotus Flower


13(16) Yuck – Holing out


14(18) Arcade Fire – City with no children


15(7) Chapel Club – Surfacing


16(-)PJ Harvey – The glorious land


17(20) Belle and Sebastian – I want the world to stop


18(9) Lykke Li – I follow rivers


19(-)The Vaccines – If you wanna




20(-)The Joy Formidable – Whirring




Single of the week


PJ Harvey – The glorious land


Απλά … αριστούργημα! Αλήθεια! Ποιος θα βγάλει καλύτερο δίσκο φέτος;



No comments: