Tuesday, October 3, 2017

2– 10– 2017

- Ένας από τους πιο αειθαλείς κι αγαπημένους τροβαδούρους της Αμερικής, ο Tom Petty, βρέθηκε αναίσθητος την Κυριακή το βράδυ, στο σπίτι του στo Μαλιμπού.
Ο 66χρονος τραγουδοποιός, που διακρίθηκε επανειλημμένα με τους δικούς του Heartbreakers, αλλά και με το σούπερ γκρουπ Traveling Wilburys, είχε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώσει μια περιοδεία και βρισκόταν σε φάση ξεκούρασης.Αρχικά, ανακοινώθηκε ότι ο Petty νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έκανε τους γιατρούς να πιστεύουν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή.
Το ασθενοφόρο που κλήθηκε σπίτι του βρήκε σφυγμό, μα στο νοσοκομείο ανακοινώθηκε ότι δεν παρουσίαζε εγκεφαλική δραστηριότητα. Μετά από σύντομη παρακολούθηση στα επείγοντα, άφησε την τελευταία του πνοή.
Πολλοί φίλοι του ανά τον πλανήτη, μα και πάμπολλοι συνάδελφοι μουσικοί, εξέφρασαν τη θλίψη τους, μη μπορώντας να πιστέψουν τα αναπάντεχα νέα. 

Τον αγαπήσαμε προσωπικά και αρχίσαμε να τον παρακολουθούμε ανελλιπώς στα τέλη των 80s με το album  του Full moon Fever και τα τραγούδια- Com Truise - Pecial
 Sorry  I wont back down και Runnin down a dream.

-  Όπως επίσημα ανακοίνωσαν οι Aerosmith, η πρόσφατη «αδιαθεσία» του Steven Tyler λόγω της οποίας προέβησαν σε ακύρωση 4 προγραμματισμένων συναυλιών της νυν αποχαιρετιστήρια περιοδείας τους, ήταν εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Tyler, ένας από τους πιο χαρισματικούς frontmen της rock 'n' roll ιστορίας, φέρεται να έπαθε το εγκεφαλικό αμέσως μετά τη συναυλία του γκρουπ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, την περασμένη Δευτέρα. Ευτυχώς, ο 69χρονος τραγουδιστής επιβεβαιώνεται και επισήμως ότι είναι καλά: «αναμένεται να συνέλθει πλήρως», λέει το ανακοινωθέν των Aerosmith.

Φυσικά, χρειάζεται λίγος χρόνος, για να ξεκουραστεί και να επανέλθει, η συγκυρία όμως ήταν μάλλον ευνοϊκή από αυτήν την άποψη, αφού οι 4 βραδιές που ακυρώθηκαν σε Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή και Μέξικο ήταν οι τελευταίες της Λατινικής Αμερικής -έκλεινε δηλαδή ένα σκέλος της περιοδείας, και μεσολαβεί κάποιο διάστημα μέχρι την επόμενη υποχρέωση.
Ανακοίνωση έβγαλε όμως και ο ίδιος ο Tyler, ζητώντας συγγνώμη από όσους οπαδούς απογοήτευσε. «Μην ανησυχείτε», τόνισε κι εκείνος, «απλά πρέπει να το αντιμετωπίσω άμεσα, να ξεκουραστώ λίγο και να καταφύγω στην απαραίτητη ιατρική βοήθεια».

-  Οι Radiohead έκατσαν πρόσφατα μαζί με τον γνωστό συνθέτη κινηματογραφικών soundtracks Hans Zimmer, και συζήτησαν εκτενώς για τη μουσική επένδυση της σειράς τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ Blue Planet II, για την οποία και κλήθηκαν να δουλέψουν από το BBC.Κι αυτό το οποίο έκαναν, εν τέλει, ήταν μια φρέσκια ανάγνωση στο "Bloom", τραγούδι των Radiohead από το άλμπουμ King Of Limbs (2011): ο Thom Yorke ηχογράφησε καινούρια φωνητικά, ενώ ο 60χρονος Γερμανός συνθέτης ανέλαβε την επαναδιατύπωση του μουσικού μέρους, μέσω μιας νέας -και πλουσιότερης- ενορχήστρωσης, την οποία ηχογράφησε με τη BBC Symphony Orchestra, με τον Russell Emanuel να επιμελείται της συνολικής παραγωγής. Το κομμάτι που προέκυψε ονομάστηκε "Ocean (Bloom)" και χρησιμοποιήθηκε για να ντύσει το prequel του Blue Planet II.

Μιλώντας στον Matt Everitt του BBC, o Yorke εξήγησε ότι είχε προσωπικό ενδιαφέρον για το Blue Planet και δεν ήταν απλώς μια δουλειά: όλο το ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει για την οικολογία και τα σύγχρονα περιβαλλοντολογικά προβλήματα, προέρχονται από το παράθυρο που του άνοιξε η σειρά αυτή ντοκιμαντέρ, την οποία είπε ότι συχνά έβλεπε στην τηλεόραση τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού είχε ξενυχτήσει με τον γιο του και προσπαθούσε να κοιμηθεί στον καναπέ. 

-  To Blade Runner του Ridley Scott (1982) αποτέλεσε σταθμό όχι μόνο για την επιστημονική φαντασία, αλλά και για τα κινηματογραφικά χρονικά κι έτσι στάθηκε ταινία που δημιούργησε μια μυθολογία, η οποία και γιγαντώθηκε με τα χρόνια.

Αποτέλεσμα αυτής, ήταν και το sequel που ανακοινώθηκε, που έχει τίτλο Blade Runner 2049 και βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Οκτωβρίου. Το φιλμ φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Denis Villeneuve και είναι ήδη μία από τις πιο hot ταινίες της νέας σαιζόν, πόσο μάλλον όταν παίζουν δίπλα-δίπλα ο Harrison Ford με τον Ryan Gosling. Τους μουσικόφιλους, βέβαια, τους απασχολεί εξίσου και το soundtrack του Blade Runner 2049, που αναμένεται εξίσου θεαματικό -έχει άλλωστε να ανταγωνιστεί και το θρυλικό πλέον score της αρχικής ταινίας, που είχε συνθέσει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ήδη τις προηγούμενες μέρες είδαμε τον ράπερ El-P (ευρύτερα γνωστό μέσω των Run The Jewels) να δίνει στη δημοσιότητα ένα κλιπ με το soundtrack που είχε φτιάξει για το trailer της ταινίας, το οποίο -όπως ο ίδιος τόνισε στο Instagram- είτε αγνοήθηκε, είτε απορρίφθηκε. Δεν είχε πάντως πικρία: «και μόνο που μου ζητήθηκε να συνεισφέρω ένα δοκιμαστικό, ήταν τιμή μου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι έφτιαξε το κομμάτι του χρησιμοποιώντας το ίδιο σύνθι που είχε και ο Παπαθανασίου πίσω στο 1982.

Δεύτερος στη σειρά έρχεται ένας ακόμα εκπρόσωπος της ευρύτερης χιπ χοπ κοινότητας να κομίσει το ταλέντο του στην υπόθεση Blade Runner 2049. Με τη διαφορά ότι ο Flying Lotus έγραψε μέρος του επίσημου soundtrack για το Blade Runner Black Out 2022.Το Blade Runner Black Out 2022 είναι ένα ταινιάκι μικρού μήκους γυρισμένο από τον Shinichiro Watanabe, το οποίο και λειτουργεί ως prequel για το Blade Runner 2049 .Ο Flying Lotus δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που συνεργάστηκε με τον Watanabe, του οποίου δήλωσε θαυμαστής λόγω της 1990s anime τηλεοπτικής σειράς Cowboy Bebop. 

-  "Mercy On Me" είναι ο τίτλος που έδωσε ο διάσημος Γερμανός κομίστας Ράινχαρτ Κλάιστ στο νέο graphic novel του, το οποίο πραγματεύεται τη ζωή του Nick Cave, «ζωντανεύοντας» παράλληλα ήρωες εμπνευσμένους από τους στίχους του σπουδαίου Αυστραλού τραγουδοποιού.Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ταυτόχρονα σε πολλές χώρες, έχοντας ως αφορμή τα 60ά γενέθλια του Nick Cave. Ανάμεσά τους βρίσκεται βέβαια και η Ελλάδα, όπου θα βγει από τις εκδόσεις Ηλίβατον και Οξύ, σε απευθείας μετάφραση του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη από τα γερμανικά.
Η συγκυρία είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή για το ελληνικό κοινό, μιας και 16 Νοεμβρίου έπεται η πιο αναμενόμενη μάλλον συναυλία για το υπόλοιπο του 2017, η έλευση του Nick Cave με τους Bad Seeds στο γήπεδο του Tae Kwo Do. Μάλιστα, η συναυλία έχει ήδη γίνει sold-out και είναι πολλοί όσοι δεν πρόλαβαν και ψάχνουν τώρα με κάθε τρόπο ένα εισιτήριο είτε για την αρένα, είτε για τους καθήμενους.


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Echosmith – Inside a dream

Mini album για το pop group.

-  Hurts – Desire

Το ντουέτο από Manchester στον νέο δίσκο χωρίς όμως κάτι ξεχωριστό!

-  Jessica Lea Mayfield – Sorry is gone

Indie folk νέας κοπής από μια εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια.

Miley Cyrus – Younger now

Πάει να αλλάξει κάτι εδώ με στόχο νέο κοινό...

-  Primus – The desaturating seven

Παλαίμαχοι κι αυτοί πια στον χώρο του new rock…

-  Shania Twain – Now

Πάνω από μαι δεκαετία απουσίας για την ντίβα της  country.

-  Torres – Three futures

Ο τρίτος δίσκος για την  4AD πια της ανοίγει τον δρόμο για την καταξίωση.

-  Wolf Alice – Visions of a life

 Αν το πρόσεχαν λίγο παραπάνω εδώ , θα μιλάγαμε για τον δίσκο της χρονιάς!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Angel Olsen – Special

- Com Truise – Propagation

- Courtney Barnett & Kurt Vile – Continental breakfast

-  Dean Lewis – Lose my mind

-  First Aid Kit – It’s a shame

-  Maggie Rogers – Split stones

-  Liam Gallagher – Greedy soul

- Robert Plant with Crissie Hynde – Bluebirds over the mountain

-  Walk the moon – One foot


Single of the week
-->
-  Shame - Concrete

Nέο new wave group με πολλές υποσχέσεις....

No comments: