Tuesday, September 19, 2017

18– 9– 2017

-  Πίσω στα '00s, μάλλον κανείς δεν θα φανταζόταν ότι το κορίτσι από το Grand
Prairie του Τέξας που ανέλαβε να παίξει την Alex Russo στο εφηβικό σίριαλ Wizards Οf Waverly Place θα γινόταν μία από τις μεγαλύτερες pop stars του πλανήτη.
Σήμερα, στα 25 της χρόνια, η Selena Gomez κατέχει τον λογαριασμό Instagram με τους περισσότερους ακολούθους στον πλανήτη, έχει γίνει πρέσβειρα της UNICEF και μετράει 2 συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ στα εθνικά charts των Η.Π.Α. (και 7 top-10 singles), με συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 7.000.000 αντιτύπων. Η κριτική, βέβαια, δεν τη θεωρεί στην ίδια συνομοταξία με άλλες σύγχρονες pop stars, σαν την Taylor Swift ή την Ariana Grande, έστω κι αν τραγούδια σαν κι αυτό που μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης έχουν ανεβάσει τις μετοχές της.Ο Γούντι Άλλεν, πάντως, αποφάσισε ότι θέλει τη Selena Gomez να παίξει στη νέα του ταινία, μαζί με Jude Law και Elle Fanning. Φυσικά και δέχτηκε. 

Τίτλος και λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά, πάντως όλα δείχνουν ότι το φιλμ προορίζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο. Τα γυρίσματα είναι έτσι στα ντουζένια τους και ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα ένα set φωτογραφιών όπου η Gomez φιλιέται με τον συμπρωταγωνιστή Timothée Chalamet στα μπροστινά καθίσματα μιας ανοιχτής BMW.  

-  Παλαιότεροι και νεότεροι μάθαμε τον Grant Hart ως ντράμερ και συνιδρυτή των Hüsker Dü, μιας μπάντας κομβικής και συναρπαστικής, χάρη στην οποία ορίστηκαν πολλά από όσα συνιστούσαν το «alternative» κατά τη δεκαετία του 1980.
Βεβαίως οι Hüsker Dü τερμάτισαν την πορεία τους το 1988, τώρα όμως είχαν ξαναβρεθεί θριαμβευτικά στην επικαιρότητα του 21ου αιώνα, χάρη στην ανακοίνωση ενός σούπερ box set για τον Νοέμβριο.
Ο λόγος για το Savage Young Dü, μια εντυπωσιακή συλλογή 69 ηχογραφήσεων από το 1979 ως το 1982, από τις οποίες οι 47 είναι ακυκλοφόρητες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Numero Group, όλα remastered από τα συρτάρια των επιδραστικών Αμερικανών. Μαζί με αυτά, θα υπάρχει και χορταστικό βιβλίο 144 σελίδων γεμάτο με σπάνιες φωτογραφίες, ένα εκτεταμένο κείμενο για την ιστορία και πορεία της μπάντας, flyers συναυλιών κτλ
Η χαρά ωστόσο που πήραν οι απανταχού fans με τα παραπάνω νέα κατέληξε σε πίκρα, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Grant Hart (τον πιστοποίησε ο ίδιος ο Bob Mould, μάλιστα), ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.Ήταν (μόλις) 56 ετών.Μετά μάλιστα τη διάλυση της μπάντας, ο Hart είχε συνεχίσει με τους Nova Mob και ύστερα ως σόλο καλλιτέχνης, με τελευταία του δουλειά να είναι το The Argument του 2013, ένας δίσκος εμπνευσμένος από τον John Milton, μα και τη φιλία του Αμερικανού μουσικού με τον William S. Burroughs.

- Αν και τα μουσικά βραβεία έχουν εδώ και αρκετά πια χρόνια χάσει την όποια αξιοπιστία είχαν ποτέ, το βραβείο Mercury συνεχίζει να απασχολεί τους ενημερωμένους μουσικόφιλους, ενώ μελέτες δείχνουν ότι ο εκάστοτε νικητής βλέπει τις πωλήσεις του να αυξάνονται σε αυτήν την εποχή των ισχνών αγελάδων -έστω κι αν κάτι τέτοιο διαπιστώνεται κυρίως στη βρετανική αγορά.Σε κάθε πάντως περίπτωση, ο 28χρονος Sampha Sisay από τη συνοικία Morden του νότιου Λονδίνου (γόνος μεταναστών από την πολύπαθη Σιέρρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής), έχει κάθε λόγο να χαμογελά: αν και πρωτοεμφανιζόμενος στη δισκογραφία, αφού μόλις φέτος βγήκε το ντεμπούτο του Process (Βρετανία #7, Η.Π.Α. #51), είδε την ηλεκτρονική του soul να αποκτά την εκτίμηση πολλών, με αποτέλεσμα να κερδίζει τώρα το Mercury, κόντρα μάλιστα σε όσες προβλέψεις τον ήθελαν ως outsider, κόντρα στους xx, τους Glass Animals ή τον Stormzy.


-  Στα 37 χρόνια που πρόλαβε να ζήσει, ο Michael Hutchence οδήγησε τους INXS στην παγκόσμια επιτυχία και πέτυχε και ο ίδιος να γίνει σύμβολο του σεξ, αλλά και celebrity, ειδικά λόγω της σχέσης του με την Paula Yates, η οποία ξεκίνησε ενόσω η τελευταία ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Bob Geldof. Για τη γενιά ειδικά που τον έζησε, ο μύθος του Hutchence παραμένει δυνατός και έτσι αναμένεται αρκετή απήχηση για ένα νέο ντοκιμαντέρ γύρω από τις τελευταίες του ώρες, που σύμφωνα με τους παραγωγούς «θα γίνει πρωτοσέλιδη είδηση παντού».Το ντοκιμαντέρ λέγεται Michael Hutchence: The Last Rockstar και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα πρώτο trailer. Το ντοκιμαντέρ θα έχει μάλιστα και ανέκδοτες φωτογραφίες μα και βίντεο του Hutchence, θα αποκαλύψει τους τελευταίους στίχους που έγραψε, αλλά και αδημοσίευτα μέχρι σήμερα τραγούδια. Σε συνέντευξή του στην αυστραλιανή εφημερίδα Sunday Τelegraph, ο παραγωγός Mark Llewellyn είπε ότι του δόθηκε απρόσκοπτη πρόσβαση σε ό,τι αφορούσε τον μακαρίτη και γι' αυτό το ντοκιμαντέρ του θα πάει βαθύτερα από μια συνηθισμένη βιογραφία. «Στόχος μου», δήλωσε, «δεν ήταν να απεικονίσω πώς πέθανε, αλλά πώς έζησε, όντας ένας θαυμάσιος μουσικός και άνθρωπος, ένας καλός πατέρας κι ένας αληθινός ροκ σταρ».
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Νοέμβριο, ώστε να συμπέσει με την 20ή επέτειο από τον θάνατο του Hutchence, για τον οποίον συνεχίζονται κατά καιρούς να λέγονται (και να γράφονται) πολλά.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Angus and Julia StoneSnow

Το ντουέτο στην νέα εξαιρετική δουλειά του!

- Ariel Pink – Dedicated to Bobby Jameson

Σε προσωπική ξανά δουλειά μετά τους Graffiti!

-  Foo Fighters -  Concrete and gold

Ο David Grohl συνεχίζει δυναμικά και το 2017!

-  Slotface – Try not to freak out

Punk από την Νορβηγία με νέους προσανατολισμούς!

-  Wyclef Jean – Carnival III: The rise and fall of a refugee

Ο τραγουδιστής των Fugees σε προσωπική δουλειά!

-  Lee RanaldoElectric trim

Ο κιθαρίστας των Sonic Youth σε δικά του τραγούδια.

-  Gary Numan – Savage: Songs from a broken world

Ο μοναχικός dark synth δρόμος συνεχίζεται…

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Craig David – Heartline

-  Bjork – The gate

-  The Killers – Some kind of love

-  BRMC – Little thing gone wild

- Alan Walker – Spectre

-  Parcels – Overnight

- Jessie Ware – Alone

-  Feeder – Veins

-  Echosmith – Dear world

- Taylor Swift – Ready for it


Single of the week
- The Cults – I took your picture with my eyes closed

Ο τρίτος δίσκος προαναγγέλεται με αυτό το τραγούδι.




No comments: