Tuesday, November 1, 2016

31 – 10– 2016

-  Του πήρε 2 βδομάδες να πει έστω και μισή κουβέντα και είμαστε σίγουροι ότι στο διάστημα αυτό διασκέδασε πολύ, τόσο με το όλο τζέρτζελο που προκάλεσε παγκοσμίως η βράβευσή του, όσο και με τη δημοσιοποίηση της αμηχανίας την οποία προξένησε η στάση του σε μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας.
Το «σίριαλ» όμως τελειώνει κάπου εδώ, με τον Bob Dylan να αποδέχεται επιτέλους το Νόμπελ μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
Το βρήκε λέει καταπληκτικό, απίστευτο: «Ποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο;». Απέφυγε βέβαια την ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους σιώπησε για 2 εβδομάδες, κάλμαρε πάντως την Ακαδημία δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη του για την επιλογή και καθιστώντας σαφές ότι 10 του Δεκέμβρη θα βρίσκεται εκεί για να παραλάβει το Νόμπελ από τον βασιλιά της Σουηδίας και για τη σχετική ομιλία.

-  Ο Nick Cave έχει φαίνεται βάλει σκοπό να κάνει το δεύτερο μισό του 2016 δικό του.Ενώ ακόμα συζητιέται το νέο του άλμπουμ με τους Bad Seeds, Skeleton Tree, κι ενώ μόλις πριν κανάν μήνα παρουσίασε και το κομμάτι "Commancheria" από το soundtrack που έφτιαξε με τον Warren Ellis για την ταινία του David Mackenzie Hell Or High Water, δίνει τώρα στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο δείγμα από μία ακόμα, 3η συνολικά, δουλειά.
Αυτή λοιπόν τη φορά, πρόκειται για το τραγούδι που αποτελεί το βασικό θέμα της νέας μίνι σειράς του Ron Howard Mars.
Ο Nick Cave θα συνθέσει όλο το soundtrack της σειράς που φαντάζεται πώς θα είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη στο μακρινό 2033, παρέα όπως πάντα με τον Warren Ellis. Το score θα κυκλοφορήσει και σε δίσκο, από τη Milan Records. 

-  Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη μεγαλύτερη μουσική ιστοσελίδα της Αυστραλίας, το FasterLouder, ο Morrissey ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα του Brexit.
Kαι αποκάλυψε επιτέλους τη γνώμη του για ένα ακανθώδες ζήτημα στην πατρίδα του, το οποίο όμως μέχρι τώρα δεν είχε σχολιάσει δημόσια -σε αντίθεση με τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές στις Η.Π.Α., για τις οποίες είναι ...λαλίστατος!

Βρήκε λοιπόν το Brexit «υπέροχο», σημειώνοντας ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δει την πολιτική ελίτ της Βρετανίας να βρίσκεται σε τόση απελπισία.
Υπήρξε μάλιστα ιδιαίτερα δηκτικός προς το BBC και το Sky News, λέγοντας ότι αρνούνται να δεχτούν το αποτέλεσμα, γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι υπάρχει πια ένα κοινό που δεν υπνωτίζεται από τα όσα μεταδίδουν.
Ε, μετά το γύρισε πάλι στις αμερικάνικες εκλογές.

-  Οι οπαδοί των Smiths γνωρίζουν καλά ότι, πριν τη δική τους συγκρότηση το 1982, υπήρχαν οι Freak Party, μια μπάντα χωρίς τον Morrissey που είχαν φτιάξει το 1981 ο Johnny Marr με τον Andy Rourke, στην οποία συμμετείχαν ο Craig Cannon (κιθάρα), ο Si Wolstencroft (ντραμς) και η Angie Brown (φωνητικά). Μέχρι σήμερα όμως, θεωρούταν ότι δεν είχε διασωθεί
καμία ηχογράφησή τους.
Τώρα όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Evening News του Μάντσεστερ, ο ντράμερ τους Si Wolstencroft ανακάλυψε μια demo ηχογράφηση με 2 κομμάτια -και έχει ήδη πιάσει δουλειά για να γίνει το απαραίτητο mastering και να τα κυκλοφορήσει.
Τα τραγούδια λέγονται "Firefly" και "Don't Push Your Luck". Το πρώτο θα βγει σε περιορισμένα αντίτυπα βινυλίου τον Οκτώβριο από την εταιρεία του Wolstencroft Funky Si Records, ενώ το δεύτερο θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

-  Οι 10 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για τον Οκτώβρη του 2016:

1.  Pretenders – Alone

2. Leonard Cohen – You want it darker
3. Jagwar Ma – Every now & then
4. The Lemon Twigs – Do Hollywood
5. Solange – A seat at the table
6. Luke Haines – Smash the system
7. Julia Jacklin – Don’y let the kids win
8. Goat – Requiem
9. Nick Cave and the Bad Seeds – Skeleton tree
10. Public access T.V. – Never enough

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Empire of the Sun – Two vines

 H Τρίτη δουλειά του Luke και Nick με πολλές συνεργασίες στα γνωστά ποπ dance πλαίσια.

-  Courteeners -  Mapping the rendezvous

Από το Manchester με τον γνωστό indie ήχο και εδώ!

- The Brian Jonestown Massacre – Third world pyramid.

Ψυχεδελικό ροκ παίζουν και υπάρχουν από το 2004!

-  Madness - Can’t touch us now

Αλμπουμ που θυμίζει τις καλές εποχές των αρχών 80ς.

-  The Pop Group – Honeymoon on Mars

Post punk ακόμα τόσα χρόνια μετά το 1979!

-  Jack Savoretti – Sleep no more

Αγγλο- ιταλός συνθέτης και τραγουδιστής , στον δεύτερο δίσκο!

-  Toy – Clear shot

Από το Λονδίνο και την νέα γενιά του dark.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Justice – ALAKAZAM

-  Hundreds – Spotless

-  Muse – New kind of kick

-  AFI -  Snow Cats

-  Charli XCX – After the afterparty

-  Courteeners – De la Salle

-  Alpines – Heaven

-  Empire of the Sun – Two vines


Single of the week

-  The Shins – Dead alive
Το νέο τραγούδι τους μετά την επανασύνδεσή τους!







No comments: