Tuesday, February 26, 2019

25 – 2– 2019 : Μουσικά νέα , τραγούδια και δίσκοι της εβδομάδας


-  Η μεγάλη περσινή επιτυχία του Bohemian Rhapsody έβαλε τόσο τη βιομηχανία, όσο και το κοινό στον «πυρετό» των μουσικών βιογραφιών. Και το επόμενο εγχείρημα που θεωρείται επί του παρόντος «hot», είναι το Rocketman -μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή και πορεία του Elton John. 
Το Rocketman βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, αφού ανακοινώθηκε ότι θα «προσγειωθεί» στα βρετανικά σινεμά στις 17 Μαΐου, φτάνοντας έπειτα στις Η.Π.Α. στις 31 Μαΐου. Έτσι, η παραγωγή έδωσε αυτές τις μέρες ένα νέο επίσημο trailer.
Διόλου τυχαία, τη σκηνοθεσία του Rocketman ανέλαβε ο Dexter Fletcher -ο άνθρωπος δηλαδή που αντικατέστησε τον Bryan Singer στη σκηνοθεσία του Bohemian Rhapsody.
Τον ρόλο του σερ Έλτον ανέλαβε ο 29χρονος Άγγλος ηθοποιός και τραγουδιστής Taron Egerton, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 από τη βρετανική τηλεόραση. Τον ρόλο του Bernie Taupin θα παίξει ο 32χρνος Άγγλος ηθοποιός και χορευτής Jamie Bell, που έγινε γνωστός το 2000 από το Billy Elliot.


-  Ο Manu Chao είναι ένας καλλιτέχνης ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, όπως έχουν αποδείξει οι χιλιάδες που συρρέουν στις συναυλίες του όλα αυτά τα χρόνια. Είναι λοιπόν ευρέως γνωστές (ακόμα και σε όσους δεν τον ακούνε) οι αριστερές πολιτικές του πεποιθήσεις, για τις οποίες έχει άλλωστε τραγουδήσει και συχνά. Έτσι, δημιουργήθηκε σάλος και απορία όταν το όνομά του ανακοινώθηκε ανάμεσα σε όσους θα πάρουν μέρος στη συναυλία Venezuela Aid Live.
Την τελευταία τη διοργανώνει αυτήν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Richard Branson, στην πόλη Cúcuta της Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, ώστε να στηριχτεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaidó στον αγώνα που διεξάγει για την απομάκρυνση του Προέδρου Nicolas Maduro. Ως τώρα, τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει διάφοροι latin αστέρες δημοφιλείς στην ισπανόφωνη Αμερική αλλά και στις Η.Π.Α. (Juanes, Maluma, ο Luis Fonsi του "Despacito" κ.ά.).Η πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή της Νότιας
Αμερικής είναι τόσο έκρυθμη, όσο και περίπλοκη. Ήδη από όταν κυβερνούσε ο Hugo Chávez, η αντιπολίτευση είχε κινηθεί με διάφορους τρόπους εναντίον του -ακόμα και με πραξικοπήματα- έχοντας την αμέριστη στήριξη των Η.Π.Α. και άλλων χωρών της Δύσης, καθώς η Βενεζουέλα θεωρείται κράτος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου. Σε κάθε όμως περίπτωση, ο Chávez κέρδιζε με διαφάνεια τις εκλογές, ως τον θάνατό του το 2013. Ο ως τότε αντιπρόεδρος και διάδοχός του Nicolas Maduro δεν έχει υπάρξει αναλόγως επιτυχημένος Πρόεδρος, με αποτέλεσμα η Βενεζουέλα να περνάει δύσκολες μέρες όσον αφορά την οικονομία. Η κατάσταση έγινε μάλιστα ακόμα χειρότερη λόγω των αμφιλεγόμενων εκλογών (Μάιος 2018) με τις οποίες ο Maduro ανανέωσε την παραμονή του στην εξουσία, ανοίγοντας τώρα τον δρόμο στον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Juan Guaidó να τον αμφισβητήσει ανοιχτά, αυτοανακηρυσσόμενος Πρόεδρος με τη στήριξη των Η.Π.Α. και αρκετών ακόμα χωρών (στις οποίες δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα, ας σημειωθεί). 
Η στάση του Manu Chao εξέπληξε, ωστόσο, γιατί, παρά τις ατασθαλίες του Maduro, η διεθνής Αριστερά δεν στηρίζει καμία αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα δίχως εκλογές. Θεωρώντας ότι πίσω από τον Juan Guaidó δεν κρύβεται κάποια διάθεση για περισσότερη δημοκρατία, αλλά απλώς οι πετρελαϊκές εταιρίες της Δύσης, που θέλουν να βάλουν στο χέρι τα πλούσια κοιτάσματα της Βενεζουέλας, προς τα οποία τους είχε κόψει αποτελεσματικά τον δρόμο ο Chávez. 
Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους χθες το βράδυ, πάντως, όταν ο
Manu Chao διέψευσε κατηγορηματικά μέσω των επίσημων social media του τη συμμετοχή του στο Venezuela Aid Live.
Το πώς βρέθηκε εξαρχής εκεί το όνομά του, είναι πάντως άξιο απορίας.


- Ο Danny Boyle δεν χρειάζεται συστάσεις για τους περισσότερους φίλους της μουσικής και του κινηματογράφου. Είναι ο άνθρωπος που το 1996 μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το Trainspotting του  Irvine Welsh και στη συνέχεια έφτασε ως τα βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας το αγαλματάκι Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 2008 με το Slumdog Millionaire, αλλά και 2 ακόμα υποψηφιότητες το 2010 (Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου) για το 127 Hours. Τελευταία του σκηνοθετική δουλειά ήταν το (αμφιλεγόμενο) sequel του Trainspotting, T2 (2017), τώρα όμως έχει τρελάνει κόσμο με το trailer της επικείμενης ταινίας Yesterday. Κι αυτό γιατί, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στον σύνδεσμο παρακάτω, διαδραματίζεται σε έναν κόσμο στον οποίον δεν υπήρξαν ποτέ οι Beatles!

-  Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Φλεβάρη του 2019:


1. Ladytron – Ladytron
2. RY X – Unfurl
3. Mercury Rev – Bobby Gentry’s The Delta Sweet revisited
4. White Lies- Five
5. Girlpool – What chaos is imaginary
6. Beirut – Gallipoli
7. Pavo Pavo – Mystery hour
8. Toy – Happy in the hollow
9. Broods – Don’t feed the pop monster
10. Ian  Brown – Ripples

NEW ALBUMS
-  Dream Theater – Distance over time
Η δυναμική progressive metal μπάντα ,συνεχίζει από το 1985!

-  Drenge – Strange creatures

Punk rock , garage rock , στον τρίτο δίσκο!

-  Sleaford Mods – Eton alive

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι παίζουν! Electronic , hip hop , punk?

-  Within Temptation – Resist

Symphonic metal με καταπληκτική ερμηνεύτρια!

-  Julia Jacklin – Crushin


Μελωδικότατο δεύτερο album από την ταλαντούχα εξ Νέας Ζηλανδίας!

- Bob Mould – Sunshine rock

Άλλο ένα εξαιρετικό προσωπικό της φωνής των Husker Do και Sugar!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Norah Jones – Just a little bit

-  Wet – Old bone

-  Aldous Harding – The barrel

-  Simple Creatures – Strange love

- U.S. Girls – Time

-  Dido – Chances

- Sundara karma- Little smart houses

- Chromatics – Time rider

- Vampire Weekend – Harmony hall

- Amanda Palmer – Voicemail for jill

- Grace VanderWaal – Stray


Single of the week
Johhny Marr Armatopia

Απρόσμενη κυκλοφορία που δεν υπάρχει στο τελευταίο album και κλείνει το ματι στα  παλιά του με τους  Electronic! Περιμένουμε 16 Ιουνίου!!!




No comments: