Monday, June 4, 2018

4– 6– 2018


-  Mod revival είδωλο στα τέλη των 1970s, όταν μεσουράνησαν οι Jam, ηλεκτρικός δημιουργός με blue-eyed soul ευαισθησίες στους καιρούς των Style Council (1983-1989) και σταθερή παρουσία έκτοτε στα rock πράγματα της Βρετανίας, ο Paul Weller έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες σταθερές της κιθαριστικής δισκογραφίας, ασχέτως τάσεων. 
Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, γιόρτασε τα 60ά του γενέθλια δίνοντας στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Aspects": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. Το "Aspects" «προλογίζει» κάποιον νέο δίσκο εκ μέρους του Weller, ο οποίος θα λέγεται True Meanings και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Θα είναι ο διάδοχος του περσινού άλμπουμ A Kind Revolution (Βρετανία #5).
«Δεν ξέρω αν είναι ενδεικτικό του νέου δίσκου», δήλωσε ο Weller, «πάντως για μένα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του». Πράγματι, ακούγοντας το "Aspects" βρίσκουμε τον Βρετανό τραγουδοποιό σε πιο ήσυχες, ακουστικές αναζητήσεις, που σε πολλούς fans έφεραν κατά νου τον Nick Drake. 

-  Πίσω στο 2016, σε ένα βίντεο για το αμερικάνικο Playboy, o Dave Grohl αποκάλυψε ότι κάλεσε τον David Bowie να συνεισφέρει τα φωνητικά σε ένα τραγούδι το οποίο έγραφε για το soundtrack μιας ταινίας (δεν την κατονόμασε). Ωστόσο ο Bowie είδε την ταινία, δεν του άρεσε, τα πράγματα έληξαν κάπου εκεί.
Φαίνεται όμως ότι ο Grohl έχει ακόμα πίστη στο κομμάτι του, αν και επιμένει ότι δεν είναι για να το πει ο ίδιος. Τώρα λοιπόν, μιλώντας στο βρετανικό GQ (δείτε το πλήρες βίντεο στο τέλος της είδησης), αποκάλυψε ότι πρόκειται να το ακούσουμε σύντομα, καθώς το έδωσε πρόσφατα «σε μια μπάντα».
Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα του γκρουπ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλω να χαλάσω την έκπληξη».


-  Οι Jonathan Fire*Eater’s δεν γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στη μουσική ιστορία, ούτε και ξέφυγαν ποτέ από το underground με τους 2 δίσκους που πρόλαβαν να καταθέσουν πριν διαλυθούν (1998). Για τους περισσότερους, μάλιστα, ίσως να ήταν απλά μια υποσημείωση στο παρελθόν των The Walkmen, αφού οι τελευταίοι ιδρύθηκαν από 3 μέλη τους. Αλλά για τους θεματοφύλακες των indie χρονικών υπήρξαν μια επιδραστική μπάντα, η οποία «προλόγισε» ήδη από την εκπνοή των 1990s τις εξελίξεις που θα έφερναν κατά τα '00s στο προκήνιο τους Strokes και τους LCD Soundsystem. 
Ο τραγουδιστής των Jonathan Fire*Eater’s, Stewart Lupton, δεν ακολούθησε τους Paul Maroon, Matt Barrick & Walter Martin στους Walkmen, διαλέγοντας να ξεκινήσει σπουδές ποίησης στην Ουάσινγκτον και να ιδρύσει το δικό του σχήμα. Και πράγματι, έκανε κι εκείνος μια σταθερή νέα αρχή με τους Childballads το 2006, κυκλοφορώντας ένα ΕΡ και περιοδεύοντας με την Cat Power και τους Kills.
Μέλος της οικογένειάς του επιβεβαίωσε στον αμερικάνικο Τύπο ότι ο Lupton πέθανε, μόλις στα 43 του χρόνια. Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αιτία θανάτου. 

-  Τον είδαμε τελευταία σε ρόλο προσκεκλημένου σε κομμάτια χιπ χοπ καλλιτεχνών τον James Blake (στο "King's Dead" με Kendrick Lamar, Future & Jay Rock, αλλά και στο "Look Ma No Hands" του André 3000 των Outkast), οπωσδήποτε όμως έχει και τα δικά του σχέδια.

Ο 29χρονος Λονδρέζος είχε καταθέσει τελευταία φορά το άλμπουμ The Colour In Anything πίσω στο 2016, με το οποίο έχασε μεν την top-10 δυναμική του στην πατρίδα Βρετανία (κόλλησε στο #13), μα επιβεβαίωσε το γκελ που έχει κάνει στο αμερικάνικο κοινό, φτάνοντας στο #36. 
Τώρα, δίνει στη δημοσιότητα ένα ακόμα νέο τραγούδι με τίτλο "Don't Miss It", . Όπως και το "If The Car Beside You Moves Ahead" που είχε προηγηθεί, αποτελεί προάγγελο ενός καινούριου δίσκου, για τον οποίον όμως δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες. Το "Don't Miss It" προξένησε ένα νέο κύμα δημοσιεύσεων που φαίνεται ότι ενόχλησαν τον James Blake. Έκανε λοιπόν δημόσια έκκληση στον Τύπο μέσω του επίσημου Twitter του να σταματήσει να τον αποκαλεί «θλιμμένο αγόρι», λέγοντας πως βρίσκει την έκφραση «προβληματική και μη υγιή» και ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η εύκολη ταμπελοποίηση όσων αντρών εκφράζονται με πιο συναισθηματικούς τρόπους.

NEW ALBUMS
-  Bodega – Endless scroll

Post punk που μάλλον κουράζει εδώ...

-  Neko Case – Hell – on

Όγδοος δίσκος για την τραγουδλιστρια και συνεργάτιδα των New Pornographers.

-  Roder Daltrey – As long as I have you

‘Ενατος για την αειθαλή φωνή των Who.

-  Ghost – Prequelle

Metal μπάντα από Σουηδία σε εξαιρετικό δίσκο για το είδος του!

-  Jamie Isaac – Idler

Down beat  δίσκος από τον καλλιτέχνη της soul.

-  LUMP – LUMP

Καρπός της συνεργασίας της Laura Marling  με τον Mike Lindsay των Tunng.

-  Matt Maltese – Bad contestant

Πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο για τον νεαρό Λονδρέζο με έντονη Brit Pop μυρωδιά...

-  Oneohtrix Point Never – Age of

Πειραματικό electro από τον συνεργάτη του David Byrne.

-  Natalie Prass – The future and the past

Δεύτερος δίσκος για την κοπέλα από την Virginia με soul προσανατολισμούς.

Father John Misty – God’s favorite customer

Τέταρτος δίσκος κι αυτός εξαιρετικός μετά το αριστούργημα Pure Comedy του 2017!

- Ben Howard – Noonday dream

Άλλη μια ποιοτική δουλειά στην ακουστική folk σκηνή.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-   Damien Rice – 100 miles across the room


-  LOONA – Love4eva feat. Grimes

-  Charli XCX – 5 in the morning

-  Gorillaz – Lake Zurich

- Gorillaz – Humility

-  Johnny Marr – Walk into the sea

- Lenny Kravitz – Low

-  Weezer – Africa

-  Lykke Li – Two nights feat. Amine

- IDLES – Colossus


Single of the week
- Playgroung Theory – Woman outside
 To δεύτερο single από τον επερχόμενο δίσκο από την παρέα  της Marcy!



No comments: