Monday, June 11, 2018

11– 6– 2018


-  Χαμός έγινε πριν λίγες μέρες στη Σκιάθο, όταν άρχισε να κυκλοφορεί ευρύτερα η είδηση πως στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκε ένα Boeing 767 με το χαρακτηριστικό σήμα κατατεθέν των Rolling Stones (με τη γλώσσα). Το γκρουπ βρίσκεται βέβαια σε παγκόσμια περιοδεία, όμως η ημερομηνία συνέπιπτε πράγματι με ένα κενό που είχαν μεταξύ των συναυλιών στο Μάντσεστερ και στο Εδιμβούργο. Και με τη Σκιάθο να έχει μπει στον χάρτη των Βρετανών λόγω (και) της πρόσφατης επίσκεψης του πρίγκιπα Κάρολου στην Ελλάδα, δεν ήταν παρά υπόθεση μερικών ωρών για το lear jet των Rolling Stones να φτάσει στο νησί.
Οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν βέβαια ποτέ με κάποιον επίσημο τρόπο, ενώ κάποιοι επεσήμαναν ότι το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Σκιάθο δεν μοιάζει πολύ με αυτό που ξέρουμε ότι χρησιμοποιούν συνήθως οι Rolling Stones.
Ωστόσο τα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια έδειξαν να επιβεβαιώνουν όσους θεωρούν ότι η θρυλική μπάντα έκανε όντως ένα μικρό, ελληνικό διάλειμμα: σύμφωνα με όσα μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα μικρό λεωφορείο με μαύρα τζάμια προσέγγισε το τζετ, επιβίβασε 7 άτομα και τα μετέφερε στο λιμάνι, όπου τους περίμενε το τρικάταρτο σκάφος Eos, το οποίο είχε επίσης καταπλεύσει πρόσφατα στη Σκιάθο. 4 επιβάτες αποβιβάστηκαν εκεί, με τους υπόλοιπους 3 να συνεχίζουν ως τις Κουκουναριές, όπου και έκατσαν για φαγητό στο πολυτελές εστιατόριο του ξενοδοχείου Skiathos Palace. 


-  Όταν τον Μάρτιο ανακοινώθηκε ότι θα βλέπαμε και τον Bryan Ferry φέτος στην Ελλάδα, οι Αθηναίοι δαγκώθηκαν, καθώς οι αρχικές εξαγγελίες μιλούσαν για μία μόνο εμφάνιση, στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Δάσους.Αρκετοί βέβαια περίμεναν ότι θα υπήρχε συνέχεια, καθώς πολύ σπάνια ονόματα τέτοιας εμβέλειας δεν παίζουν και στην Αθήνα, εφόσον έρχονται στη χώρα μας -είναι κάτι που έχει να συμβεί χρόνια. 
Καθώς ωστόσο ο καιρός περνούσε και νέα δεν φαίνονταν στον ορίζοντα, αρκετοί fans άρχισαν να κάνουν τα πλάνα τους για ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε δεν έχει και λίγους οπαδούς στη χώρα μας ο 72χρονος Άγγλος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ο οποίος παραμένει μια φωνή πολύ αναγνωρίσιμη ραδιοφωνικά.
Να όμως που η σχετική ανακοίνωση ήρθε τελικά και είναι γεγονός ότι θα δούμε τον Bryan Ferry και στην Αθήνα: την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, θα παίξει στο Ηρώδειο.
Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης έχει καθαρά να κάνει με τις εργασίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο είναι υπεύθυνο για ό,τι πράσινο φως δίδεται για συναυλία στο Ηρώδειο.
Εκτός από τον Bryan Ferry στην Αθήνα θα έρθουν τον Σεπτέμβριο η Natacha Atlas και η Luz Casal, ενώ το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει και πολλές ιδιαίτερες εγχώριες βραδιές. 
 
- Σχεδόν 4 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην χώρα μας, ο Ty Segall επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αθήνα, στην – όσο κλισέ και να ακούγεται – καλύτερη φάση της μέχρι τώρα καριέρας του. Εαν αναλογιστούμε ότι την τελευταία φορά που εμφανίστηκε εδώ, σε μια ακόμα συνηθισμένη καταιγιστική ζωντανή εμφάνιση, κατάφερε να “δεθεί”, κυριολεκτικά, με κολλητική ταινία, με το κοινό του, αναρωτιόμαστε τι θα δούμε αυτή την φορά;
Και αυτό διότι, αν και ο καταιγιστικός ρυθμός με τον οποίον βγάζει δίσκους δεν φαίνεται να χαλαρώνει καθόλου, καθένας από αυτούς τους δίσκους έχει φανερώσει ακόμα μια πτυχή και ακόμα άλλες αναρίθμητες επιρροές ενός μουσικού που, ενώ ξεκίνησε ως ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου “νεο-γκαράζ” ήχου, πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά όρια αυτού του τίτλου.Αυτή την τελευταία έκφανση του
Ty Segall, συνοδεία της Freedom Band, πρόκειται να δούμε στις 16 Ιουνίου στο Gagarin 205 : ενός μοναδικού καλλιτέχνη, που παρόλο που εμπνέεται από τις στέρεες βάσεις της ιστορίας του ροκ, επιδεικνύει την ευκολία μεταπήδησης μεταξύ στείρων και στεγανών “μουσικών ειδών” τόσο χαρακτηριστικής της κουλτούρας των millennials. Και αν κάποτε ο Ty Segall ήταν η κεφαλή του καλιφορνέζικου γκαράζ ροκ του 21ου αιώνα, τώρα μιλάμε για κάτι άλλο: ίσως τον πιο ενδιαφέροντα ροκ μουσικό της τελευταίας δεκαετίας.Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Bonnie Nettles.

-  Το αιματοβαμμένο θρίλερ Suspiria του Dario Argento (1977) θα το βρείτε σε κάθε καλή λίστα με cult b-movies, αν και στην πραγματικότητα είναι κάτι κινηματογραφικά σημαντικότερο για τους φίλους του horror. Για τους φίλους πάλι της μουσικής, το soundtrack σηματοδοτεί ένα υψηλό σημείο στην ιστορία των Ιταλών Goblin αλλά και του ευρωπαϊκού prog rock -τους Goblin τους είδαμε μάλιστα πρόσφατα και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, και ενθουσίασαν μόλις έπαιξαν το βασικό θέμα του φιλμ .
Έτσι, το στοίχημα για το νέο remake του Suspiria είναι διπλό. Αφενός, ο σκηνοθέτης Luca Guadagnino θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του να διατηρήσει την αυθεντική αίσθηση καθώς θα βάζει τις σύγχρονες πινελιές του. Και αφετέρου ο Thom Yorke θα πρέπει να παραδώσει κάτι που να μην αποβεί στη σκιά του score των Goblin. 
Μια «γεύση» των όσων σκαρώνει ο τραγουδιστής των Radiohead μπορούμε να πάρουμε τώρα, παρακολουθώντας το πρώτο trailer του νέου Suspiria, όπου ακούγεται και απόσπασμα από τη μουσική την οποία έχει φτιάξει: μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.
Το φιλμ θα βγει στα σινεμά το φθινόπωρο, στις 2 Νοεμβρίου και κάπου εκεί θα πρέπει να αναμένουμε και το score του Yorke. Θα είναι δε το πρώτο πλήρες soundtrack που θα φτιάχνει στη σόλο του καριέρα.
Ο Guadagnino έχει πάντως μιλήσει με τα θερμότερα λόγια, δηλώνοντας ότι «στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ταινία που θα είναι συνάμα ενοχλητική και μια εμπειρία μεταμόρφωσης. Σε αυτήν την προσπάθεια, δεν γινόταν να έχουμε κάποιον καλύτερο συνεταίρο».

NEW ALBUMS

-  Gruff Rhys – Babelsberg

Η φωνή των Super furry Animals στην καλύτερη ίσως solo δουλειά του.

-  Proc Fiskal Insula

 Λίγο από όλα στο ντεμπούτο των νεαρών Σκωτσέζων . Indie , dance, rock….

-  Lilly Allen – No shame

Μια χαρά τα πάει στην πατρίδα της η Βρετανίδα , και με αλλαγμένο ώριμο ήχο εδώ…

-  The Get Up Kids – Kicker

Rock μελωδίες από το Κάνσας στην επανασύνδεσή τους.

-  Kanye West and Kid Cudi – Kids see ghost

Συνεργασία δύο σύγχρονων μεγάλων του hip hop

-  Jorja Smith Lost &found

 Ντεμπούτο για την πολύ αξιόλογη της neo soul.

-  Lykke Li – So sad so sexy

Η Σουηδέζα στην νέα της δουλειά στο ύφος που την αγαπάμε.

-  Snail Mail – Lush

Νέα indie μπάντα με φωνητικά που παραπέμπουν στα 90s!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Body / head – You don’t need

-  Sarah P. – Right where it belongs

-  Beth Orton and Chemical brothers – I never asked to be your mountain

-  Maroon 5 – Girls like you feat. Cardi b

-  Twin Shadow – Saturdays feat. HAIM


-  Unknown Mortal Orchestra – Hunnybee

-  Preoccupations – Decomose

-  Underworld – Apple shine

-  Anna Calvi – Don’t beat the girl out of my boy

-  Miles Kane – Coup de Grace

- Cigarettes after Sex - Crush

-  Hooverphonic - Romantic


Single of the week
-  Suede – The Invisibles

Ο Brett αν και μεγάλωσε δεν έχασε το ταλέντο να ερμηνεύει αισθησιακά…

No comments: