Tuesday, November 8, 2016

7 – 11– 2016

-  Στο NME μίλησε ο Irvine Welsh για το πολυαναμενόμενο sequel του Trainspotting. Το τελευταίο, υπό τον τίτλο T2 Trainspotting, θα έχει το αυθεντικό cast της προ εικοσαετίας ταινίας και φυσικά τον Danny Boyle στη σκηνοθεσία.
Το trailer, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, σκόρπισε ενθουσιασμό στους απανταχού fans - κι όσα έχει να μας πει ο συγγραφέας πάνω στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε η ταινία, λειτουργούν επικουρικά στον ενθουσιασμό αυτό.
Ο Welsh δήλωσε ότι είχε τις επιφυλάξεις του, αλλά όταν είδαν το σενάριο ήταν όλοι σίγουροι ότι δεν θα κατέστρεφαν την κληρονομιά της πρώτης ταινίας και ότι εν τέλει θα έχτιζαν πάνω σε εκείνη. "Κατάφερε να πάρει τα πιο δυναμικά στοιχεία του Trainspotting, αλλά και του sequel σ' αυτό, του Porno (πάνω στο οποίο μερικώς στηρίχτηκε). Ταυτόχρονα κοίταξε μπροστά, στο πώς θα ήταν σύγχρονο και θα αφορούσε τη σημερινή εποχή", είπε ο αγαπημένος συγγραφέας και συμπλήρωσε: "Κατά κάποιο τρόπο, θεωρώ ότι είναι καλύτερη ταινία από το Trainspotting".
O συγγραφέας χαρακτήρισε την ταινία... “a big epic movie” και δήλωσε ενθουσιασμένος μ' αυτήν (φαίνεται άλλωστε)...

-  Αλλαγή στον ήχο τους φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι Muse. Το hint το έδωσαν στο Absolute Radio, στο πλαίσιο των Q Awards, όπου και πήραν το βραβείο για Best Act In The World Today.
Στη σχετική ερώτηση, ο frontman τους, Matt Bellamy είπε: “Νιώθω ότι το λέω κάθε φορά όταν πρόκειται να βγάλουμε νέο άλμπουμ, νιώθω όμως ότι αυτή τη φορά είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνουμε κάτι πιο απογυμνωμένο".
Το έβδομο άλμπουμ των Muse, με τίτλο Drones, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015. Όπως είπε ο Bellamy, "το τελευταίο άλμπουμ γράφτηκε και ηχογραφήθηκε έχοντας στο μυαλό το πώς θα λειτουργήσει στο live μας. Αυτή τη φορά ίσως θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, καθώς νομίζω ότι έχουμε φτάσει το show μας σε ένα πολύ υψηλό σημείο".
Και συμπλήρωσε: "θα χαλαρώσουμε λίγο. Θα παίξουμε ίσως σε κάποια φεστιβάλ στις Η.Π.Α., γιατί μας έλειψε αυτό το περασμένο καλοκαίρι. Ίσως ηχογραφήσουμε ένα κομμάτι ή δύο, αλλά δε νομίζω ότι θα γράψουμε ένα ολόκληρο άλμπουμ".


-  «Αν θέλετε να σας μιλήσω για τη χώρα σας, θα πω το εξής: δεν πρόκειται να ξανάρθω στην Ελλάδα».
Αυτήν τη δήλωση έκανε πριν λίγες μέρες η Marianne Faithfull στον Αντώνη Μποσκοΐτη, ο οποίος τη συνάντησε στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, για μια συνέντευξη για λογαριασμό της Lifo.
Αιτία, όπως του εξήγησε, τα όσα τράβηξε πριν 2 χρόνια στη Ρόδο, όταν έσπασε το ισχίο της σε ατύχημα:
«Η Ελλάδα περνούσε και περνάει άσχημα κι εγώ έπρεπε να έχω φύγει απ' όλο αυτό. Έκαναν κακή δουλειά οι γιατροί. Ο χειρουργός δεν είχε πλύνει τα χέρια του και έπαθα μόλυνση στο ισχίο, κάτι που δεν μας είπαν τότε και το έμαθα οκτώ μήνες αργότερα. Ήμουν σε περιοδεία, δεν μου έδιναν εξιτήριο και δεν ήξερα γιατί. Βρισκόμουν σε αγωνία. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι οι γιατροί δεν με άφηναν να φύγω με το σκεπτικό «Εμείς θα χειρουργήσουμε τη Marianne Faithfull!». Και τα έκαναν όλα λάθος! Ανακεφαλαιώνω: ο γιατρός δεν είχε πλύνει τα χέρια του πριν από την εγχείρηση κι έπαθα μόλυνση! Κατά τα άλλα, αγαπώ την Ελλάδα και πάντα μου άρεσε να πηγαίνω εκεί...».Άσχημο πράγματι αυτό που της συνέβη, κανείς μας δεν θα ήθελε να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Ελπίζουμε, πάντως, να αναθεωρήσει.

-  Λίγα τραγούδια των τελευταίων χρόνων έχουν απολαύσει το παγκόσμιο στάτους επιτυχίας του "Uptown Funk", τραγουδιού του Mark Ronson από το περσινό άλμπουμ Uptown Special, με φωνητικά από τον Bruno Mars, που κατέκτησε τα νούμερο 1 Αμερικής, Βρετανίας, Γαλλίας και κάμποσων ακόμα χωρών.
Τώρα όμως οι Collage, μια funk μπάντα από τα 1980s,  διαμαρτύρονται ότι το κομμάτι αντιγράφει «ξεκάθαρα και εσκεμμένα» (όπως γράφει στην αγωγή την οποία κατέθεσαν) το δικό τους single "Young Girls", από το άλμπουμ του 1983 Get In Touch -το οποίο, παρεμπιμπτόντως, δεν είχε κάνει τίποτα στα charts της εποχής.
Αυτή είναι η δεύτερη κατηγορία που εξαπολύεται κατά του τραγουδιού, αφού νωρίτερα στη χρονιά και οι Sequence παραπονέθηκαν ότι στοιχεία του παραπέμπουν στο δικό τους "Funk You Up", χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν κινηθεί νομικά.
Ο Ronson με τον Mars, πάντως, παραδέχονται ότι υπάρχουν ομοιότητες μόνο με το "Oops, Up Side Your Head" των Gap Band -και γι' αυτό έσπευσαν να προσθέσουν στα credits τα μέλη τους, προτού βρεθούν με μια καταδικαστική απόφαση σαν κι αυτή που βάρυνε τους Pharrell Williams & Robin Thicke για το "Blurred Lines".
Για την ώρα, δεν έχουν κάνει καμία ανάλογη κίνηση προς την πλευρά των Sequence ή (πολύ περισσότερο) των Collage, κάτι που αρκετοί ερμηνεύουν ως αυτοπεποίθηση εκ μέρους τους, ότι στα δικαστήρια οι Collage δεν πρόκειται να δικαιωθούν.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Mick Harvey – Intoxicated women

Ο πρώην Bad Seeds σε προσωπικό δίσκο με έντονα 60 s στοιχεία!

-  Moby & The Void pacific Choir – These systems are failing

Με το νέο του group επιστρέφει σε  ροκ  ήχο…

-  Robbie Williams – Heavy entertainment show

Ενδέκατος solo δίσκος με ποικιλία στα μουσικά είδη..

-  CRX – New skin

Ο κιθαρίστας των Strokes με την νέα του μπάντα…

-  Tove Lo – Lady wood

 Ανερχόμενη στον χώρο της ποπ, με καλό δίσκο στο είδος του.

-  Soft Hair – Soft hair

 Ψυχεδέλεια από Νέα Ζηλανδία μεριά…

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Jagara – Let me go

- Artificial Pleasure – I’ll make it worth your while

-  Hope Sandoval – I took a slip

-  Jim James – Here in spirit

-  Jonatha Brooke – Midnight Hallelujah

-  Madness – Mr Apples

- Pink Martini – Joli Garcon

-  The Hidden Cameras – Day I left home


Single of the week
- Ten Fe – Overflow


Νέο group , φρέσκος και καθαρός ήχος!

No comments: