Tuesday, November 15, 2016

14 – 11– 2016

- Εκείνος, είχε κάνει την ειρήνη του με αυτά τα πράγματα: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο. Μέχρι εδώ έχει περίπου για μένα», είχε πει μιλώντας στον New Yorker, με την ευκαιρία της φετινής του δισκάρας You Want It Darker.Εμείς πάλι, μάλλον δεν την είχαμε κάνει. Και φιλοδοξούσαμε έτσι να έχουμε κοντά μας κι άλλο τον υπέροχο Leonard Cohen.
Ο σπουδαίος ποιητής και τραγουδοποιός πέθανε πριν λίγες μόλις ώρες στο Λος Άντζελες, στα 82 του, από φυσικά αίτια. Ο Πρωθυπουργός της πατρίδας του, ο Justin Trudeau, είπε ότι ο Καναδάς θα τον πεθυμήσει. 

 -  Ίσως στο νεότερο κοινό το όνομά του να μη λέει πολλά, όμως ο Leon Russell ήταν ένας από τους πιο χαρακτηριστά «Νότιους» τραγουδοποιούς που κόσμησαν με τις δημιουργίες τους το αμερικάνικο country/rock ιδίωμα -ήταν άλλωστε Νότιος με τα όλα του, αφού καταγόταν από το Lawton της Οκλαχόμα.
Ο Russell ξεκίνησε ως session μουσικός (το πιάνο του ακούγεται στα πρώιμα άλμπουμ των Beach Boys), το 1970 όμως ξεκίνησε και μια σόλο δημιουργική διαδρομή -κι αν σας λέει κάτι, στο ντεμπούτο του τότε ήρθαν να παίξουν ως μουσικοί ο John Lennon, ο Ringo Starr και ο George Harrison. Μεγαλύτερος όμως fan απ' όλους, αποδείχθηκε ο Elton John, ο οποίος συχνά τον ανέφερε στις συνεντεύξεις ως «μέντορα».
Τη μεγαλύτερή του επιτυχία τη σημείωσε το 1972, όταν το "Tight Rope" έχασε παρά τρίχα το αμερικάνικο top-10, μένοντας στο #11, και το άλμπουμ που το περιείχε (το Carney) σταμάτησε στο #2, αποτυγχάνοντας στο τσακ να κατακτήσει την κορυφή. Συνέχισε πάντως να παράγει σταθερά ποιοτικούς δίσκους, με το The Union (Η.Π.Α. #3) να χαιρετίζεται ως ένα από τα ωραιότερα άλμπουμ του 2010, χαρίζοντάς του την προσοχή της νεότερης ροκ γενιάς.
Ο Leon Russell πέθανε στον ύπνο του στο Νάσβιλ του Τενεσί, στα 74 του χρόνια. Τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

-  Μετά το περσινό αιματοκύλισμα στο Bataclan, στα πλαίσια του γενικευμένου τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι από φανατικούς Ισλαμιστές σχετιζόμενους με το ISIS, ο περίφημος συναυλιακός χώρος είχε παραμείνει κλειστός.
Οι πόρτες του Bataclan ξανάνοιξαν λοιπόν φέτος και έλαχε στον Sting ο κλήρος να έχει την πρώτη συναυλία μετά τα αλήστου μνήμης γεγονότα στο live των Eagles Of Death Metal, που κόστισαν τη ζωή σε 90 ανθρώπους. Ο Sting, μάλιστα, κράτησε 1 λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Κατά μία έννοια, λοιπόν, ήταν λογικό ότι ο Jesse Hughes και ένα ακόμα μέλος των Eagles Of Death Metal θέλησαν να είναι κι αυτοί εκεί. Δεν είχε όμως την ίδια άποψη και ο συν-διευθυντής του Bataclan, Jules Frutos, ο οποίος και τους πέταξε έξω ως ανεπιθύμητους.  Αιτία, όπως δήλωσε στον Τύπο, το ότι μετά την επίθεση ο Hughes είχε λαθεμένα κατηγορήσει το προσωπικό ασφαλείας του χώρου πως είχε συμμετάσχει στο χτύπημα. Ο Hughes αργότερα ζήτησε συγγνώμη, μετά ξανάπε κάτι περίπου ίδιο σε άλλη συνέντευξη, «ως εδώ» δήλωσε λοιπόν και ο Frutos, καθιστώντας εξαιρετικά σαφές πως η μπάντα δεν είναι πια επιθυμητή εκεί. 

- Τι να πιστέψουμε πια, δεν ξέρουμε, κάθε φορά που ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Blur βγαίνει στα βρετανικά μέσα να κάνει δηλώσεις.
Η τελευταία του, πάντως, τον θέλει να μην έχει λουστεί από το ...2006(!). Σε συνέντευξή του δηλαδή στο Living Magazine, είπε ότι κατά τη διάρκεια του φετινού Halloween οι κόρες του αποφάσισαν να αδειάσουν ένα μπουκάλι σπρέι με γκρι χρώμα στο μαλλί του, αναγκάζοντάς τον έτσι να ανακαλύψει ξανά τις χάρες του σαμπουάν.Από την άλλη, εδώ μιλάμε για τον άνθρωπο που προέτρεψε τους Oasis να τα βρουν ώστε να μπορέσουν να παίξουν support στους Blur (ΟΚ, αυτό ήταν καλό) και που είπε ότι η Taylor Swift είναι πιο μεγάλο μέγεθος από τους Beatles.
Εδώ και για τους Blur έχει πει ότι αντιμετωπίζει κάθε συναυλία σαν τελευταία, όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο τον παρακινεί σαν μουσικό, αλλά και επειδή «ποτέ δεν ξέρεις τι σκέφτεται να κάνει έπειτα αυτός ο Coxon»! 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Busted – Night driver

Με πολλές επιρροές από dance pop μέχρι punk rock , η boy band επιστρέφει.

-  Emeli Sande -  Long live the angels

Η Σκωτσέζα της neo soul επιστρέφει μετά 5 χρόνια…

-  Sad13 – Slugger

Η τραγουδίστρια των Speedy Ortiz σε solo project.

-  Sleigh Bells – Jessica rabbit

Τέταρτος δίσκος για το ντουέτο από την Νέα Υόρκη με τον φασαριόζικο ήχο τους…

- Alicia keys – Here

Ραδιοφωνικές μπαλάντες από την υπέροχη φωνή της soul  nt;ibaw.

-  Olly Murs – 24 HRS

Ποπ κοινής κατανάλωσης και εδώ…

-  Sting – 57th and 9th

Επιστροφή σε ροκ δίσκο μετά από χρόνια..

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Bonobo – Kerala

-  Dragonette – Detonate

-  Foxygen – Follow the leader

-  Gum – gemini

-  The Chemical Brothers – C- h-e-m-i-c-a-l

-  Sigma – Find me feat. Birdy

-  LIV – Wings of love

-  RAT BOY – Lovers law


Single of the week
 -  The  XX – On hold

Η νέα γενιά του  trip hop σε πιο dance τραγούδι.



No comments: