Tuesday, October 10, 2017

9– 10– 2017

-  To Woman (2016) δεν έδωσε στους Justice την επιστροφή που ίσως φαντάζονταν, αφού ούτε οι κριτικές υπήρξαν διθυραμβικές, ούτε και οι εμπορικές επιδόσεις ανάλογες της zeros δόξας: στην πατρίδα Γαλλία το άλμπουμ βρέθηκε μακριά από το top-10 (#17), στη Βρετανία έμεινε στο #47, ενώ στις Η.Π.Α. έπιασε μόλις ένα #154.Ωστόσο οι Gaspard Augé & Xavier de Rosnay βρήκαν άλλους τρόπους να συζητιέται το όνομά τους, π.χ. με το βιντεοκλίπ το οποίο λάνσαραν για το "Fire", έχοντας ως πρωταγωνίστρια τη Σούζαν Σάραντον.
Κάτι ανάλογο, λοιπόν, πέτυχαν και το τελευταίο διάστημα, όταν για να προμοτάρουν τις μεγάλες βρετανικές τους συναυλίες ανέθεσαν στον Alexandre Courtès να τους φτιάξει ένα βιντεοκλίπ για το "Pleasure", ένα κομμάτι με 1980s soul αναφορές και φωνητικά από τη Morgan Phalen των Diamond Nights.Και πέτυχαν διάνα, αφού ο γαλλικός Τύπος αναφέρει πως το αποτέλεσμα (το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος) είναι μάλλον το πιο συζητημένο βιντεοκλίπ του φετινού φθινοπώρου. Στον κόσμο του ίντερνετ και των social media τουλάχιστον, αφού τα views στο YouTube (κοντά στις 300.000 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) είναι μεν κάμποσα για μια μπάντα του βεληνεκούς των Justice, μα δεν συνιστούν και κάτι το φαινομενικό.
Με δεδομένο βέβαια το παρελθόν του Courtès, δεν είναι να απορεί κανείς για τον ντόρο: μιλάμε για τον άνθρωπο που σχεδίασε τα κράνη των Daft Punk και γύρισε για τους White Stripes το κλιπ του "Seven Nation Army".
Ο ίδιος, πάντως, δίνει στους Justice τα εύσημα της αρχικής ιδέας: «ήθελαν μια υπερβατική σκηνή αγάπης, κάτι που να απεικονίζει ένα είδος συμβίωσης συναισθημάτων την ώρα του σεξ». Από εκεί, λοιπόν, πήρε τη σκυτάλη για να φτιάξει ό,τι περιγράφει ως «ένα μικρής διάρκειας αισθησιακό φιλμ», με μια δυνατή σκηνή σεξ.

-  Πέρυσι τον Αύγουστο οι Pearl Jam πήραν μέρος στο Chicago Cubs historic World Series championship, στα πλαίσια του οποίου έδωσαν 2 sold-out συναυλίες στο Wrigley Field, που συζητήθηκαν όσο λίγες live εμφανίσεις τελευταία και ξετρέλαναν τους fans τους. Το Σικάγο, άλλωστε, είναι η γενέθλια πόλη του Eddie Vedder, οπότε υπάρχει ειδική σχέση.Οι συναυλίες αυτές κινηματογραφήθηκαν από τον φημισμένο φωτογράφο και σκηνοθέτη Danny Clinch και αποτελούν τώρα το ντοκιμαντέρ Let's Play Two, το οποίο και κυκλοφορεί μέσω μιας ευρείας σύμπραξης πολυεθνικών και μικρών ανεξάρτητων στούντιο. Το ντοκιμαντέρ θα διατεθεί βέβαια και σε DVD, θα προβληθεί όμως και σε διάφορες αίθουσες σε επιλεγμένες χώρες, καθώς και σε special one night only προβολές.Παράλληλα, οι Pearl Jam και η Republic Records (σε παγκόσμια διανομή Universal) διέθεσαν στα δισκοπωλεία και το soundtrack του φιλμ, με επιλεγμένες στιγμές από τις 2 συναυλίες στο Σικάγο. Ο δίσκος περιλαμβάνει 17 κομμάτια και κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο και σε CD με 32σελιδο booklet. 
 
-  Από πέρυσι μέχρι και το φετινό φθινόπωρο, ένα από τα διεθνή τραγούδια που παίζεται και ξαναπαίζεται στο ελληνικό ραδιόφωνο είναι το "Human" του Rag'n'Bone Man.Πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο αυτό κρύβεται ο 32χρονος τραγουδοποιός Rory Graham από το Uckfield της Αγγλίας. Ο οποίος δεν έχει επιτυχία μόνο στην Ελλάδα: το "Human" του χάρισε ένα #2 στη Βρετανία, τον έμπασε με το δεξί στην πάντα δύσκολη για τους Ευρωπαίους καλλιτέχνες αμερικάνικη αγορά (#74), ενώ τον επέβαλλε και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, κατακτώντας το #1 της Γερμανίας και το #2 της Γαλλίας. Τώρα, με την ευκαιρία του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου Human, ο Rag'n'Bone Man βγαίνει σε εκτεταμένη ευρωπαϊκή περιοδεία και ένας από τους σταθμούς που ήδη ανακοινώθηκε είναι και η χώρα μας, όπου θα έρθει στις 12 Μαΐου του 2018, για πρώτη φορά.Ωστόσο θα παίξει απ' ό,τι φαίνεται μόνο στη Θεσσαλονίκη (στο Principal): αθηναϊκή εμφάνιση δεν ανακοινώθηκε και φαίνεται δύσκολη με βάση το ότι την προηγούμενη μέρα παίζει στα Σκόπια και την επόμενη στην Κωνσταντινούπολη. 

-  Μετά τις L7, άλλη μία alternative δόξα της δεκαετίας του 1990 με έντονο φεμινιστικό πρόσημο επιστρέφει στο δισκογραφικό προσκήνιο.
Ο λόγος για τους Breeders, τη μπάντα που έστησαν το 1989 η Kim Deal των Pixies με την Tanya Donelly των Throwing Muses, συνεισφέροντας
ανεξίτηλα στο soundtrack των 1990s με το καταιγιστικό "Cannonball" (Η.Π.Α. #44, Βρετανία #40).
Τελευταία τους παρουσία ήταν το ΕΡ Fate To Fatal το 2009, με την Kim Deal να έχει μείνει μόνη να κρατά τα ηνία του γκρουπ. Πέρυσι, ωστόσο, μάθαμε ότι η Courtney Barnett τους επισκέφθηκε σε ένα στούντιο του Οχάιο και συνεισέφερε στα δεύτερα φωνητικά, σε ηχογραφήσεις που μάλλον προμήνυαν κάποιο καινούριο άλμπουμ.
Και έτσι αποδείχθηκε πως είχαν τα πράγματα, καθώς πριν λίγο οι Breeders έδωσαν στη δημοσιότητα το "Wait In The Car", πρώτο τους τραγούδι εδώ και 8 χρόνια .
Όσο για τη συνέχεια, για την ώρα έχει ανακοινωθεί μόνο μια μεγάλη περιοδεία σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Για τον δίσκο, αναμένουμε στις οθόνες μας.

NEW RELEASES SINGLESTRACKS

-  CitizenAs you please

Τρίτος δίσκος της rock μπάντας από το Michigan.

-  Cults – Offering

Και εδώ τρίτη δουλειά για την indie pop μπάντα από τις ΗΠΑ.

-  Kele OkerekeFatherland
Solo δίσκος για τον τραγουδιστη των Bloc Party με χαμηλότονες συνθέσεις.

-  Kelela – Take me apart

Από την νέα γενιά της soul.

-  Liam Gallagher – As you were

Είδε και απόειδε με τους Beady Eye και παέι τώρα μόνος του απέναντι στον πιο επιτυχημένο Noel.

-  RationaleRationale

Πρώην Tinashe αλλάζει το όνομα του ο Βρετανός  της soul…

-  The Darkness – Pinewood smile

Επιστροφή των hard rockers από την Βρετανία.

-  The White Buffalo – Darkest darks , lightest lights

Νέα δουλειά για το project  του Jake Smith

-  Wolf Parade – Cry cry cry

Από το Montreal και την σχολή των Arcade fire.

-  Marilyn Manson – Heaven upside down

Νέος δίσκος για τον εκκεντρικό του gothic.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Diplo – Testosterone (with Sia)

-  Kajk – Nothing left to stay

-  Jessie J – Not my ex

-  L7 -  Dispath from Mar-a-Lago

-  Maroon 5 – Help me out

-  Pink – Whatever you want

-  Sam Smith – Pray

-  Tove Styrke – Mistakes

-  Viva Brother – Bastardo

-  Young Dreams – Of the city


Single of the week

-  Wild Beasts – Punk drunk trembling


 Τι κρίμα να μην συνεχίζουν! Εξαιρετικό group! Τελευταία τους ηχογράφηση!

No comments: