Tuesday, October 17, 2017

16– 10– 2017

-  Έναν μόλις χρόνο μετά το 2ο τους άλμπουμ Connect The, οι Playground Theory είναι καθώς φαίνεται έτοιμοι να επιστρέψουν στη δισκογραφία. Είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με δύο μέλη του group πρόσφατα μετά την συναυλία των Slowdive στο Fuzz.Για την ώρα, πάντως, έχουμε εκ μέρους τους ένα νέο single με τίτλο "Escape The Night", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. Παρότι μάλιστα πρόκειται για ψηφιακή κυκλοφορία, υπάρχει κι ένα άτυπο b-side: ένα remix στο ίδιο κομμάτι, φτιαγμένο από το μουσικό, συνθέτη, παραγωγό και DJ Fading Soul.
Στο "Escape The Night", διαβάζουμε, «μουσική και στίχοι ενώνονται για  να εκφράσουν τον αγώνα να ξεφύγουμε από την μονοτονία της καθημερινότητας. Το τραγούδι λειτουργεί σαν μία συνειδητοποίηση και αποδοχή του ότι τα πράγματα δεν θα έρθουν πάντα όπως τα περιμέναμε».
Το κομμάτι προλογίζει το νέο άλμπουμ των Playgroud Theory, Tears Go Upwards, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα βγει πάντως από την Puzzlemusik, σε παραγωγή, μίξη και mastering του Γιώργου Πρινιωτάκη.
Το Σάββατο που μας έρχεται (21/10), η μπάντα θα εμφανιστεί ζωντανά στο Gagarin, λαμβάνοντας μέρος στο C-Loud Festival. 

-  Γέννημα-θρέμμα του νοτιοανατολικού Λονδίνου, η Sally Jones αγάπησε το πανκ στα νιάτα της και βρέθηκε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα στις Krunch, μια γυναικεία μπάντα που ασπάστηκε τα riot grrrl κελεύσματα τα οποία κατέφταναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα εξελισσόταν σε μία από τις πιο τρομακτικές γυναίκες των ημερών μας.
Όλα φαίνεται πως άλλαξαν πριν περίπου 20 χρόνια, όταν άφησε τον τότε σύντροφό της για τον Junaid Hussain, ο οποίος και την παντρεύτηκε αφού την έπεισε πρώτα να ασπαστεί το Ισλάμ. Το 2013, ο Hussain αποφάσισε να τεθεί στη υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους και έφυγε για τη Συρία, γενόμενος ένας από τους πιο πολύτιμους χάκερς των Τζιχαντιστών.Η Jones ακολούθησε τον άντρα της στη Συρία, μαζί με τον μικρότερό τους γιο και αναμείχθηκε ενεργά στις δραστηριότητές του. Όταν ο Hussain σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ύστερα από αμερικανική επιχείρηση στη Συρία, η Jones όχι μόνο δεν γύρισε πίσω στη Βρετανία, αλλά τάχθηκε ενεργά στο πλευρό των Τζιχαντιστών, δηλώνοντας ότι ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί από τον μεγαλύτερο εχθρό του Αλλάχ.Για τους Τζιχαντιστές, η πιστή της παρουσία στο πλάι τους υπήρξε ένα από τα ισχυρότερα και λειτουργικότερα όπλα προπαγάνδας στη διάθεσή τους -η Λευκή Χήρα, την αποκαλούσαν. Πόσο μάλλον όταν η Jones απέδειξε την ικανότητά της να φέρνει στο πλάι της οργάνωσης πολλές εθελόντριες από τη Βρετανία: υπολογίζεται ότι έπεισε κάποιες εκατοντάδες γυναίκες να δουλέψουν για το Ισλαμικό Κράτος, αριθμός εντυπωσιακός, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η μεγάλη πλειονότητα αυτών είχε μουσουλμανική προέλευση.
Παράλληλα, οι Τζιχαντιστές την έθεσαν επικεφαλής της γυναικείας πτέρυγας του μυστικ
ού εκστρατευτικού σώματος Anwae al-Awlaki. Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφα του Ισλαμικού Κράτους που διέρρευσαν στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, η Jones εκπαίδευε προσωπικά τις γυναίκες αυτές, νουθετώντας τις για το πώς θα πετύχουν αποτελεσματικές αποστολές αυτοκτονίας στη Δύση.
Τώρα, σωρεία δημοσιευμάτων θέλουν τη 50χρονη Jones και τον 12χρονο γιο της να σκοτώθηκαν τον Ιούνιο, ύστερα από στοχευμένη αμερικανική επίθεση με drones, η οποία έγινε μετά τη φυγή της από τη Raqqa, πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει, λέγοντας λακωνικά ότι δεν σχολιάζει θέματα εθνικής ασφάλειας. Ο δε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Adrian Rankine-Galloway, αρνήθηκε ότι υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
Η μοίρα της Sally Jones, παραμένει αμφισβητούμενη.
 
-  Ακόμα και με τους ρυθμούς με τους οποίους τρέχουν οι εποχές μας, δεν πάνε παρά μερικοί μήνες από το τελευταίο άλμπουμ του Brian Eno, Reflection(Βρετανία #78. Παρά ταύτα, ο ακούραστος Eno δηλώνει πανέτοιμος για νέες δισκογραφικές περιπέτειες και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Motion In Field".
Όπως ανακοινώθηκε, το "Motion In Field" είναι προάγγελος ενός νέου δίσκου που ετοιμάζει ο ιδιοφυής Άγγλος παρέα με τον πιανίστα Tom Rogerson: θα έχει τίτλο Finding Shore και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, από τη Dead Oceans. 

- Στο συλλογικό μουσικό υποσυνείδητο του ευρύτερου κοινού -τουλάχιστον στην Ελλάδα- το εγγλέζικο δίδυμο των Tears For Fears συνδέθηκε άρρηκτα με την τεράστια επιτυχία του "Sowing Τhe Seeds Οf Love" από το 3ο τους άλμπουμ The Seeds Of Love του 1989 (Βρετανία #5, Η.Π.Α. #2). Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι είχαν πολλές ακόμα μεγάλες επιτυχίες, με τελευταία αξιομνημόνευτη το "Closest Thing Τo Heaven" του 2004 (Βρετανία #40).Τώρα, το γκρουπ επιστρέφει στο προσκήνιο με το "I Love You But I’m Lost", το πρώτο τους νέο κομμάτι εδώ και 13 χρόνια . Ωστόσο το "I Love You But I'm Lost" δεν προοικονομεί κάποιο καινούριο άλμπουμ για τους Roland Orzabal & Curt Smith: όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το 1 από τα 2 νέα τραγούδια που θα μπουν στην επικείμενη greatest hits συλλογή τους Rule The World.
Παρά ταύτα, οι Tears Of Fears επιβεβαίωσαν ότι πράγματι δουλεύουν ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ, γράφοντας τραγούδια από κοινού με τους Bastille. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την πορεία των ηχογραφήσεων, δεν δόθηκαν.

NEW ALBUMS
Beck -  Colors
Και ένας εμπορικός δίσκος μετά από πολλά χρόνια πειραμάτων...

-  Tegan and Sara – The Con X: Covers

Και δίσκος διασκευών για τις αδελφές από τον Καναδά.

-  Billy Corgan – Ogilala

Προσωπικός για τον  frontman των Smashing Pumpkins.

- Robert Plant – Carry fire

Για  τα  69 του , αξιοπρεπέστατη δουλειά.

-  Pale Honey – Devotion

Indie rock  από Σουηδία στον δεύτερο δίσκο.

Pink – Beautiful trauma

Και η εκκεντρική της ποπ ροκ ξανακτυπά...

-  St. Vincent – MASSEDUCTION

Η ποιότητά της επιβεβαιώνεται και στην νέα αυτή δουλειά...

-  King Krule – The Ooz

 Από όλα παίζει και εδώ στον τρίτο πολυσυλλεκτικό δίσκο.

-  Stars – There is no love in fluorescent

Από τις πιο ποπ δουλειές των εξαιρετικών Καναδών.

NEW RELEASES SINGLESTRACKS
-  NF – Let you down

-  Julien Baker – Turn out the lights

-  Imagine dragons - Whatever it takes

-  Bully – Feel the same

-  Calexico – End of the world

-  Hamilton Leithauser withAngel Olsen – Heartstruck

-  Jessie Ware – Alone

-  Noel Gallagher – Holy mountain

-  Django Django – Tic Tac Toe

- Tears for Fears – I love you but I’m lost

-  Zara Larsson – Only you

- Sleigh bells – And saints


Single of the week
-  Playground Theory – Escape the night

Η Marcy και η παρέα της στο πρώτο  digital single  από τον τρίτο δίσκο που έρχεται το 2018.







No comments: