Tuesday, October 11, 2016

10 - 10 - 2016



-  Το Glastonbury δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα όνομα για τη 2017 edition, αλλά η εμπιστοσύνη του διεθνούς κοινού σε αυτό είναι καθώς φαίνεται τυφλή. Άλλωστε υπάρχει κάμποση φημολογία για ονόματα: το ΝΜΕ αναφέρει τη Lady Gaga και τους Daft Punk, ενώ ορισμένοι στη Βρετανία θεωρούν «σχεδόν βέβαιο» ότι θα εμφανιστούν και οι Guns 'N' Roses με τους Radiohead.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε να διαθέτει εισιτήρια για το τετραήμερο 21-25 Ιουνίου χθες στις 9 το πρωί. Το ΝΜΕ είχε κάνει μάλιστα έναν ολόκληρο οδηγό με όλες τις «key dates» για τους ενδιαφερόμενους να προμηθευτούν εισιτήρια. Ως τις 9.55, όμως, τα πάντα είχαν τελειώσει: το Glastonbury ανακοίνωσε το sold-out μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ενώ κατέστησε γνωστό ότι δεν θα διεξαχθεί το 2018.

Αν σκοπεύατε λοιπόν να πάτε προς τα εκεί του χρόνου ή του παραχρόνου, ίσως θα πρέπει να το ξεχάσετε. Μια τελευταία ευκαιρία θα δοθεί βέβαια την άνοιξη, όταν -σύμφωνα με την Glastonbury παράδοση- βγαίνουν στην αγορά μερικά ακόμα εισιτήρια. Αλλά με τον χαμό που έχει ήδη γίνει, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ τυχερός.

-  «Οι Pink Floyd επανενώνονται για να στηρίξουν τις Γυναίκες του Στόλου Ελευθερίας για τη Γάζα».Με αυτή τη λεζάντα κόσμησαν την αιφνιδιαστική, κοινή τους φωτογράφηση ο Roger Waters, ο David Gilmour και ο Nick Mason. Οι οποίοι δηλώνουν αλληλεγγύη και στήριξη στις 13 γυναίκες του πλοίου Zaytouna που συνελήφθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, καθώς έπλεαν προς την πολιορκούμενη Γάζα.
Η σύλληψη έχει προξενήσει παγκόσμιες αντιδράσεις, αφενός γιατί έγινε σε διεθνή ύδατα που μόνο του το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει ως «ουδέτερη ζώνη», αφετέρου γιατί ανάμεσα στις γυναίκες αυτές υπάρχουν κάμποσες διασημότητες: η Βορειοϊρλανδέζα κάτοχος Νόμπελ Ειρηνης Mairead Maguire, η Σουηδή πολιτικός Jeannette Escanilla και δύο βουλευτίνες από τη Νέα Ζηλανδία και την Αλγερία, αντίστοιχα οι Marama Davidson και Samira Douaifia.
Όσον αφορά τους Pink Floyd, παραμένει αινιγματικό αυτό το ρήμα «επανενώνονται». Σημαίνει κάτι; Δεν είναι παρά για τον συγκεκριμένο σκοπό; Θα στηθεί κάποια συναυλία; Όλα άγνωστα, όλα όμως έχουν βάλει φωτιά στα πληκτρολόγια των fans τους ανά τον πλανήτη. Κι ας ξέρουν καλά ότι πέρυσι ο Gilmour δήλωσε ότι ο κύκλος της μπάντας έκλεισε. 

-  5 χρόνια μας χωρίζουν πια από το τελευταίο άλμπουμ των Gorillaz The Fall, το οποίο τους είδε πράγματι να «πέφτουν» σε δημοτικότητα, αφού για πρώτη φορά έμειναν εκτός του βρετανικού top-10 (#12) και παράλληλα έξω από το αμερικανικό top-20 (#24), ενώ απέτυχαν να βγάλουν και κάποιο single που να γνωρίσει μικρή, έστω, επιτυχία (αμφότερα τα "Phoner To Arizona" και το double sided "Revolving Doors/Amarillo" πάτωσαν στα charts). Όταν πάντως το Gorillaz Sound System πέρασε από τα μέρη μας τον Μάρτιο του 2010, έγινε πατείς με πατώ στο Tae Kwon Do .Τώρα λοιπόν φαίνεται πως η virtual μπάντα του Damon Albarn είναι έτοιμη να επιστρέψει στο προσκήνιο και μάλιστα με καινούριο δίσκο, επιβεβαιώνοντας όσα φημολογούνται εδώ και αρκετό καιρό. 
Για την ώρα, βέβαια, δεν έχουμε παρά μια έντονη δραστηριότητα δημοσιεύσεων στο Twitter, αυτή έχει όμως όλα τα χαρακτηριστικά μιας social media προώθησης κάποιας νέας δουλειάς. Οι Gorillaz μας τάζουν λοιπόν τη "Βίβλο του Noodle", η οποία θα διηγείται την ιστορία του κιθαρίστα τους, πιάνοντάς τη από εκεί όπου είχε σταματήσει το 2010, επί του άλμπουμ Plastic Beach: «το να βρεις έναν δαίμονα ικανό να αλλάζει τη μορφή του», γράφουν χαρακτηριστικά στις πρώτες σελίδες, «είναι σαν να ψάχνεις για γενειάδα σε συναυλία των Arcade Fire»!
Το πότε ακριβώς θα βγει το νέο άλμπουμ των Gorillaz και αν τελικά θα λέγεται όντως The Book Of Noodle, δεν το ξέρουμε ακόμα. Μάλλον όμως πρόκειται να έρθει πολύ σύντομα, ακολουθώντας τις τακτικές έκπληξης που με τόση επιτυχία εφάρμοσαν φέτος τόσο οι Radiohead, όσο και η Beyonce. 

-  Η μπάντα που επιμένει να στοιχειώνει τα ροκ ραδιόφωνα της χώρας μας με το (αθάνατο, παρά την πολυχρησία) "Hotel California" και άφησε πίσω της πωλήσεις 150.000.000 αντιτύπων σε πλανητικό επίπεδο όταν διαλύθηκε τον Μάρτιο, ενδέχεται να ξανασχηματιστεί.
Ο λόγος βεβαίως για τους Eagles, οι οποίοι μας είπαν «αντίο» αφού πέθανε ο συνιδρυτής και frontman τους Glenn Frey , μα ίσως τώρα το ξανασκέφτονται. Ο Don Henley, βασικά.
Μιλώντας στην καναδική εφημερίδα Montreal Gazette, ο επίσης συνιδρυτής, ντράμερ και δεύτερος βασικός τραγουδιστής των Eagles αναφέρθηκε στον γιο του Glenn Frey, Deacon «που μπορεί να τραγουδήσει και παίζει αρκετά καλή κιθάρα». Συμπληρώνοντας ότι, για εκείνον τουλάχιστον, θα είχε νόημα αν οι Eagles ξαναμαζεύονταν γύρω του.
Από την άλλη, βέβαια, ο Henley διευκρίνησε ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση και ότι τα μέλη του γκρουπ ακόμα παλεύουν να ξεπεράσουν τον θάνατο του Frey, εστιάζοντας σε σόλο κινήσεις. «Είναι όμως από τα πράγματα που ίσως συμβούν στη διαδρομή», πέταξε ξανά το υπονοούμενό του, αρκετό για να το αντιπαραβάλλουμε με εκείνο το «αυτό είναι το οριστικό αντίο, δεν νομίζω ότι θα μας δείτε ξανά» που είχε πει τον Μάρτιο.



ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Kaiser Chiefs  -Stay together

Πολύ dance καταστάσεις σε ένα ριζικά ανανεωμένο ύφος.

-  Solange – A seat at the table

Η μικρή αδελφή της  Βeyonce  σε έναν ποιοτικό δίσκο.

- White Lies – Friends

 Τέταρτη δουλειά για το τρίο από το Λονδίνο στο ίδιο 80ς στυλ.

-  Green day – Revolution radio

Album no 12 στο αναγνωρίσιμο punk rock ύφος.

-  Elle Exxe – Love fueled hate

Με υποσχέσεις αυτό το ποπ ντεμπούτο για το group από το  Ενδιμβούργο.

Barry Gibb – In the now

Μόλις ο δεύτερος δίσκος στα τόσα χρόνια , για τον μόνο ζωντανό πια από τους Bee Gees !

- Kate Tempest – Let them eat chaos

Ποιήτρια του hip hop στη Βρετανία , στον δεύτερο δίσκο.

-  Goat – Requiem

Από την Σουηδία οι εκκεντρικοί του progressive folk rock.

-  Luke Haines – Smash the system

Ο τραγουδιστής των Auters σε καλό νέο δίσκο.

-  Hiss Golden messenger – heart like a levee

Από την Νότια Καρολίνα σε Αμερικάνικη folk.

-  Julia Jacklin – Don’y let the kids win

 Πρώτη εξαιρετική εμφάνιση από Αυστραλία στα χνάρια της Courtney Barnett και της  Sharon Van Etten.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Placebo – Lifes what you make it

-  Archive – Driving in nails

-  C Duncan – Wanted to want it too

-  Garbage – Magnetized

-  Nick Cave and the Bad Seeds – Girl in Amber


-  Third Eye Blind – Company of strangers

-  Deacon Blue – This is a love song

Single of the week

-  Xylouris White – Black peak


Εξαιρετικός συνδυασμός Κρητικής μουσικής με Dirty Three ήχο!

No comments: