Thursday, January 13, 2011

10-1-2011

- Για άλλη μια φορά ο Robert Plant απέκλεισε ευθέως το ενδεχόμενο επανασύνδεσης των Led Zeppelin, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η επανένωση του με τους Jimmy Page και John Paul Jones το 2007 θα παραμείνει με αυτόν τον χαρακτηρισμό. «Τελευταία». Ο Plant ανέφερε σε συνέντευξη του στο Rolling Stone ότι εντούτοις θεωρεί πολύ όμορφες τις στιγμές που έζησε στο Λονδίνο το 2007 με τους παλιούς συνεργάτες του.

- Geoff Barrow ξεκίνησε με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο την προώθηση του καινούργιου δίσκου των Portishead. Έκανε μια λίστα από τα πράγματα που ΔΕΝ θα συμβούν αναφορικά με τον καινούργιο δίσκο της μπάντας (τα κεφαλαία είναι δικά του) και την εξέδωσε μέσω συνεχόμενων μηνυμάτων στο Twitter:“ΔΕΝ θα υπάρξουν free downloads
ΔΕΝ θα υπάρχουν bonus tracks
ΔΕΝ θα υπάρξουν remixes
ΔΕΝ θα υπάρξουν καλεσμένοι
ΔΕΝ θα κοστίζει 25 λίρες
ΔΕΝ θα υπάρξει ειδική σελίδα στο myspace
ΔΕΝ θα υπάρξει ειδική έκδοση για το iTunes
ΔΕΝ θα υπάρξει ειδική ασιατική έκδοση
ΔΕΝ θα υπάρξει ακουστικό sesssion
ΔΕΝ θα είναι radio friendly...”...για να καταλήξει...“Θα είναι απλά η μουσική και εμείς...”

- Παραπάνω από 30 γείτονες του Billy Bragg στο Burton Bradstock του Dorset έχουν λάβει το τελευταίο καιρό, ανώνυμα γράμματα που τους ζητούν να εξοβελίσουν τον διάσημο γείτονα τους εξαιτίας των σοσιαλιστικών ιδεών του. Τα γράμματα αναφέρουν ότι αν και προπαγανδιστής αριστερών ιδεών ο Bragg, ζει σε σπίτι που κοστολογείται παραπάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια και ότι ακολουθεί έναν τρόπο ζωής που περισσότερο ταιριάζει σε celebrity παρά σε κάποιον αγωνιστή.
Ο ίδιος ο συνθέτης και τραγουδιστής αναφέρει σχετικά ότι τα γράμματα σχετίζονται με έναν τοπικό οπαδό και υποψήφιο του Εθνικού Κόμματος και ότι αν και τα 10 τελευταία χρόνια κάνει εκτενή μάχη κατά των συντηρητικών στην περιοχή ακόμα και ο ίδιος ένιωσε δυσάρεστη έκπληξη από αυτή την υπόθεση, προσθέτοντας ότι δεν πίστευε ποτέ ότι οι αντίπαλοι του θα σύρονταν τόσο χαμηλά.
Τοπικές εφημερίδες αναφέρουν πάντως ότι αν και η κοινότητα δε συμφωνεί σε πολλά σημεία με τα πιστεύω του Bragg εντούτοις στη συγκεκριμένη περίπτωση του έχει δηλώσει την αμέριστη υποστήριξη της, μιας και ο Άγγλος τραγουδοποιός έχει μεριμνήσει πολλές φορές για θέματα και προβλήματα του Burton Bradstock.

- H καθόλου άδικα φερόμενη βασίλισσα της soul απεκάλυψε για πρώτη φορά τις προηγούμενες ημέρες κάποιες λεπτομέρειες για την υγεία της, απαντώντας σε διάφορες φήμες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως τους τελευταίους μήνες.
Αν και η Aretha Franklin αναγκάστηκε να ακυρώσει (χωρίς να δοθούν νέες ημερομηνίες) όλες τις συναυλίες της μέχρι και τον Μάιο του 2011 εντούτοις δηλώνει καλά στην υγεία και στη διάθεση της. Αρνήθηκε όμως να σχολιάσει αυτό που ακούγεται αρκετούς μήνες ήδη, ότι πάσχει δηλαδή από παγκρεατικό καρκίνο. περιπέτεια της υγείας της ξεκίνησε, όπως είπε η ίδια, τον Φεβρουάριο του 2010 όταν σε μία συναυλία της στο Τορόντο του Καναδά αισθάνθηκε εντονότατες ενοχλήσεις στην αριστερή της πλευρά.
Η Franklin ευχαρίστησε όλους τους οπαδούς για την υποστήριξη τους όλους αυτούς τους μήνες στις συναυλίες της αλλά και στην ιστοσελίδα της μέσω μηνυμάτων που της απέστειλαν αλλά παράλληλα δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δε θα δώσει άλλες λεπτομέρειες για τη θεραπεία της και ζήτησε από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Emma’s Imagination – Stand still
Η Εmma είναι από την Σκωτία, είναι 27 ετών και ανήκει στην νέα γενιά τραγουδιστριών στο ύφος KT Tunstall και Amy McDonald.


- British Sea Power – Valhalla dancehall
Επιστροφή σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους indie – rockers στις πρώτες κυκλοφορίες του 2011!


- Wire – Red barked tree
Δωδέκατος δίσκος μετά την επανένωσή τους! Μην ξεχνάτε ξεκίνησαν με το κίνημα του punk το 1977!

- Keri Hilson – No boys allowed
Δεύτερος δίσκος για την μαύρη τραγουδίστρια από την Ατλάντα.

- Sarah Gillespie – In the current climate
Ένας δίσκος γεμάτος στοιχεί folk – rock και electronica.Playlist top – 20
1(1) Florence and the machine – Heavy in your arms
2(3) Pains of Being Pure At Heart – Heart in your heartbreak
3(6) Warpaint – Undertow
4(2) Miles kane – Inhaler
5(8) White Lies – Bigger than us
6(9) Broken Records - A Darkness Rises Up
7(10) Beady Eye – Bring the light
8(5) Crytal Castles – Not in love
9(11) Interpol – Summer well
10(12) The Naked and famous – Punching in a dream
11(14) Hercules and Love affair – My house
12(4) OMD – Sister Marie says
13(7) ManicStreet Preachers Featuring Ian McCulloch - Some Kind Of Nothingness
14(16) The Courteeners – Scratch your name upon my lips
15(17) The Walkmen – Angela surf city
16(18) The Decemberists – Down by the water
17(19)Tapes n’ Tapes – Outside
18(-)British Sea Power – Living is so easy
19(20)Everything Everything – Photoshop handsome
20(-)Cut Copy – Take me over


Single of the week

British Sea Power – Living is so easy
To πρώτο δείγμα και video από τη νέα δουλειά τους.

No comments: