Thursday, June 21, 2018

18– 6– 2018


-  Ήταν πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο, που ο πάντα αγαπητός στη χώρα μας Sivert Høyem ανακοίνωσε τη διάλυση των Paradise, παρότι ο ίδιος είχε μιλήσει μέσα στο 2017 για την ανάγκη του να υπάρξει ξανά μαζί με ένα συγκρότημα.
Καθώς φαίνεται, λοιπόν, η ανάγκη δεν έπαψε, αλλά ήταν οι Paradise εκείνοι που δεν λειτούργησαν. Και κάπως έτσι, οι Madrugada -το γκρουπ με το οποίο έγινε διεθνώς γνωστός ο Høyem- είναι και πάλι μαζί, 10 ολόκληρα χρόνια μετά την επίσημη διάλυσή τους, την οποία προξένησε ο θάνατος του κιθαρίστα και συνιδρυτή τους Robert Burås (2007), μόλις στα 31 του χρόνια. 
«Επιστρέψαμε», έλεγε απλά το μήνυμα που πόσταραν στο Facebook, ενθουσιάζοντας τους απανταχού fans. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα καινούριο βιντεοκλίπ στο οποίο παίζουν το "Belladonna.
Η δημοσίευση του τελευταίου δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το γκρουπ σκοπεύει να τιμήσει τα 20 χρόνια από το πολυσυζητημένο του ντεμπούτο Industrial Silence (1999) με 2 μεγάλες συναυλίες στο Όσλο (στο Spektrum), 1 και 2 Φεβρουαρίου του 2019.
Το τι θα ακολουθήσει από εκεί και πέρα για τον Sivert Høyem, τον Frode Jacobsen και τον Jon Lauvland Pettersen -ή το τι θα προηγηθεί, μέσα στο 2018- παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

-  Πεθαίνοντας τον Νοέμβριο του 2016, ο σπουδαίος Καναδός ποιητής και τραγουδοποιός Leonard Cohen άφησε μια σημαντική κληρονομιά, που ήδη μετρούσε πολλούς φίλους, πετυχαίνοντας να αγγίζει και όσους νεότερους έρχονταν σε επαφή μαζί της.
Ανάμεσα στους θαυμαστές, συγκαταλέγονται και ο Sufjan Stevens με τον τραγουδιστή των National Matt Berninger. Οι οποίοι, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Cohen, τον Αύγουστο του 2016, είχαν κάτσει και είχαν ηχογραφήσει στη Νέα Υόρκη μια διασκευή στο "Memories" -ένα τραγούδι όχι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, από το αμφιλεγόμενο άλμπουμ του 1977 Death Of A Ladies' Man. 
Η διασκευή αυτή προοριζόταν για ιδιωτική χρήση, καθώς ήταν ένα δώρο στον Bryce Dessner των National, για τον τότε γάμο του με τη νυν σύζυγό του Pauline. Τώρα όμως την έδωσαν στη δημοσιότητα, συμμετέχοντας έτσι με τον τρόπο τους στη φιλόδοξη ψηφιακή πλατφόρμα που στήνουν οι PEOPLE. Ο ίδιος ο Bryce Dessner παίζει ακορντεόν, ενώ συμμετέχει και ο αδερφός του Aaron στο μπάσο και στην κιθάρα. 
Ποιοι είναι όμως οι PEOPLE;

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική κολεκτίβα την οποία έστησε ο Bon Iver παρέα με τους αδερφούς Dessner. Άμεσος στόχος τους είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο από τις 12 ως τις 20 Αυγούστου, φιλοξενώντας γύρω στους 160 καλλιτέχνες. «Θα σας έχουμε ονόματα που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ, αλλά και συμμετέχοντες των οποίων θα ξέρετε κάθε τραγούδι», ανακοίνωσαν.
Παράλληλα, οι PEOPLE στήνουν και την προαναφερόμενη ψηφιακή τους πλατφόρμα, έναν χώρο όπου θα εμπλουτίζεται ως τον Αύγουστο με σπέσιαλ ηχογραφήσεις σαν κι αυτήν του "Memories", με ειδικά σχεδιασμένα visuals, με podcasts, ακόμα και με live events. Για την ώρα θα προσφέρεται στους επισκέπτες η beta version, με την επίσημη εκδοχή να κάνει την εμφάνισή της τον Αύγουστο, ώστε να συμπέσει με το φεστιβάλ.

-  Αν και το αυτί των νεότερων σε ηλικία ακροατών δεν δείχνει να «ιδρώνει», ο
Moby εξακολουθεί και σε αυτήν τη δεκαετία να καταθέτει δίσκους με αξιόλογα κομμάτια. Φέτος, μάλιστα, βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα χάρη στο Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt, άλμπουμ που τα πήγε καλά στις κριτικές και τον επανέφερε στα charts (Βρετανία #30, Γερμανία #38). Τώρα, ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στον Moby για έναν ολότελα διαφορετικό λόγο: ο 52χρονος Αμερικανός ανακοίνωσε ότι πουλάει ολόκληρη τη δισκοθήκη του!
Το ενδιαφέρον από fans αλλά και συλλέκτες είναι ήδη πολύ μεγάλο, αφού στη δισκοθήκη του Moby υπάρχουν υπογεγραμμένα βινύλια από διάσημους συναδέλφους του, άλμπουμ/singles δύσκολα ακόμα και για την εποχή του Discogs, καθώς και (καρα)σπάνια test pressings -δικά του, κατά κύριο λόγο.
Ο Moby ξεκινάει τις πωλήσεις αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου και το κάνει online, 
εδώ. Αναμένεται να διατεθούν πάνω από 1000 άλμπουμ και singles.
Ο λόγος που το κάνει αυτό ο Moby είναι καθαρά φιλανθρωπικός. Ξεκαθάρισε δηλαδή ότι το 100% των εσόδων θα καταλήξει στην οργάνωση Physicians Committee for Responsible Medicine, για να ενισχύσει τον αγώνα της για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για την Ανθρωπότητα, όσο και για τα ζώα του πλανήτη μας.
«Προτιμώ να τα έχετε εσείς, το κοινό μου, πλέον αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Moby στο Consequence Of Sound, «γιατί εσείς θα τα παίζετε και θα τα αγαπάτε».

-  Το όνομα Chicago Cubs δεν λέει τίποτα σε μας εδώ στην Ελλάδα, αλλά στις Η.Π.Α. είναι ομάδα πρώτης γραμμής στο μπέιζμπολ και καμάρι για τους κατοίκους του Σικάγο και γενικά του Ιλινόι. Και ένας από τους πιο διάσημους fans της, είναι ο Eddie Vedder. Γιατί μπορεί να μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, είναι όμως από το Evanston του Ιλινόι και αυτή η αθλητική συμπάθεια τον συνόδευσε και στην ενήλικη ζωή του. 
Πίσω στο 2007, μάλιστα, ο Vedder έγραψε για χάρη των Chicago Cubs το τραγούδι "All The Way", το οποίο και κυκλοφόρησε το 2008 και σε single μέσω του Ten Club: το διέθεσε ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας των Pearl Jam και σε φυσικό format σε επιλεγμένα καταστήματα του Σικάγο. 
Τώρα, λοιπόν, το "All The Way" επιστρέφει απροσδόκητα στην επικαιρότητα, μέσω της Third Man Records, της δισκογραφικής δηλαδή εταιρίας του Jack White.
Όποιος λοιπόν αγοράσει εισιτήρια για το μεγάλο ματς που θα δώσουν οι Chicago Cubs στις 6 Ιουλίου, θα λάβει ως δώρο και ένα 7ιντσο συλλεκτικό βινύλιο σε μπλε και κόκκινο χρώμα, το οποίο θα έχει το "All The Way" ως βασικό single και το "Go, Cubs, Go" του Steve Goodman (1984) ως b-side. 

NEW ALBUMS
-  Johnny Marr-  Call The Comet

Τρίτος ίσως και ο καλύτερός του , με το ταλέντο του στην κιθάρα δεδομένο από την εποχή των Smiths και την δυναμική στην σύνθεση να ξεχωρίζει!

-  Nicki Minaj  -  Queen Young

Ο νέος δίσκος της εμπορικής πια ράπερ

-  Rolling Blackouts Coastal Fever- Hope Downs

Και  να που ξεπηδούν νέα groups με υποθήκη γνωστούς ήχους και εξαιρετικάντεμπούτα όπως αυτό! Από Μελβούρνη μεριά, συνεχίζουν την παράδοση των Go Betweens!

-  Chromeo  - Head Over Heels

Και από τον χώρο της pop dance αυτό το cd στο ίδιο κύμα με τα προηγούμενά τους.

-  Melodys Echo Chamber-  Bon Voyage

Η Γαλλιδούλα της
dream pop σε δύσκολο δεύτερο δίσκο!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Ryan Adams – Denver 7

-  Totally Enormous Extinct Dinosaurs - Leave A Light On

-  Villagers - A Trick of the Light

-  All Time Law - Everything Is Fine

-  CHROMATICS -  Blue Girl

-  Slaves - Cut And Run

-  HAVASI -  The Storm feat. Lisa Gerrard


Single of the week

- Spiritualized - Im Your Man ft. J SPACEMAN

Ο Jason Pierce σε δράση ξανά…


No comments: