Monday, August 5, 2019

5 - 8 – 2019 : Οι δίσκοι και τα τραγούδια της εβδομάδας


-  Σε όλη τους τη μέχρι σήμερα καριέρα, οι Rammstein χρησιμοποίησαν πάντοτε ευφυώς την εικόνα για να στηρίξουν τα μηνύματα της μουσικής τους, αδιαφορώντας για το πόσο προκλητικοί μπορεί να φαίνονταν σε κάποιους: κάθε τους βιντεοκλίπ είναι (δίχως υπερβολή) για σεμινάριο, το είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και φέτος, με το "Deutschland" (Γερμανία #1, Βρετανία #98, Γαλλία #100).
Αυτήν τη φορά, όμως, αντί των περίτεχνων συμβολισμών, οι Rammstein προτίμησαν ένα ζωντανό στιγμιότυπο, το οποίο μίλησε όσο χίλιες λέξεις: κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Luzhniki Stadium, οι κιθαρίστες τους Richard Z. Kruspe και Paul Landers φιλήθηκαν στο στόμα, με το στιγμιότυπο να απαθανατίζεται στο επίσημο Instagram του γερμανικού γκρουπ. Σε όλη τους τη μέχρι σήμερα καριέρα, οι Rammstein χρησιμοποίησαν πάντοτε ευφυώς την εικόνα για να στηρίξουν τα μηνύματα της μουσικής τους, αδιαφορώντας για το πόσο προκλητικοί μπορεί να φαίνονταν σε κάποιους: κάθε τους βιντεοκλίπ είναι (δίχως υπερβολή) για σεμινάριο, το είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και φέτος, με το "Deutschland" (Γερμανία #1, Βρετανία #98, Γαλλία #100).

Αυτήν τη φορά, όμως, αντί των περίτεχνων συμβολισμών, οι Rammstein προτίμησαν ένα ζωντανό στιγμιότυπο, το οποίο μίλησε όσο χίλιες λέξεις: κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Luzhniki Stadium, οι κιθαρίστες τους Richard Z. Kruspe και Paul Landers φιλήθηκαν στο στόμα, με το στιγμιότυπο να απαθανατίζεται στο επίσημο Instagram του γερμανικού γκρουπ.

- Ξεχάστηκε τελικά στο διάβα των χρόνων, όμως αρχικός ηγέτης των Rolling Stones, πριν τον Mick Jagger, ήταν ο συνιδρυτής τους Brian Jones. Όμως ο νεαρός μουσικός θα συμμετείχε στο γκρουπ οριακά μέχρι το Let It Bleed του 1969, καθώς ο θάνατος του χτύπησε την πόρτα μόλις στα 27 του.
Φέτος τον Ιούλιο, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από όταν βρέθηκε ακίνητος στον βυθό της πισίνας του, στο κτήμα του στο Hartfield της Αγγλίας. Η Σουηδή σύντροφός του το διάστημα εκείνο, Anna Wohlin, τον έβγαλε έξω και κατέθεσε αργότερα ότι είχε ακόμα σφυγμό -όταν όμως έφτασαν οι
γιατροί στον χώρο, διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του. Λίγο μετά, η αυτοψία θα έκανε λόγο για ατύχημα, τονίζοντας τη ζημιά που είχε γίνει σε καρδιά και συκώτι, λόγω καταχρήσεων. 
Ήδη από εκείνη την εποχή, κάποιοι δεν δέχτηκαν το πόρισμα του ιατροδικαστή, πλάθοντας μια θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία ο Jones είχε πέσει δολοφονίας. Μέσα στα χρόνια τέτοιοι ισχυρισμοί πήγαιναν και έρχονταν, όμως το 1993 κατονομάστηκε ως υπεύθυνος ο Frank Thorogood, ο οποίος εκείνο το διάστημα έκανε οικοδομικές εργασίες στο κτήμα του Άγγλου μουσικού. Παρότι οι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν από τον υποτιθέμενο μάρτυρα, το όλο σενάριο κατέληξε στην ταινία του Stephen Woolley Stoned (2005).
Τον Αύγουστο του 2009, η θεωρίας της δολοφονίας είχε εκ νέου έξαρση, τόση ώστε η αστυνομία του Σάσσεξ να σκεφτεί μήπως έπρεπε να ξανανοίξει την υπόθεση. Ωστόσο οι ντετέκτιβ που ανέλαβαν να ξαναδούν τα πράγματα κατέληξαν ότι δεν υπήρχε λόγος και ότι το αρχικό πόρισμα, ήταν σωστό. Τώρα, στις δικές μας πια ημέρες, η θεωρία έχει ανακάμψει δυναμικά στο προσκήνιο, χάρη κυρίως στην κόρη του Jones, Barbara Marion, η οποία και την ενστερνίζεται. Και γίνεται επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ του Netflix, που έχει τίτλο Who Killed Christopher Robin?, αλλά δεν διαθέτει
ακόμα επίσημο trailer, ούτε καν ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα βασιστεί ωστόσο στο βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου Terry Rawlings Who Killed Christopher Robin?: The Life And Death Of Brian Jones (1994).
Το ενδιαφέρον του ντοκιμαντέρ εστιάζεται σε μια αδημοσίευτη μέχρι σήμερα συνέντευξη με τον μάνατζερ του Jones, Troy Keylock (2009). Σε αυτήν, ο Keylock δείχνει να ισχυρίζεται ότι ήταν κι εκείνος παρών στο κτήμα το βράδυ που πέθανε ο πελάτης του, παρότι στις επίσημες αναφορές της εποχής το όνομά του δεν υπάρχει -παρόντες ήταν ο Thorogood, η Wohlin και η τότε κοπέλα του Keylock, Janet Lawson. Φαίνεται επίσης να ισχυρίζεται ότι όλοι (πλην του ιδίου) είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα από χασισοκέικ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός εαυτού. Από εκεί και πέρα, δείχνει να διατείνεται ότι υπήρξε συγκάλυψη από την αστυνομία, δεν είναι σαφές όμως αν πιστεύει στη δολοφονία ή αν θεωρεί ότι έγινε για να αποσιωπηθούν σοβαρά ερευνητικά λάθη των τοπικών αστυνομικών.


- Κάποτε, η Madonna και η Darlene Lutz υπήρξαν φίλες. Αλλά η ρήξη τους πυροδότησε μια άσχημη ιστορία για τη Βασίλισσα της Ποπ, καθώς η Lutz έφυγε από τη ζωή της παίρνοντας κάποια τρόπαια. Και τώρα είναι αποφασισμένη να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί από αυτά.
Το πλέον πολύκροτο ανάμεσά τους, ήταν το γράμμα χωρισμού που έστειλε στη Madonna ο 2Pac τη δεκαετία του 1990, έναν χρόνο πριν δολοφονηθεί και ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Αλλά μεγάλη αξία έχουν και 3 άγνωστα demo από τις ηχογραφήσεις του θρυλικού δίσκου Like A Prayer (1989).
Η Madonna προσπαθεί από το 2017 να σταματήσει τη δημοπράτηση των παραπάνω με νομικά μέσα, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε ότι βρίσκονται στα χέρια της Lutz. Φέτος ωστόσο τον Ιούνιο έχασε το σχετικό δικαστήριο και η Lutz άρχισε πλέον τις διαδικασίες δημοπρασίας, δηλώνοντας περιχαρής στον Τύπο «Πότε έγινε αμαρτία να βγάζεις λεφτά;». Τώρα, ωστόσο, καθώς η online δημοπρασία για την κασέτα με τα 3 demo του Like A Prayer έχει φτάσει τα 1.153,71 ευρώ, παρεμβαίνει ο Patrick Leonard -παλιός συνεργάτης της Madonna, συνθέτης και συμπαραγωγός στα περισσότερα από τα πρώτα της άλμπουμ. Ο οποίος και δίνει στη δημοσιότητα τα 3 demo, προσπαθώντας έτσι να σαμποτάρει την απόπειρα της Lutz να βγάλει αξιοσημείωτα λεφτά από αυτά. Διαδοχικά, λοιπόν, μπορείτε να ακούσετε στους συνδέσμους παρακάτω μια πρώιμη μορφή του "Cherish", μια πρωτόλεια εκδοχή του "Like A Prayer", καθώς και το "Angels With Dirty Faces".

- Δεν είχε ποτέ στην καριέρα του κάποια μεγάλη επιτυχία ο Ras G, όμως όσοι παρακολουθούν στενά
την πιο ανήσυχη πλευρά του χιπ χοπ της τελευταίας δεκαετίας -πέρα από πρόσκαιρα hype- τον είχαν ψηλά. Γι' αυτό και τα νέα του ξαφνικού του θανάτου, σκόρπισαν αρκετή θλίψη.
Κατά κόσμον Gregory Shorter Jr., ο Ras G ήταν γέννημα-θρέμμα του Λος Άντζελες. Ασχολήθηκε μάλιστα ιδιαιτέρως με το sample, αλλά και με τις παραγωγές, πέρα από την καριέρα του σαν ράπερ. Η τελευταία άρχισε το 2005, όταν έβγαλε το EP Day & Night μαζί με τον Black Monk. Τη μεγαλύτερη προσοχή, ωστόσο, την κέρδισε στο διάστημα που σχετίστηκε με τη Brainfeeder του Flying Lotus, την οποία και συνίδρυσε -ιδιαίτερα με τον δίσκο του 2013 Back On The Planet, που τον βρήκε να εξερευνά μια instrumental χιπ χοπ γλώσσα με τζαζ απολήξεις. Τελευταία του δουλειά ήταν το άλμπουμ του 2016 The Gospel Οf Τhe God Spell.
Τα νέα του θανάτου του, τα ανακοίνωσε επισήμως η Brainfeeder, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα κάποια αιτία θανάτου. Ήταν 39 ετών


NEW ALBUMS
- Clairo – Immunity

Lo fi – Bedroom pop ντεμπούτο!

-   Drake – Care package

Το νέο album συλλογή  του hip hop αστέρα!

-  Ty Segall  - First tate

Album αριθμός ‘απειρο!’

- Francis Lung – A dream is u

Lo fi – indie  στα χνάρια του Elliot Smith

- Berlin Tanscendance

 Οι δημιουργοί του ‘take my breath away’ επέστρεψαν!

 - The Harmaleighs – She won’t make sense

Δεύτερη country rock δουλειά

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

- Electric Youth – Breathless

- Robbie Robertson -I hear you paint houses

- Trentemoller – In the garden

- Death Cab for Cutie – Kids in ‘99

- Sleater Kinney – Can I go on

- HAIM – Summer girl

- Friendly Fires – Silhouettes

- Sir Was – Deployed feat Little Dragon

- Colin Newman – Not to

- Angel Olsen – All mirrors

- Sungaze – Sparrow

- Phantogram – Into happiness

- Gold panda – Transactional relationship

- Tove Lo – Bad as the boys

- Idles – I dream guillotine

- Elbow – Dexter & sinister

- Glass Candy – The beat’s alive

- Electric Youth - Breathless

Single of the week
- Iggy Pop – James Bond

Ο γερόλυκος συνεχίζει σαν έφηβος!

No comments: