Tuesday, June 7, 2016

6 – 6 – 2016


-  Στις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές με αστυνομικό περιεχόμενο, τα πορίσματα των ιατροδικαστών βγαίνουν στο τσακ-μπαμ, όποτε τα χρειάζονται οι πρωταγωνιστές. Αλλά στην πραγματική ζωή κάνουν καιρό (εκνευριστικά πολύ καιρό), ακόμα και αν πρόκειται για τα αίτια θανάτου ενός διεθνούς ποπ ειδώλου σαν τον Prince.Βγήκε λοιπόν επιτέλους η επίσημη αναφορά, η οποία θέλει τον Prince να πέθανε από υπερβολική κατανάλωση οπιούχων αναλγητικών -όπως ανακοίνωσε το Associated Press, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της Μινεάπολης. Πώς και γιατί πήρε τέτοιες ποσότητες, ωστόσο, παραμένει μυστήριο, με την επίσημη έρευνα να μην έχει ακόμα κλείσει. Τα οπιούχα αυτά αναλγητικά ο Prince τα έπαιρνε νομίμως, βάσει ιατρικών συνταγών. Το δε πόρισμα έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πρώτα δημοσιεύματα, τα οποία ήθελαν το γνωστό αναλγητικό Percocet να ανιχνεύεται στις πρώτες εξετάσεις της σωρού του. Δεν επιβεβαιώνει, ωστόσο, το National Enquirer και διάφορες σκανδαλοθηρικές φυλλάδες των Η.Π.Α. που έκαναν λόγο για θάνατο από επιπλοκές σχετιζόμενες με το AIDS.
Πράγμα που σημαίνει, βέβαια, ότι δεν επιβεβαιώνεται ούτε ντόπιο κανάλι, που έτρεξε το σχετικό ρεπορτάζ με τον γνωστό λαϊκίστικο τρόπο που τραβάει την προσοχή των πολλών, χωρίς να εξετάσει πόσο βάσιμες και αξιόπιστες ήταν οι συγκεκριμένες αμερικάνικες πηγές. 

-  Tον μπελά της βρήκε η Beth Orton στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ποιος της φταίει;Οι αμερικάνικες αρχές βρέθηκαν πραγματικά στα κάγκελα όταν έφτασε στα χέρια τους το βιντεοκλίπ της Αγγλίδας τραγουδίστριας για το "1973". Στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο σκηνοθέτης Tierney Gearon την έχει βάλει να ...βάφει ένα Joshua Tree κι έναν κάκτο Cholla στην έρημο Mojave της Καλιφόρνια. Δύο φυτά που προστατεύονται από τον νόμο.
Αλλά και η αμερικάνικη κοινή γνώμη, αντέδρασε με οργή, ένας μάλιστα κάτοικος της επίμαχης περιοχής ανέβασε μια online καμπάνια για να απαιτήσει από την Orton να πληρώσει τον καθαρισμό.
Η ίδια η Orton, δείχνει ντροπιασμένη: ανέβασε άρον-άρον μια συγγνώμη στο Facebook λέγοντας πως της είπαν πως το συγκεκριμένο Joshua Tree ήταν πια νεκρό και ανακοίνωσε πως αποσύρει άμεσα το βιντεοκλίπ του Gearon.  

-  Μια συναυλία που ανακοινώθηκε για τη Philharmonie του Παρισιού για τις 25 του Σεπτέμβρη, έχει κλέψει την καρδιά του ευρωπαϊκού indie κοινού.
Τη βραδιά αυτή, τα αδέρφια Dessner από τους National (ο Bryce και ο Aaron) θα συμπράξουν επί σκηνής με τον Justin Vernon των Bon Iver, σε ένα νέο project ονόματι The Invisible Bridge. Τους διάσημους μουσικούς θα πλαισιώσουν οι πιανίστριες Katia and Marielle Labèque. 
Η βραδιά περιγράφεται ως «κάτι μεταξύ ροκ και σύγχρονης λόγιας μουσικής», οπότε πολλοί πιθανολογούν πως θα έχει τη σφραγίδα του Bryce Dessner. Υπενθυμίζουμε ότι Bon Iver και National έχουν συναντηθεί ξανά επί σκηνής στο παρελθόν, δείτε τους ας πούμε στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο να παίζουν μαζί το "Slow Show" στο Primavera του 2014.
Πολλοί ελπίζουν στο μεταξύ η παρισινή σύμπραξη να οδηγήσει και σε κάποιον στούντιο δίσκο στη συνέχεια, όμως καμία επίσημη ανακοίνωση δεν δείχνει προς μια τέτοια κατεύθυνση. 

-  Οι Manic Street Preachers, τώρα, γνωστοί ποδοσφαιρόφιλοι, θα υποστηρίξουν φυσικά την Εθνική της ιδιαίτερης πατρίδας τους Ουαλίας, για την οποία το Euro 2016 έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η πρώτη της συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση. Το έργο της βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με την Αγγλία και τη Ρωσία. Πολλοί λοιπόν ήδη πιστεύουν ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι να βγει 3η, αφήνοντας τελευταία τη Σλοβακία, ώστε να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω της τελικής κατάταξης των τρίτων ομάδων στα γκρουπ.Σε κάθε περίπτωση, για να τιμήσουν την περίσταση μα και για να εμψυχώσουν τους παίκτες, οι Manic Street Preachers έγραψαν ένα τραγούδι για την ομάδα ονόματι "Together Stronger (C'Mon Wales)", το οποίο και παρουσίασαν -μέσα σε γενική αποθέωση- στη συναυλία που έδωσαν στο Σουόνσι για τα 20 χρόνια του σπουδαίου τους δίσκου Everything Must Go. Το ακούτε στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω.Δεν έλειψε βέβαια και μια αναφορά στον εξαφανισμένο Richey Edwards (ο οποίος έχει πλέον κηρυχθεί και επίσημα νεκρός από τις βρετανικές αρχές), στον οποίον αφιέρωσαν το "The Girl Who Wanted To Be God".

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Whitney – Light upon the lake

Aπό τους Smiths Westerns , στο νέο αυτό μουσικό country soul  σχήμα.

-  The Kills – Ash & ice

Η Alison επιστρέφει στο πρώτο της group με φουλ εμπειρίες που αποτυπώνονται εδώ με τον καλύτερο τρόπο!

-  Tegan and Sara – Love you to death

Indie pop εμπορικών προδιαγραφών από τις δίδυμες του group!

-  Melvins – Basses loaded

Από τα μονοπάτια του grunge ,  συνεχίζουν σε πιο metal διαδρομές.

-  ABC – The lexicon of love II

Επανάληψη της επιτυχίας των 80ς , τουλάχιστον καλλιτεχνικής!

- Paul Simon – Stranger to stranger

Ο παλαίμαχος θρύλος δεν το βάζει κάτω!

-  Eric Clapton – I still do

Το ίδιο ισχύει και για τον κορυφαίο κιθαρίστα!

Playlist top – 20 
1(1) Richard Ashcroft – Hold on

2(3) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
3(4) The Boxer Rebillion – Big ideas
4(5) Digitalism – Go time
5(6) Radiohead – Daydreaming
6(2) The Last shadow Puppets – Aviation
7(9)Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
8(8) Radiohead – Burn the witch
9(11) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
10(12)Alicia Keys – In common
11(13)Chvrches – Warning call
12(14)Elysian Fields – Shadow of the living light
13(16) The Temper Trap – Burn
14(17) Jagwar MA & Dreems – Another day in the sun
15(7) M83 – Solitude
16(19) Bat For lashes – Sunday love
17(20)Jessie Ware – Till the end
18(-)ABC-Viva love
19(10) PJ Harvey – The community of hope
20(-)Garbage – Even though our love is doomed

Single of the week
ABC-Viva love

Επιστροφή στις παλιές καλές εποχές!






No comments: