Friday, June 3, 2016

30 – 5 – 2016


-  Όσο κι αν ίσως ακούγεται απίστευτο, ο Eminem πουλάει ...τούβλα!Αυτή ήταν η ιδέα του για να γιορτάσει τα 16 χρόνια του The Marshall Mathers LP, του άλμπουμ που τον έκανε πλανητικό αστέρα και επισφράγισε ότι και (κάποιοι) λευκοί μπορούν πράγματι να ραπάρουν. Πουλάει λοιπόν 700 τούβλα από το πατρικό του σπίτι, το οποίο απεικονιζόταν στο εξώφυλλο του δίσκου, με κάθε ένα να συνοδεύεται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Επίσης, με κάθε ένα ο παραλήπτης λαμβάνει δωρεάν μια πλακέτα, μια βάση τοποθέτησης, αλλά κι ένα αντίτυπο του The Marshall Mathersσε κασέτα. Μέρος από τα έσοδα της καμπάνιας θα διατεθεί για τους στόχους του Marshall Mathers Foundation, που φροντίζει νέους ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε επικίνδυνες ζώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Και το σπίτι του Eminem; ίσως αναρωτηθείτε. Μην ανησυχείτε, κατεδαφίστηκε το 2013 λόγω αδιόρθωτων θεμάτων με την ασφάλεια της υποδομής του.

-  Το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Βρετανίας έδωσε στη διάθεση του κοινού μια νέα σειρά 10 γραμματοσήμων με την οποία τιμά τα 50 χρόνια από την ίδρυση των Pink Floyd, αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική τους προσφορά στη χώρα, μα και στο παγκόσμιο rock 'n' roll στερέωμα -ξέρετε, όλα αυτά που κάνουν τους μόνιμους πολέμιούς τους στο «εναλλακτικό» στρατόπεδο να ξινίζουν.
Αν είσαι λοιπόν Βρετανός, μπορείς να διαλέξεις τα στάνταρ γραμματόσημα της 1 λίρας & 52 λεπτών σε Pink Floyd μορφή και να στείλεις το γράμμα σου με αυτά.Η σειρά περιλαμβάνει τα εξώφυλλα των άλμπουμ The Piper At The Gates Of Dawn, Atom Heart Mother, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here,Animals και The Endless River, καθώς και live στιγμιότυπα από ζωντανές τους εμφανίσεις, από τα οποία ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή από το UFO Club του Λονδίνου το 1966.

-  Μήνυση κατέθεσε η White Hinterland (κατά κόσμον Casey Daniel) κατά του Justin Bieber και του Skrillex, κατηγορώντας τους ότι της έκλεψαν ένα χαρακτηριστικό σημείο από το τραγούδι της "Ring The Bell" (2014), το οποίο και αναπαρήγαγαν στο περσινό τους hit "Sorry" (ακούστε και τα δύο κομμάτια στο τέλος της είδησης).
Ο Skrillex απάντησε στις κατηγορίες μέσω του προσωπικού του Twitter, όπου πόσταρε ένα κλιπ που δείχνει πώς ακριβώς έφτιαξε το επίμαχο sample -γράφοντας παράλληλα «συγγνώμη, όμως δεν το κλέψαμε αυτό». Το tweet αυτό πόσταρε και ο Justin Bieber στον δικό του λογαριασμό, με το hashtag #wedontsteal. Η White Hinterland, από την πλευρά της, διευκρίνισε πως ζήτησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Bieber να σταματήσει η χρήση του επίμαχου φωνητικού sample, μα εκείνος την αγνόησε. Πλέον, στη μήνυσή της, δεν ζητάει μόνο να σταματήσει να παίζει το "Sorry", μα και χρηματική αποζημίωση. «Ξέρω ότι είναι ο μεγαλύτερος αστέρας αυτή τη στιγμή και θα δεχτώ φουλ επίθεση
», σχολίασε, «όμως δεν μου άφησε άλλη επιλογή». Το μέρος της πήρε και ο Diplo, γράφοντας δημόσια πως πιστεύει ότι θα υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός καθώς «δεν θα θέλουν να πάνε στο δικαστήριο μ' αυτό».

-  Οι  10 δίσκοι του μαίου του 2016:
1.  Richard Ashcroft – These people
2. Methyl Ethel – Oh inhuman spectacle        
3. Corinne Bailey rae – The heart speaks in whispers
4.  Frightened rabbit – Painting of a panic attack
5. Kevin Morby – Singing saw
6.  ANOHNI – Hopelessness
7. Thomas Cohen – Bloom forever
8. The Jayhawks – paging mr proust
9.  Susanna – Triangle
10.  - We Are Scientists – Helter Seltzer        

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Michael Kiwanuka – Love and hate


-  Catfish and the Bottlemen – The ride


-  Death in Vegas – Transmission


-  Malcolm Middleton – Summer of ‘13


-  Moulettes – Preternatural

-  Beth Orton – Kidsticks

Playlist top – 20 

1(2) Richard Ashcroft – Hold on
2(1) The Last shadow Puppets – Aviation

3(5) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
4(7) The Boxer Rebillion – Big ideas
5(8) Digitalism – Go time
6(11) Radiohead – Daydreaming
7(3) M83 – Solitude
8(10) Radiohead – Burn the witch
9(12) Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
10(4) PJ Harvey – The community of hope
11(14) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
12(15)Alicia Keys – In common
13(16)Chvrches – Warning call
14(17)Elysian Fields – Shadow of the living light
15(6) D.A.R.K. – Curvy
16(19) The Temper Trap – Burn
17(20) Jagwar MA & Dreems – Another day in the sun
18(-)Woodkid – Land of all
19(-)Bat For lashes – Sunday love
20(-)Jessie Ware – Till the end

Single of the week
Bat For lashes – Sunday love


To καλύτερο δείγμα από το album του Ιουλίου.

No comments: