Friday, June 24, 2016

20 – 6 – 2016

-  Δεν ρωτήθηκε σε κάποια συνέντευξη, ούτε και κάποιο μέσο του ζήτησε να γράψει κάτι, ειδικά. Ο Morrissey ήταν για ακόμα μία φορά απλά ο ...εαυτός του: ήθελε να τα πει για την κατάσταση στις Η.Π.Α. και τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές -και τα είπε, γράφοντας ένα εκτενές γράμμα στο True To You, όπου τοποθετήθηκε για τη σφαγή στο Ορλάντο και τους υποψηφίους για τον ρόλο του επόμενου Πλανητάρχη. 
Ο Moz, λοιπόν, είναι με τον Bernie Sanders. Και προβλέπει ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει o Donald Trump («probably America's next President», γράφει επακριβώς), καθώς η Hilary Clinton -την οποία δεν δείχνει να εκτιμά- είναι λέει αγαπητή σε όσους μένουν πιστοί στο Κόμμα, ποσοστό που δεν μας λέει κάτι για το τι συμβαίνει στο ευρύτερο εκλογικό σώμα. Όχι βέβαια ότι έχει την παραμικρή εκτίμηση για τον Trump, τον οποίον ειρωνεύεται ανοιχτά για όσα είχε να πει μετά την επίθεση στο gay club του Ορλάντο.
Μη βιαστείτε πάντως να πείτε ότι οι Αμερικανοί δεν θα ενδιαφέρονται για το τι έχει να πει ένας Βρετανός για τις εκλογές τους: με βάση τις επιδόσεις του στα charts, ο Morrissey θεωρείται top-15 artist στις Η.Π.Α.

-  Γιορτάζοντας το σόλο άλμπουμ του Friday Night, ο Will Butler των Arcade Fire βρέθηκε το Σάββατο οικοδεσπότης στο Ask Me Anything του Reddit.
Εκεί, ερωτώμενος για το πότε θα έχουμε νέο άλμπουμ από τους Arcade Fire, απάντησε ότι μάλλον θα βγει την άνοιξη του 2017 -κάτι όμως που ίσως του ξέφυγε, αν κρίνουμε από το πώς βιάστηκε να διορθώσει την ακρίβεις της δήλωσής του τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και ότι βασικά θα τελειώσει όταν είναι να τελειώσει.
Με ένα μικρό μα θορυβώδες τμήμα των εναλλακτικών γκουρού να τους έχουν βάλει στο στόχαστρο από το The Suburbs του 2010 και με την πιο πρόσφατη δουλειά τους Reflektor (2013) να διχάζει το κοινό τους -και μάλλον να απογοητεύει- πολλοί είναι όσοι προσδοκούν έναν νέο, δυνατό δίσκο από τους Arcade Fire, με την ικανότητα να «κλείσει στόματα». 

-  To "Stairway To Heaven" ανήκει πια στα κλασικά της ροκ εποποιίας, όντας μετά βεβαιότητας το τραγούδι εκείνο των Led Zeppelin που ξέρει και η «κουτσή Μαρία», όπως λέμε στη γλώσσα μας. Έχει όμως βυθίσει τώρα τους Led Zeppelin σε μια σκληρή δικαστική διαμάχη, η οποία αναμενόμενα απασχολεί αρκετά τη μουσικόφιλη κοινή γνώμη.
Καλούμενος να καταθέσει στο δικαστήριο των Η.Π.Α. όπου εξετάζεται η προσφυγή των Spirit (αν και για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για τους κληρονόμους του μακαρίτη κιθαρίστα τους Randy "California" Wolfe) εναντίον των Led Zeppelin -οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξεσήκωσαν το εναρκτήριο riff από το δικό τους "Taurus"- ο Jimmy Page αρνήθηκε εμφατικά ότι το έκλεψε.
Οι κατήγοροι ωστόσο επιμένουν ότι ήταν ο Page ή ίσως ο Plant που ξεσήκωσαν το riff ακούγοντας το "Taurus" και μάλιστα χρησιμοποιήσαν σκληρές εκφράσεις, αποκαλώντας τον Page «υποτιθέμενο» συνθέτη του "Stairway To Heaven", ακόμα και «session μουσικό» στις ηχογραφήσεις του!
Αναμενόμενα, οι fans που παραβρέθηκαν στην αίθουσα ξίνισαν ιδιαίτερα με τα λόγια αυτά του Francis Malofiy, τον οποίον εγκάλεσε μάλιστα συχνά και ο ίδιος ο δικαστής Gary Klausner, θεωρώντας ότι ρωτάει άσχετα πράγματα, όπως λ.χ. για το αν η συλλογή δίσκων του Page περιλάμβανε και τα άλμπουμ των Spirit -έχει δύο, έτσι για την ιστορία, αλλά του ήταν αδύνατον να θυμηθεί πότε τα αγόρασε, ο άνθρωπος άλλωστε έχει 4.329 βινύλια και 5.882 CD!
Από την άλλη, οι fans έλπιζαν ότι ο Page μπορεί να έπαιζε για το δικαστήριο το περίφημο intro, αφού ήρθε να καταθέσει κουβαλώντας και μια κιθάρα. Καθώς όμως φαίνεται, προς απογοήτευσή τους, δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο. 

-  Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση για τη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Christina Grimmie στο Ορλάντο της Φλόριντα, η οποία πυροβολήθηκε μετά από συναυλία της στην πόλη, την ώρα που συναντούσε fans και έδινε αυτόγραφα. Ο θάνατός της δεν ήταν ακαριαίος, ήταν όμως τόσο σοβαρά τραυματισμένη, ώστε υπέκυψε μέσα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.
Η Grimmie πρωτοδιακρίθηκε ως YouTube φαινόμενο πριν περάσει στο «επίσημο» mainstream μέσω της συμμετοχής της στην αμερικάνικη εκδοχή του talent show The Voice, το 2014 -όπου κατέκτησε την 3η θέση. Φέτος είχε βγάλει το 2ο της ΕΡ και περιόδευε για την υποστήριξή του.
Η αστυνομία δεν έχει σαφή εικόνα για το κίνητρο πίσω από τον φόνο, καθώς ο αδερφός της τραγουδίστριας όρμησε αμέσως πάνω στον δράστη -τον 27χρονο Kevin James Loibl- ο οποίος και αυτοκτόνησε λίγο μετά. Η επικρατέστερη θεωρία που έχει αυτή τη στιγμή η αστυνομία, είναι πως επρόκειτο για αρρωστημένο fan.

 ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Will Butler – Friday night

Σε διάλειμμα από τους Arcade fire , σε προσωπικό live δίσκο!

-  Case/Lang/Veirs -   Case/Lang/Veirs

Η αλλιώς , Neko Case , Katie Lang , Laura Veirs σε συνεργασία έκπληξη!

Lets Eat GrandmaI , Gemini

Πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο από τις πιτσιρίκες από το Norwich.

MitskiPuberty 2

Από την Νέα Υόρκη , σε Indie rock με πολλά μηνύματα!

- Jake BuggOn my one

Διαφορετικός ο τρίτος δίσκος με ανοίγματα σε άλλους ήχους.

M CraftBlood moon

Ατμοσφαιρικός δίσκος από τον Λονδρέζο!

-  Red Hot Chili Peppers – The getaway

Θα ευχαριστήσουν αρκετούς, θα απογοητεύσουν ίσως περισσότερους, έτσι γίνεται μετά από τόσα χρόνια…

Playlist top – 20 
1(2) The Boxer Rebillion – Big ideas
2(3) Radiohead – Daydreaming
3(1) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
4(5) Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
5(6) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
6(7)Alicia Keys – In common
7(8)Chvrches – Warning call
8(11) The Temper Trap – Burn
9(3) Richard Ashcroft – Hold on
10(12) Jagwar MA & Dreems – Another day in the sun
11(13) Bat For lashes – Sunday love
12(15) Jessie Ware – Till the end
13(16)ABC-Viva love
14(10) Elysian Fields – Shadow of the living light
15(18) Garbage – Even though our love is doomed
16(19)The Stone Roses – Beautiful thing
17(20)Kaiser Chiefs – Parachute
18(9)  Digitalism – Go time
19(-)Wolf Alice – Lisbon
20(-)Hozier – better love

Single of the week
Wolf Alice – Lisbon

Δείγμα από την πρώτη δουλειά του χαρισματικού group.







No comments: