Wednesday, March 9, 2011

7-3-2011

- Ο George Michael θα διασκευάσει το τραγούδι των New Order, True Faith και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η κυκλοφορία έχει ορισθεί για τις 13 Μαρτίου ενώ σε σχετικές δηλώσεις του ο Peter Hook δήλωσε εκ μέρους των New Order ότι ο Michael έχει όχι μόνο την άδεια αλλά και τις καλύτερες ευχές της μπάντας।

- O νέος δίσκος των Duran Duran με τίτλο All You Need Is Now θα εκδοθεί από την αυστραλέζικη εταιρεία Shock Records। Αυτή βέβαια δεν θα είναι η παγκόσμια πρώτη του δίσκου. Το All You Need is Now είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του site του συγκροτήματος τον περασμένο Δεκέμβρη.Ο 13ος δίσκος των Εγγλέζων έχει παραγωγή από τον Mark Ronshon που όμως πρόσθεσε το όνομα του και στα credits των συνθετών του δίσκου μιας και είναι κατά 50% υπεύθυνος για τη συγγραφή του ομώνυμου του δίσκου τραγουδιού όπως κα για τα τραγούδια Safe (In The Heart of The Moment) και Girl Panic.Η Ana Matronic από τις Scissor Sisters έχει επίσης συμμετοχή στο δίσκο ενώ η πρεμιέρα του δίσκου ζωντανά θα δοθεί στο Stubbs του Texas στις 16 Μαρτίου.

- To "21" της Adele είναι αυτή την εβδομάδα το κορυφαίο σε πωλήσεις άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την υπηρεσία της Nielsen Soundscan, το album έχει δώσει κάτι παραπάνω από 352.000 αντίτυπα, αλλά πάνω από το 60% αυτών έρχεται από ψηφιακές πωλήσεις। Τί συμβαίνει αντίστοιχα στην Ελλάδα; Τα νούμερα, παρά τις καλές προσπάθειες της εδώ δισκογραφικής της (το διαφημίζει, το παίζουν όλα τα ραδιόφωνα κτλ), είναι απογοητευτικά. Λίγο το πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον για την αγορά cd που πλέον έχουν ταυτιστεί με το δώρο της εφημερίδας στο περίπτερο, λίγο η κρίση που έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις αλυσίδες (αλλά και τα μικρά δισκοπωλεία), λίγο η παντελής έλλειψη εγχώριου σοβαρού παίχτη στο κομμάτι των ψηφιακών πωλήσεων μουσικής, η αναλογία των αριθμών πωλήσεων για τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα σε σχέση με τις Η.Π.Α. είναι ένα προς 1.000. Και το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται φως, παρά μόνο κατήφεια και (ίσως αναγκαστικά, για λόγους επιβίωσης) περαιτέρω ξεζούμισμα του παλιού καταλόγου όλων των εταιριών μέσω προσφορών στις εφημερίδες...

- Επιστροφή από τον Peter Murphy πρώην Bauhaus , 7 χρόνια μετά την τελευταία δουλειά του। 7 Ιουνίου αναμένεται η κυκλοφορία του νέου solo δίσκου του.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- REM – Collapse into now
Εντάξει επαναλαμβάνονται συμφωνούμε! Αλλά μας χαλάει μια αντιγραφή του Automatic for the people, όταν άλλοι δεν μπορούν να βγάλουν καν ένα τραγούδι της προκοπής;

- Buffalo Tom – Skins
Οι Βοστονέζοι του grunge επανέρχονται με μια ακόμα ολοκληρωμένη και άξια δουλειά!

- Elbow - Build A Rocket Boys
Άλλη μια εξαιρετική δισκογραφική δουλειά από τους αδικημένους σίγουρα εμπορικά Elbow।

- Noah and the Whale – Last night on earth
Soft rock παίζουν εδώ οι πρωτοπόροι της new folk στην Βρετανία।

- Radiohead – The King of limbs
Πάλι μας αιφνιδιάζουν με τις κινήσεις τους, δεν θα έλεγα το ίδιο με την μουσική εδώ που τους κάνει ιδιαίτερα κουραστικούς και προβλέψιμους!

- Those dancing days – Daydreams and nightmares
Girl pop band από την Σουηδία, που συνεχίζει την καλή παράδοση των Cardigans και Concretes।

Playlist top – 20
1(4) PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
2(1) Tapes n’ Tapes – Outside
3(5)The Vaccines – Post break-up sex
4(6) Chapel Club – Surfacing
5(2) British Sea Power – Living is so easy
6(8) Beady Eye – The roller
7(9) Ladytron - Ace Of Hz
8(3) The Decemberists – Down by the water
9(10) Noah and the Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
10(11) Bright Eyes – Shell games
11(14) The Strokes – Under cover of darkness
12(16) Lykke Li – I follow rivers
13(17)Funeral party – Finale
14(18)GlasVegas – The world is yours
15(19) Mogwai – Mexican gran prix
16(7) Emma’s Imagination – This day
17(-)Elbow - Neat Little Rows
18(20) Lisa Miskovsky-Got a friend
19(-)R.E.M. – Uberlin

20(-)Radiohead - Lotus Flower


Single of the week
Elbow - Neat Little Rows
Πρώτο single και video από την νέα δουλειά τους.

No comments: