Tuesday, January 16, 2018

15– 1– 2018

-  Σοκ προξένησε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Dolores O' Riordan, της Ιρλανδέζας μουσικού που η υφήλιος έμαθε ως τραγουδίστρια των Cranberries, πάνω μάλιστα που ένα sample της μεγάλης τους επιτυχίας "Zombie" (Βρετανία #14) στον νέο δίσκο του Eminem, είχε ξανακάνει το όνομά τους να συζητιέται. 
H O'Riordan γεννήθηκε το 1971 στο Limerick της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και το 1990 μπήκε στους Cranberries ως τραγουδίστρια, μετά από audition. Το όνομά της πρωτοέγινε γνωστό από το "Linger" (Βρετανία #74, Η.Π.Α. #8), παρέμεινε δε στους Cranberries ως το 2003, όταν και διαλύθηκαν -οπότε συνέχισε ως σόλο καλλιτέχνιδα. Το γκρουπ ξανάσμιξε ωστόσο το 2009 και πέρυσι, μάλιστα, έβγαλαν και νέο δίσκο, το Something Else (Βρετανία #18).
Η O'Riordan πέθανε εντελώς αναπάντεχα στο Λονδίνο, όπου είχε μεταβεί αυτές τις μέρες για ηχογραφήσεις. Ήταν μόλις 46 ετών και ο θάνατός της φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο. Η οικογένειά της μάλιστα ζήτησε από τον Τύπο να σεβαστεί αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

-  Αν και αρχικά μέλη των Motörhead (δίπλα στον Lemmy) ήταν ο κιθαρίστας Larry Wallis και ο ντράμερ Lucas Fox, ως «κλασική» εποχή της θρυλικής βρετανικής μπάντας νοούμε το διάστημα που τις θέσεις αυτές κατείχαν οι άμεσοι αντικαταστάτες τους, ο "Fast" Eddie Clarke στις κιθάρες και ο "Philthy Animal" Taylor στα ντραμς: ο πρώτος μπήκε στο γκρουπ το 1976 και αποχώρησε το 1982, ενώ ο δεύτερος ξεκίνησε το 1975, έφυγε το 1984 και ξαναγύρισε το διάστημα 1987-1992.
Ο "Fast" Eddie Clarke μεγάλωσε στο Twickenham του Λονδίνου και ξεκίνησε την επαγγελματική του ενασχόληση με τη μουσική το 1973 ως βασικός κιθαρίστας των Zeus, που αργότερα μετονομάστηκαν σε Blue Goose. Φεύγοντας από αυτούς δοκίμασε ανεπιτυχώς να βρει τον δρόμο του στη μουσική βιομηχανία με δύο ακόμα συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να τα παρατήσει.

Τα πράγματα θα άλλαζαν όταν γνωρίστηκε με το Philthy Animal και ύστερα με τον Lemmy, που τον κάλεσε να αναλάβει κιθαρίστας όταν έφυγε ο Wallis το 1976. Μαζί έφτιαξαν τα άλμπουμ Motörhead, Overkill, Ace Οf Spades, Bomber, No Sleep 'Τil Hammersmith και Iron Fist. Το τελευταίο, ωστόσο, δεν άφησε ικανοποιημένο τον Clarke. Και όταν ο Lemmy αποφάσισε να ηχογραφήσει με τους Plasmatics της Wendy O. Williams η σταγόνα ξεχείλισε, με αποτέλεσμα να παρατήσει τη μπάντα στη μέση της τότε αμερικάνικης περιοδείας της (1982). Έκτοτε δεν επέστρεψε στους Motörhead, το γεγονός όμως ότι εμφανίστηκε καλεσμένος τους στο Brixton Academy του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2000 στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια του γκρουπ δείχνει ότι με τον καιρό η κατάσταση εξομαλύνθηκε.
Ο Clarke παρέμεινε ενεργός ως κιθαρίστας και σχημάτισε τους Fastway
με τον μπασίστα των UFO, Pete Way, με τους οποίους κι έκανε επίσημο δισκογραφικό ντεμπούτο το 1983.
Με τον Lemmy και τον "Philthy" Taylor να πεθαίνουν μέσα στο 2015, ο Clarke ήταν ο τελευταίος επιζών της κλασικής σύνθεσης των Motörhead. Πέθανε , στα 67 του χρόνια, σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου είχε εισαχθεί με σοβαρή πνευμονία.

-  ο Black Mirror πέτυχε να γίνει μία από τις πιο συζητημένες τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων χρόνων, χάρη στην οπτική με την οποία βλέπει τη σχέση της Ανθρωπότητας με τις νέες τεχνολογίες -και τις απρόβλεπτες συνέπειές του.
Τώρα, μας δίνει την ευκαιρία να γνωριστούμε και με 2 φρέσκα τραγούδια των Sigur Rós τιτλοφορούμενα "Match" και "End"
Και τα 2 κομμάτια ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Hang The DJ, το οποίο μας δείχνει τι γίνεται όταν αποκτάμε ένα application για ραντεβού εντελώς έξω από όσα φανταζόμαστε στις μέρες μας.
Και το "Match", αλλά και το "End" είναι γραμμένα από τον επί σειρά ετών συνεργάτη του τραγουδιστή της ισλανδικής μπάντας Jónsi, Alex Somers. 

-  Αν και ορισμένοι κριτικοί ...ξίνισαν πίσω στο 1983, όταν ο David Bowie κυκλοφόρησε το "Let's Dance", το τραγούδι έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα του καταλόγου του (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #2, Γαλλία #2, Καναδάς #1, Γερμανία #2).
Τώρα, με αφορμή την 8η του Γενάρη, όταν ο Bowie θα είχε τα γενέθλιά του εάν ζούσε (θα γινόταν 71), ο Nile Rodgers δημοσίευσε μέσω της Parlophone ένα ακυκλοφόρητο demo του "Let's Dance".
«Χρόνια πολλά David», έγραψε στη σχετική του ανακοίνωση ο Rodgers, «σε αγαπάμε και λείπεις σε όλους μας».
Όπως εξήγησε, το demo ηχογραφήθηκε στο Montreux της Ελβετίας. Ξύπνησε ένα πρωί και βρήκε από πάνω του τον Bowie με μια ακουστική κιθάρα, να του λέει γεμάτος ενθουσιασμό «Nile, νομίζω ότι αυτό θα γίνει επιτυχία!».



                    NEW ALBUMS

-  Shame – Songs of praise

Από το Λονδίνο και την νέα γενιά του indie rock…

-  Borns – Blue Madonna
Ο πρώτος δίσκος του ποπ καλλιτέχνη με συνεργασίες όπως το ντουέτο με την Lana Del Rey.

-  Camila Cabello – Camila

Το νέο όνομα φωτιά της χορευτικής ποπ στον πρώτο μεγάλο δίσκο.

-  MudhoneyLie

Και συνεχίζουν να βγάζουν δίσκους τόσα χρόνια μετά…

-  Black Rebel Motorcycle Club – Wrong creatures

Μετά την μέτρια δουλειά τους του 2013 , επιστροφή στους 2 πρώτους καλούς δίσκους!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Vance Joy -  Were going home

-  U.S. Girls – Pearly gates

-  The Radio Dept. – Your true name

-  Carrie Underwood – The champion

-  The Beaches – Money

-  Nina Nesbitt – Somebody special

-  The Neighbourhood – Stuck with me

-  MGMT – Hand it over

-  Gaz Coombes – Deep pockets

-  David Byrne – Everybody’s coming to my house

Single of the week

-  Cults – Right words natural state

Εξαιρετική dream pop στο νέο τους single!



No comments: