Monday, November 4, 2019

4- 11 – 2019: H εβδομαδιαία μουσική ενημέρωση: Τραγούδια - Δίσκοι - Νέα


-  Συγκαταλέγονται στους σύγχρονους μουσικούς θρύλους οι Rage Against The Machine και πάντα υπάρχει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για τις κινήσεις τους, ακόμα κι αν έχουν πάψει να είναι ενεργοί από το 2011. Αν και δεν έγινε ποτέ επίσημη ανακοίνωση διάλυσης του γκρουπ, αντικρουόμενες δηλώσεις των μελών περί νέου άλμπουμ και ύστερα η συγκρότηση από τον κιθαρίστα Tom Morello των Prophets Of Rage , οδήγησε πολλούς fans να πιστέψουν ότι είχαν γραφτεί τίτλοι τέλους.
Όλα αυτά επιβεβαιώνονται τώρα και επισήμως, καθώς πριν λίγο οι Rage Against The Machine ανακοίνωσαν τον επανασχηματισμό τους για το 2020. Και διάλεξαν μάλιστα έναν συμβολικό τρόπο, ποστάροντας μια φωτογραφία από την εξεγερμένη Χιλή, με ορισμένες ημερομηνίες για συναυλίες στις Η.Π.Α. τον Μάρτιο και τον Απρίλιο της νέας χρονιάς.
Ο επί χρόνια συνεργάτης τους Wayne Kamemoto επιβεβαίωσε στο έγκυρο περιοδικό Forbes την εγκυρότητα των νέων -και τα μουσικόφιλα social media παίρνουν φωτιά, καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές.
Θα έρθουν άραγε και προς Ευρώπη; Θα τους δούμε και στην Ελλάδα, ίσως κάποια στιγμή το 2020 ή το 2021; Όλα αυτά, είναι ακόμα πολύ μακριά. Όσο και να διερωτώνται αρκετοί εγχώριοι fans, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.
 
- Σε παλιότερα «λημέρια», συγκριτικά με όσα την απασχολούν τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει η PJ Harvey, η οποία διάλεξε να διασκευάσει το περίφημο "Red Right Hand" των Nick Cave & The Bad Seeds: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. Αν μάλιστα μπείτε από βρετανική IP στο site του New Musical Express, θα μπορέσετε να δείτε και ένα συνοδευτικό βιντεοκλίπ (το έχουν σε αποκλειστικότητα, καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές).
Η PJ Harvey διάλεξε αυτήν τη διασκευή ως επίσημη συμμετοχή της στο soundtrack της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς Peaky Blinders -η οποία έχει πολλούς θαυμαστές και εδώ στην Ελλάδα. Το soundtrack θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου από την Universal, περιλαμβάνοντας μουσική από όλες τις μέχρι τώρα σαιζόν του σίριαλ.
Για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν το τελευταίο, να πούμε ότι το "Red Right Hand" παίζει ως βασικό θέμα. Το τραγούδι προέρχεται από το άλμπουμ των Nick Cave & The Bad Seed Let Love In (1994) και στην εποχή του κυκλοφόρησε και ως single, χαρίζοντάς τους ένα #8 στην Αυστραλία, ένα #12 στη Βρεταία και ένα #34 στη Γερμανία.

- Υπήρξαν χρόνια, εκεί στο πρώτο μισό των '00s, στα οποία η λέξη «electroclash» έπαιζε πολύ στον διεθνή μουσικό Τύπο. Και οι Νεοϋορκέζοι Fischerspooner στάθηκαν από τις πρωταγωνιστικές φιγούρες του ιδιώματος, είτε με κομμάτια σαν το "Emerge" (2001), είτε με δίσκους σαν το Odyssey του 2005 (Η.Π.Α. #172, Βρετανία #110, Γαλλία #121).
Παρότι είχαν 9 χρόνια ανενεργοί, οι Fischerspooner επέστρεψαν στη δισκογραφία το 2018 με το άλμπουμ Sir (Η.Π.Α. #223). Αλλά φαίνεται πως διάβασαν τα μηνύματα των καιρών ως προς τη συρρικνούμενη πλέον απήχησή τους κι έτσι τώρα αποχαιρετούν το κοινό, ανακοινώνοντάς τη διάλυσή τους. «Ευχαριστούμε για όλα», γράφουν λοιπόν οι Warren Fischer & Casey Spooner, συγκινώντας όσους στις αρχές των '00s χόρεψαν στους ρυθμούς τους.

 
- Με μεγάλες φιλοδοξίες μπήκαν στο 2019 οι Foals του Γιάννη Φιλιππάκη, ανακοινώνοντας 2 ξεχωριστά άλμπουμ. Το Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 δεν έγινε βέβαια δεκτό με ευμενή σχόλια από τον Άγγελο Κλειτσίκα στις δικές μας σελίδες , όμως τους επιβεβαίωσε στις σημαντικές alternative δυνάμεις της εποχής μας, «σκοράροντας» #2 στη Βρετανία, #58 στις Η.Π.Α., #11 στην Αυστραλία, #17 στη Γαλλία, #26 στον Καναδά και #15 στη Γερμανία.
Τώρα, οι φιλοδοξίες των Foals επιβεβαιώνονται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, με το 6ο τους στούντιο άλμπουμ Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 να γίνεται το πρώτο στη 13χρονη καριέρα τους που φτάνει στο νούμερο 1 της Βρετανίας. Τα πήγε δε αρκετά καλά και σε άλλες βασικές αγορές για τη μουσική (Αυστραλία #10, Γερμανία #23), αν και αυτήν τη φορά απουσίασαν οι καθοριστικές Ηνωμένες Πολιτείες.Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα το άλμπουμ, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» στους συνδέσμους παρακάτω, βλέποντας διαδοχικά τα επίσημα βιντεοκλίπ που έχουν δημοσιευτεί για τα τραγούδια "Into The Surf" και "The Runner". Το πρώτο είναι κινουμένων σχεδίων, γυρισμένο από τον Steve Warne, ενώ στο δεύτερο ο σκηνοθέτης Quentin Deronzier απεικόνισε τον Φιλιππάκη να κυνηγιέται με το

doppelgänger του.
Τα νέα για την πρωτιά τα ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Foals στην επίσημη σελίδα τους στο Instagram, μην κρύβοντας βέβαια τη χαρά τους για το γεγονός: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που αγοράσατε τον δίσκο μας, επιτέλους κατακτήσαμε το πρώτο μας νούμερο 1», ήταν τα λόγια του Γιάννη Φιλιππάκη, «το περιμέναμε καιρό και το αξίζαμε καιρό».


NEW ALBUMS
- Michael Kiwanuka – Kiwanuka

Έχει πολλά να δείξει ακόμα , ανακατεύοντας περίτεχνα  την soul με το ροψκ  θυμίζοντας ακόμα και Hendrix!

- TR/ST – The destroyer 2

Ηλεκτρονική ποπ από Καναδά!

- Miranda Lampert – Wildcard

Η εμπορική πλευρά της σύγχρονης country.

- Jeff Lynne’s ELO – From out of nowhere

Album του μήνα για το Modjo η νέα  δουλειά των παλαιμάχων!

- Vetiver – Up on high

Έβδομος για την Αμερικάνικη  φολκ μπάντα!

- Hootie & The Blowfish – Imperfect circle

Επανασύνδεση 15 περίπου χρόνια μετά.

- ItascaSpring

Τρίτος για την μπάντα από το Los Angeles.

- The Deer - Do no harm

Εξαιρετική indie pop - folk από το Austin!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Coldplay – Everyday life

- The Innocence Mission – On your side

- Cocorosie – Smash my head

- Lucia & the best boys – Good girls do bad things

- Bon Jovi – Unbroken

- TORRES – Good scare

- Algiers - Dispossession

- Tindersticks – Pinky in the daylight

- Agnes Obel – Island of doom

- HAIM -Now I’m in it

- Charly Bliss – Supermoon

- PJ Harvey – Red right hand

- La Roux – International woman of leisure

- Dua Lipa -  Don’t start now

Single of the week
Playground Τheory – Paper words

Το τρίτο δείγμα από τον τρίτο δίσκο που έρχεται αρχές του 2020




No comments: