Monday, November 18, 2019

18 - 11 – 2019 : Οι νέες μουσικές της εβδομάδας: Δίσκοι - τραγούδια - Promo videos


-  Μπορεί να την επισκίασε η ανακοίνωση της επανένωσης των Rage Against The Machine, αλλά για κάποιους -αρκετούς, καθώς φαίνεται- μουσικόφιλους η «μεγάλη είδηση» ήταν τελικά η επανένωση των My Chemical Romance. Ενός γκρουπ που δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το εναλλακτικό ακροατήριο, μα αποδεικνύει τώρα ότι έχει πολύ πιστούς fans.
Ξεκινώντας από το Newark του Νιού Τζέρσεϊ το 2001, οι My Chemical Romance καβάλησαν στον emo ενθουσιασμό του αμερικάνικου pop punk ήχου και έγιναν μία από τις μεγάλες εμπορικές δυνάμεις των '00s, με το άλμπουμ Three Cheers For Sweet Revenge του 2004 να θέτει τις βάσεις (Η.Π.Α. #28, Βρετανία #34, Αυστραλία #38, Γερμανία #57, Ιαπωνία #73) και το The Black Parade του 2006 να τους εκτοξεύει σε παγκόσμια δημοτικότητα (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #2, Αυστραλία #3, Γαλλία #69 Καναδάς #2, Γερμανία #11, Ιαπωνία #10). Παρά ταύτα, το 2013 το γκρουπ ανακοίνωσε τη διάλυσή του, αν και επισήμως δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τσακωμούς στο εσωτερικό του.
Τελευταία μέρα του Οκτώβρη, ωστόσο, οι My Chemical Romance έκαναν την έκπληξη ανακοινώνοντας την επανένωσή τους για μία και μόνη αμερικάνικη συναυλία -στο Shrine Expo Hall του Λος Άντζελες, στις 20 Δεκεμβρίου.
Ο ενθουσιασμός, όμως, υπήρξε πραγματικά μεγάλος και σύντομα το reunion απόκτησε μονιμότερο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να στήνεται τώρα μια παγκόσμια περιοδεία. Τόσες δε μέρες έπειτα, ο ντόρος δεν έχει κοπάσει, με αποτέλεσμα να ανέβουν και πάλι οι πωλήσεις του The Black Parade. Τόσο, μάλιστα, ώστε να καταφέρει να ξαναμπεί στο αμερικάνικο top-100 (στο #92), 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.
Την είδηση επιβεβαίωσε επισήμως το Billboard, με τους ίδιους τους My Chemical Romance να δηλώνουν ότι «είναι πραγματικά απίστευτη η χαρά που έχουμε πάρει, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, αλήθεια δεν το περιμέναμε αυτό».

- Την είχε ανακοινώσει από καιρό η Dolly Parton τη συνεργασία της με το Netflix και πλέον μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα της τηλεοπτικής της σειράς.
Ο λόγος για το Heartstrings, το οποίο θα περιλαμβάνει «8 ιστορίες της Dolly Parton», που θα κεντράρουν σε «αναμνήσεις και εμπνεύσεις» πίσω από τα πιο γνωστά της τραγούδια: εκείνα που την έστεψαν βασίλισσα της country, μα κι εκείνα που τη σύστησαν επιτυχώς στα ευρύτερα διεθνή ακροατήρια.
Στόχος είναι, επίσης, το σίριαλ να αποκτήσει και το δικό του soundtrack, επανδρωμένο τόσο με παλιά κλασικά κομμάτια, όσο και με κάποια καινούρια.

-  Βρέθηκε κασέτα με 12 ακυκλοφόρητα τραγούδια του Lou  Reed. Την είχε στείλει στον Andy Warhol στα μέσα της δεκαετίας του '70 και βρέθηκε στο αρχείο του, εκτός από τα 12 τραγούδια που παίζει με την κιθάρα του, υπάρχουν και μερικά από live. Η κασέτα έγινε σαν απάντηση στο βιβλίο του Warhol,  The Philosophy of Andy Warhol: From A to B and Back Again, o Lou Reed της έδωσε τον τίτλο The Philosophy Songs (From A to B and Back.

-  Στα μέσα του Νοέμβρη το 1994 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Crazy Sexy Cool των TLC , που άνοιξε τον δρόμο για γυναικεία συγκροτήματα όπως οι Destiny's Child, Spice Girls, Little Mix και πολλά άλλα.Με 12 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στην Αμερική είναι σημείο αναφοράς για την μουσική των μαύρων που κυριαρχεί εδώ και πολλές δεκαετίες.
 Περιείχε 2 αγαπημένα τραγούδια, ενώ είχε και πολλά άλλα σινγκλς.
 Ήταν το δεύτερο τους άλμπουμ και ο ξαφνικός θάνατος της Lisa ;left eye' Lopez ουσιαστικά έβαλε τέλος στην καριέρα τους

NEW ALBUMS
-  DJ Shadow – Our pathetic age

Η μεγάλη επιστροφή του trip hop ήρωα!

- PumarosaDevastation

Δεύτερος με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του  indie από τους Λονδρέζους.

- Celine Dion – Courage

Όσα χρόνια και να περάσουν η ομορφιά και η υπέροχη φωνή της δεν αλλάζουν!

- Tindersticks – No treasure but hope

Ο 13ος  τους , εμπνευσμένος από την διαμονή του Staples στο σπίτι του στην Ιθάκη και πολύ κοντά στον ήχο που τους καθιερωσε!

- Milky Chance – Mind the moon

Μάλλον αδιάφορη η ποπ του εδώ…

- Bonnie ‘Prince’ Billy – I made a place

Album με νέες συνθέσεις μετά από καιρό!

- Toy – Songs of consumption

Δεύτερος μέσα στη χρονιά με sessions και αγαπημένες διασκευές!

- Juliana Hatfield - … sings the Police

Όπως λέει και ο τίτλος, εξ ολοκλήρου διασκευές σε τραγούδια των Police στο γνωστό ύφος της!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-Just Mustard – Seven

- Riki – Napoleon

- Modest mouse – Ice cream party

- Grimes – So heavy

- Taylor Swift  -  Beautiful ghosts

- Tennis – Runner

- Billie Eilish – Everything I wanted

- Pet Shop Boys – Burning the heather

- Noel Gallachers High Flying Birds – Wandering star

- Beck – Everlasting nothing

- Roisin Murphy – Narcissus

- Toth – Juliette

- Jake Bugg – Kiss like the sun

- BENEE – Monsta

-Goldroom – Nothing matters


Single of the week

- Lauryn Hill – Guarding the gates

Το νέο τραγούδι της  φωνής των Fugees κλείνει το μάτι σε soul  των 70s!




No comments: